Annonce
Ugeavisen Varde

Gode råd

Annonce

Tillad kaos

Det er ok, at vi forældre er bekymrede og ikke kan svare på alt. Vi står i en situation, ingen har været i før. Tal med jeres børn. Fortæl dem sandheden. De må gerne vide, at far og mor er bekymrede, men det er vigtigt, at man ikke overfører angsten til børnene.

Fælles opgaver

I løbet af nogen tid vil man finde ind i en ny hverdagsrytme. Udnyt den ekstra tid sammen. Gør noget, der måske ikke er tid til i en travl hverdag med børnene. Lav mad sammen eller brug tiden på at bage. Der er meget læring i at læse opskrifter, regne med deciliter og skabe et resultat eksempelvis i form af lækre boller.

Familiesnakken

Når vi pludselig får mere tid sammen med vores ægtefælle og vores børn, så er det også en invitation til at få vendt hverdagen. Lever vi som familie det liv, vi gerne vil? Er der noget, vi skal eller kan ændre, når vi vender tilbage til den almindelige hverdag? Kriser skaber mulighed for nyt perspektiv og kan være med til at sætte skub i mange processer.

Coronafif til de små

På www. finurligefif.dk kan man gratis downloade et opgavehæfte for børn fra 0. – 4. klasse. Disse opgaver kan være med til at forklare de mindste børn, hvad det er for en situation, hele samfundet befinder sig i.

Coranafif til de større børn

En situation som denne er en oplagt mulighed for at tale med sine større børn – teenagere - om den samfundsmæssige ansvarlighed. Hvorfor er det vigtigt ikke kun at tænke på os selv, men også på fællesskabet? Hvordan fungerer demokratiet, og hvad mener statsministeren mon med samfundssind? Der er mange emner, man kan tage fat på, nu hvor man har tiden hjemme med hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce