Annonce
Ugeavisen Varde

I vores familie er folkedans en familietradition

For familien Albertsen er folkedans en fritidsinteresse, de er fælles om. Ved landsstævnet i Varde er de alle fire også engagerede hjælpere sammen med cirka 100 andre frivillige, der er med til at afvikle det store stævne i Varde. Privatfoto
Dorthe (49) og Søren (54) Albertsen mødte hinanden ved et folkedanserstævne i Viborg. De har danset i al den tid, de har kendt hinanden. Nu er de med til at arrangere landsstævne i Varde.
Annonce

Varde: I fritiden går Søren til fodbold og Dorthe til step-aerobic. Sammen danser de folkedans. Det har de gjort i al den tid, de har kendt hinanden. De flyttede til Esbjerg i 1991, men meldte sig til folkedans i Varde, fordi de kendte instruktøren, og så har de været aktive i foreningen lige siden.

- Vores børn Christian (25) og Sofie (21) går også til folkedans, og sammen har vi en tradition for at deltage i landsstævnet sammen. Jeg tror kun, vi har misset det en enkelt gang i al den tid, vi har haft børn. I år afholdes landsstævnet i Varde, og vi er selvfølgelig alle fire med til at løfte opgaven sammen med cirka 100 andre frivillige, fortæller Dorthe.

- Det undrer mig, at der er så mange fordomme omkring folkedansere, det handler jo om dans og danseglæde. Dragterne er et stykke kulturhistorie, som vi kun har på ved særlige lejligheder, siger Dorthe Albertsen. Privatfoto
Annonce

Folkedans er danseglæde

I 1991 var der cirka 230 medlemmer i Varde. Der var hold for seniorer, voksne, begynderhold, ungdomshold og børnehold. I dag er der 90 medlemmer.

- Det er svært at få børn og unge til at interessere sig for folkedans, for der er så mange andre fritidstilbud i dag, og folkedans lyder både kedelig og støvet. Men når folk prøver det, så opdager de, at det er sjovt, udfordrende, giver god motion, og så får man masser af energi, når man danser. Dragterne danser vi ikke i til hverdag, det er kun til opvisninger, siger Dorthe der oplever at folk "himler" med øjnene, når hun fortæller, at hun er folkedanser.

- Som par og familie har vi haft utrolig mange dejlige oplevelser sammen. Man danser både par, i rækker eller i kreds. Instruktøren fortæller, hvilken figur, der danses, og så er det bare med at holde ørene stive. I forbindelse med landsstævnet vil der også være opvisninger, hvor publikum inviteres til en sving om, og så kan jeg kun opfordre til, at man siger ja og griber chancen, lyder opfordringen fra Dorthe Albertsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce