Annonce
Ugeavisen Varde

Jacobi Craft Brew åbner bar og bryggeri i Storegade

Fra venstre ses direktør Finn Lassen, brygger Anders Madsen og brygger Søren Jensen. Øllet er en hobby ikke en levevej for dem, og det er egne sparepenge, der er inveresteret i baren. - Så meget tror vi på det, siger Anders Madsen. Foto: Karina Øhlenschlæger

Drik en øl, mens en anden brygges, det er en del af konceptet i den nye bar, de tre mænd bag Jacobi Craft Brew åbner fredag den 2. november.

Varde: Kapaciteten er 180 liter for hvert bryg, og det er en fin størrelse, så vil de ikke være større, er trekløveret bag Varde-bryggeriet Jacobi Craft Brew enige om.

De tre er direktør Finn Lassen og de to bryggere Anders Madsen og Søren Jensen, og fredag den 2. november åbner de bar i eget navn, hvor duften fra bryggeriet er en del af atmosfæren.

- Du får en duft af malt og humle, siger Finn Lassen.

På grund af produktionstiden, der er et par måneder fra bryg til flaske, kan man ikke drikke det øl, man dufter, men man kan få skrevet ned, hvilket nummer, der blev brygget, mens man var i baren, og så kan man komme senere og smage den.

Tidligere lå Jacobi Craft Brew sammen med cafeen Elkjærs Under Bøgen i Varde, men da det lukkede, blev de enige om at finde egne lokaler.

Årets juleøl "Jingle Balls" - det er også den, der ses i glasset. Foto: Karina Øhlenchlæger

Vardes kødby

Den nye bar holder til i Storegade 8.

- Vi så muligheden med de her lokaler, siger Anders Madsen om stedet, der senest har huset en akvariebutik, men for mange vardensere er det kendt som den tidligere slagterbutik.

Netop det, at der har været slagter i lokalerne, betyder, at der er fliser på alle væggene - et godt match, når det skal godkendes til at være bryggeri fortæller bryggerne.

De kalder det da også Vardes svar på Kødbyen - med det rustikke look.

Jacobi Craft Brew vil være en del af de arrangementer, der er i byen. Foto: Karina Øhlenchlæger
Annonce

Eksperiment

Trekløveret går meget op i, at der skal være plads til at eksperimentere. Det er en af grundene til, at de 180 liter passer dem godt - det bliver til otte tønder, og tønde nummer otte er den, de bruger, hvis der skal eksperimenteres lidt ekstra. Inspirationen er super lokal:

- Det er dem, der drikker øllen, hvis de har en god idé, prøver vi den gerne af, siger Anders Madsen.

Således har de både lavet øl med kaffe og ravsnaps.

Lige nu er de ved at hældes årets julebryg, som lyder navnet "Jingle Balls", på flaske, så den bliver klar til åbningsdagen.

Fra venstre ses brygger Anders Madsen, direktør Finn Lassen og brygger Søren Jensen. Øllet er en hobby ikke en levevej for dem, og det er egne sparepenge, der er inveresteret i baren. - Så meget tror vi på det, siger Anders Madsen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Farvel til Varde: Heidi flytter sin kjolebutik til Esbjerg, så snart lokalerne er klar

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Sølv- og guldmedalje til vardensere i ungdoms-DM i cykelcross

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Sådan fremstiller du en ekstraordinært god gløgg til alle

Ugeavisen Varde

Millioner til nyt flygtningemuseum: Stor donation giver innovativ og nytænkende udstilling

Ugeavisen Varde

Fredslyset fra Betlehem kommer til Varde

Ugeavisen Varde

Advokat vil mane myte i jorden: Vi hjælper fra årsskiftet almindelige borgere uden at opkræve salær

Ugeavisen Varde

19-årig Varde-pige blev dansk mester i boksning

Ugeavisen Varde

Jul på Barbados, en brugt rød pigecykel og Mette Frederiksen til bords: Helge Engelbrecht svarer på julespørgsmål

Ugeavisen Varde

Tre tips og én myte: Sådan forlænger du vaskemaskinens levetid

Ugeavisen Varde

Din drikkedunk er en bakteriebombe: Sådan skal du behandle den

Ugeavisen Varde

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Ugeavisen Varde

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Ugeavisen Varde

Mod er en muskel, der skal trænes…

Ugeavisen Varde

Dansk Slager Parade vender tilbage til Varde

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Varde

Nye gourmetslagtere fra Syddansk Erhvervsskole Vejle

Ugeavisen Varde

Samstyrkens centerleder stopper efter 17 år: Vil huskes for sin robusthed og evne til at skubbe til rammerne

Ugeavisen Varde

Tove fra Varde vil holde jul for alle: Nu har de fundet nye lokaler, så de bedre kan ramme målgruppen

Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Hvem af politikerne fik hvilken post? Komplet oversigt her

Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Annonce