Annonce
Ugeavisen Varde

Gang i gågaderne: Irene fra Samstyrken i Varde står klar med fejekosten

Irene Gammelgaard Christensen er en af de borgere, der har sin daglige gang i Samstyrken, og hun klar med kosten, hvis gulvet skal fejes en ekstra gang. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Varde: Ekstra sand i butikken er stort set den eneste gene, som Samstyrken har haft i forbindelse med opgravningerne i Kræmmergade – indtil videre. Gravearbejdet har nu stået stille i ti uger. Opgravningen i den øverste del af gågaden er blevet meget mere kompliceret end forventet på grund af et væld af ledninger, der ligger hulter til bulter i jorden. Efter planen skulle arbejdet have været afsluttet sidst i november, men som det ser ud nu, så bliver det først engang til foråret.

- Vi er ikke helt så afhængige af omsætningen som de andre butikker i gågaden. Vores butik er jo først og fremmest et tilbud til unge og voksne udviklingshæmmede borgere i Varde Kommune fortæller Susanne Lindeberg med et smil.

Susanne er pædagog og ansat i butikken, der i løbet af ugen beskæftiger cirka 16 borgere.

- Vores borgere følger meget med i opgravningerne og spørger til, hvornår de store maskiner kommer op til os. Vi glæder os til at få en flot gågade, men det bedste bliver, når de fælder træet lige overfor butikken, for den er fyldt med hvepse, og det betyder, at vi ikke kan åbne vinduerne hele sommeren, siger Susanne og røber, at hele huset lige nu er i fuld gang med juleproduktionen af nisser, engle og juletræer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce