Annonce
Ugeavisen Varde

Hjælpepakker dækker ikke butikkernes omkostninger

Erhvervschef i ProVarde Lars Buch hjælper virksomheder over hele kommunen med at finde rundt i hjælpepakkerne, der aldrig dækker de faktiske omkostninger 100 procent. For manges vedkommende endda langt fra. Privatfoto
Hvis du overvejer at støtte detailhandlen i denne tid, så er der god grund til at gøre det. Hjælpepakkerne dækker nemlig ikke de faktiske omkostninger ved nedlukningen, og regningen havner hos den enkelte forretning.
Annonce

Varde: Hvor meget tror du egentlig, et varelager bestående af forrige sæsons varer er værd for en modetøjsforretning?

Ikke det, der er betalt for det, i hvert fald, og det er et af de store problemer ved, at detailhandlen er tvangslukket - nu indtil 1. marts.

Og inden du siger ordet ”hjælpepakke”, så forstå, at de langt fra dækker den enkelte butiksejers udgifter i denne tid.

En detailbutik kan nemlig kun få kompenseret sit varelager, hvis der er letfordærveligt med kort holdbarhed. Det vil sige, at alle de modetøjsbutikker, der er brændt inde med vintervarer, får ikke en krone i kompensation på den front. De må selv tage tabet.


Vi møder tit en opfattelse af, at virksomhederne er dækket 100 procent ind med hjælpepakker. Men det gælder aldrig.

Lars Buch, erhvervschef ProVarde


Og hvor den enkelte hjemsendte ansatte får dækket 100 procent af sin løn, så er hjælpepakkerne skruet sådan sammen, at de dækker 75-95 procent og max 30.000 kroner pr. medarbejder. Resten af den hjemsendte ansattes løn skal betales af den enkelte virksomhed selv. Og det uden skelen til, at der ikke omsættes blot i nærheden af, hvad der plejer.

Annonce

Intet til indehaveren

Endvidere er det sådan, at man som ejer af en virksomhed ikke er berettiget til så meget som en krone i lønkompensation til sin egen løn. Man må altså håbe på, man har en så polstret økonomi enten privat eller i sin virksomhed, at man kan klare sig igennem nedlukningen med skindet på næsen.

- Vi møder tit en opfattelse af, at virksomhederne er dækket 100 procent ind med hjælpepakker. Men det gælder aldrig. Det er meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, siger erhvervschef i ProVarde Lars Buch, som rådgiver virksomheder over hele kommunen i junglen af hjælpepakker.

- Derudover sidder mange virksomheder og venter rigtig længe på at få udbetalt de penge, de er berettiget til. De mangler likviditet, og det er problematisk. Prøv at forestille dig, at du ikke fik din løn til den 1., tilføjer erhvervschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce