Annonce
Ugeavisen Varde

Frello får lov til at fylde

- Hold nu op hvor lærer jeg meget i denne proces. Skolen får eksempelvis tre pannabaner. Jeg anede ikke hvad det var. Men det er runde fodboldbaner, hvis underlag er hybridgræs. Og hybridgræs er en blanding mellem kunstgræs og ægte græs, forklarer Morten Møller Jensen, der næsten dagligt er forbi Frelloskolen for at følge byggeriet. Privatfoto
Kunstmaleren fra Skyhede ved Outrup, Otto Frello, er i høj grad tænkt ind i Frelloskolens DNA. Skoleleder Morten Møller Jensen glæder sig helt vildt til 2021 og den dag, hvor skolen må tages i brug.
Annonce

Varde: Som en vokseglad forårsblomst skyder Frelloskolen op af markjorden på hjørnet af Dalgasvej og Ortenvej i Varde. Nu kan man for alvor få en fornemmelse af de overordnede linjer til Varde Kommunes største skole, der får plads til 1.000 elever.

For et år siden var det streger på et stykke papir, nu er der mursten, og man kan for alvor fornemme byggeriet, der blandt andet er solidt funderet på ideer, tanker, visioner og ønsker fra de mange ansatte på Sct. Jacobi Skole og Brorsonskolen.

- Vi har haft adskillige arbejdsgrupper, der har involveret ansatte fra de to skoler, og vi har i fællesskab fundet gode løsninger, som arkitekterne har omsat til realiteter. Det er helt vildt unikt at få lov til at være med til at bygge og indrette en skole helt fra bunden, fortæller skoleleder Morten Møller Jensen.

Den dag jeg står på Frelloskolen, og den er fyldt med børn og voksne. Den dag går det nok først for alvor op for mig, hvor vildt det er, at være med til at bygge en helt ny skole.

Morten Møller Jensen, skoleleder af Frelloskolen

Annonce

En sjælden gave

Tilbage i efteråret 2017 blev Morten Møller Jensen tilbudt stillingen som skoleleder af Frelloskolen. Dengang var han skoleleder af Blaabjergskolen i Nørre Nebel. Men et tilbud om at være med i processerne med at opbygge en helt ny skole er en sjælden chance. En gave han ikke kunne sige nej til.

Og Frelloskolen bliver helt speciel. Såvel ude som inde sætter den lokale kunstner Otto Frello sit præg på indretningen. Referencer fra hans billeder går igen i byggeriet – eksempelvis den blå kugle, det skæve rum, skovbunden og det gyldne rum.

- Der bliver bygget særlige faglokaler til alle fag. Ikke kun til naturfagene men også til dansk, engelsk og matematik. Alle lokaler skal emme af det fag, eleverne har lige her og nu, så skolen bliver et helt særligt læringsmiljø med et twist af Frello både ude og inde, fortæller Morten Møller Jensen og kommer med et par eksempler:

- Firmaet Elverdal, der laver samtlige udearealer, har tegnet en junglebane, der tager udgangspunkt i Frellos billede ”Det skæve rum”. Ligeledes indgår Frellos ”Den blå kugle” i arkitekturen hvor naturfagene bliver samlet. Så vores finurlige kunstmaler har ikke kun lagt navn til skolen, han bliver også en levende del af den.

Annonce

Fra tre til to

I 2021 går Varde by således fra at have tre byskoler til to. Derfor skal samtlige ansatte på de tre skoler i løbet af dette efterår vælge, hvilken skole de helst vil arbejde på – Frelloskolen eller Lykkegårdskolen.

- Sammen med de to andre skoleledere, sætter jeg det nye hold til de to skoler. Jeg tror, vi vil blive 90-100 ansatte på Frelloskolen, der fra start får cirka 900 elever. Alle elever fra Brorsonskolen og 2/3 af eleverne fra Sct. Jacobi Skole. Jeg regner med, at vi inden jul har fået fordelt medarbejderne, så vi i stedet for tre gamle skoler nu får to nye skoler og to nye hold, siger skolelederen, der også kan konstatere, at indtil videre har coronapandemien ikke spændt ben for skolebyggeriet, der både overholder tidsplanen og de økonomiske rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce