Annonce
Ugeavisen Varde

Hun leder efter lokaler: Linda vil åbne friskole for ordblinde

Linda Jessen er oprindeligt fra Esbjerg, men har siden 1991 boet i Lønne. Det er også i Esbjerg, Varde, Nørre Nebel-området, hun håber, hun kan finde lokaler til Friskolen Sermo. Foto: Karina Øhlenschlæger
Sermo er navnet på den friskole, Linda Jessen vil åbne. Hun leder lige nu efter lokaler.
Annonce

Lønne: Placeringen kan være flere steder i Varde eller Esbjerg Kommune, bare lokalerne er de rigtige. Linda Jessen, der bor i Nørre Nebel, er lige nu på udkig efter egnede lokaler til den friskole, hun ønsker at åbne.

- Det har jeg tænkt på i lang tid, siger hun, der har 17 års erfaring i at undervise både børn og voksne med læsevanskeligheder.

Hun har blandt andet arbejdet på en efterskole målrettet børn med læsevanskeligheder og sociale problemer. Det var her, ideen til en friskole opstod.

- På en friskole kan jeg ramme både forældre og børn, og på en friskole kan man tage læsevanskelighederne med i undervisningen og gøre det på andre måder, end hvis det var i folkeskolen. Det tiltaler mig meget, siger hun.

Annonce

14 elever

Finder hun de rette lokaler, skal hun have 14 elever det første år, for at kunne oprette skolen. Andet år skal der være 24, og derefter en minimum 32.

- Det bliver ikke en vandvittig stor skole, siger Linda Jessen og fremhæver, at det netop skal være en af kvaliteterne:

- Der er fokus på, at eleverne skal lære noget - ordblinde eller ej. Klasserne bliver op til syv elever. Man skal ikke vente på hjælp, for indlæring sker bedst, når man ikke skal kæmpe mod andre.

Navnet på skolen er også på plads, Sermo - det latinske ord for samtale.

Annonce

Opbakning

Linda Jessen har allerede et barn, hvor forældrene ønsker en plads på skolen. Det er godt, for der skal også være en bestyrelse med flere forældrerepræsentanter, der er med, for at skolen kan begynde. Linda Jessen satser på, at det allerede bliver fra næste skoleår - hvis hun altså finder lokalerne.

- Det skal være et sted, der er nemt at komme til, siger hun.

Hun regner med, at eleverne kommer til at bo i et større geografisk område, og derfor skal skolen ikke ligge et isoleret sted.

Personalet har hun styr på, for hun kender mange lærere med netop det speciale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce