Annonce
Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Cecilie Olesen fra Kærup er med i dette års "De grønneste fingre", som sendes hver søndag på TV Syd, og hun har nydt at kunne dele sin store interesse med andre ligesindede. Foto: TV Syd
Hver søndag aften er der blomsternes svar på "Den Store Bagedyst" på TV Syd, når "De Grønneste Fingre" løber over skærmen. Her er én af deltagerne Cecilie Olesen fra Kærup eneste deltager fra Varde Kommune.

Kærup: - Det er helt fantastisk at være med i et program, hvor der er så mange andre, der har samme passion som en selv. Folkene bag programmet gik meget op i, at vi deltagere skulle nyde oplevelsen, og det gjorde jeg i hvert fald hele vejen igennem.

Sådan lyder det fra Cecilie Olesen, der stadig er med i kampen om at vinde "De Grønneste Fingre" på TV Syd. Et program, der blev optaget helt tilbage i uge 24 ved Universe Science Park på Als, men som i disse uger er regionens underholdning hver søndag.

Hun var lidt betænkelig ved at skulle være med, men endte alligevel med at ansøge.

Annonce

- Der kom en reklame for programmet, men først vidste jeg ikke, om jeg skulle melde mig til, men efter at have snakket med min kæreste om det, besluttede jeg mig for at give det et forsøg, og det viste sig bare at være en god beslutning, for det var virkelig sjovt at prøve, fortæller Cecilie Olesen, der arbejder hos Blomster-Feen i Varde.

- Det var lidt nervepirrende i starten, og man skulle lige vænne sig til det, men når man først kom ind i det hele og lærte folk at kende, blev det rigtig godt, siger Cecilie Olesen, som sammen med familie og venner følger med uge efter uge.

Nu har jeg fundet et sted, hvor jeg rigtig godt kan lide at være, og det betyder meget for mig.

Cecilie Olesen

Hun har da godt kunnet mærke, at der er interesse for programmet.

- Min telefon bimlede helt vildt den første søndag, hvor det blev sendt, og min familie er glad og stolt på mine vegne, siger hun.

For mange er havearbejde en sur tjans, der bare skal overstås. Sådan er det ikke for Cecilie Olesen, som sagtens kan bruge en hel weekend mellem blomsterbedene for at få det hele til at se godt ud. Foto: Martin Jørgensen

Ingen grænser

Cecilies Olesens glæde for blomster begyndte i folkeskolen, hvor hun var i erhvervspraktik i en blomsterbutik. Hun endte dog med at arbejde i flere år som overtjener på Hotel Glejbjerg, hvor det dog endte med, at hun gik ned med flaget.

Kort før coronaen ramte, blev Cecilie syg med stress. Efter syv-otte år som overtjener på en restaurant blev det til sidst for meget for den pligtopfyldende vestjyde, der ikke længere følte, der var den rette balance mellem arbejds- og familieliv.

Faktisk var det så grelt, at stressen førte til en svær depression. Det har været en lang og sej kamp tilbage til overfladen, fortæller hun, men heldigvis har hun fået det bedre igen, takket være dygtige psykologer og psykiatere – og kæmpe opbakning fra sin kæreste og familie.

Og da hun endelig kunne trække vejret frit igen, opdagede hun, at hun i naturen og i blomsterne fandt en ro og en glæde, hun sidenhen har brugt til at få det godt igen.

I dag er hun i praktik hos Blomster-Feen i Varde på nedsat tid i et fag, som hun elsker.

- Jeg elsker, at der ikke er nogen grænser for, hvad man kan lave. Det bestemmer man helt selv, og man kan give buketterne sit helt eget præg, siger hun om faget, der har givet hende mere overskud i tilværelsen, der i de seneste år ikke altid har været lige nem.

- Det har været en svær periode, hvor jeg har skulle finde en balancegang mellem ikke at presse mig selv for meget, men samtidig have noget at give mig til. Nu har jeg fundet et sted, hvor jeg rigtig godt kan lide at være, og det betyder meget for mig. Jeg får lov til at lave en masse selv, så det er gået meget nemmere, end jeg frygtede.

De Grønneste Fingre

Konkurrencen foregår over syv afsnit og sendes hver søndag aften. I hvert program får deltagerne en dekorationsopgave, som de skal løse inden for en tidsfrist.

Efterfølgende bliver kreationerne bedømt af to dommere, som i hvert program kårer en vinder og sender en anden deltager hjem. Den sidste deltager bliver kåret som vinder og indehaver af ’De grønneste fingre’.

Programmet havde premiere 5. september.

Annonce

DM i fremtiden

For Cecilie Olesen er interessen for havens mange muligheder noget, der har stået på i mange år. Hun bruger mange timer i løbet af ugen, og kæresten Tommy har givet hende fri leg i haven til at plante forskellige blomster og planter.

- Det handler bare om at finde en balancegang i forhold til, hvad man har i sin have og hvor meget tid, man ønsker at bruge på den. Det er jo helt op til en selv. Det gælder om at finde ens eget behov og så derefter tage små skridt for at finde frem til, hvad der virker for en selv. Jeg kan sagtens bruge en hel weekend i haven, hvor jeg bare giver slip og er i naturen.

Lige i øjeblikket syner haven ikke af særligt meget, som Cecilie Olesen selv formulerer det, så er årstiden ikke til alverdens farverige indtryk, men derfor er der stadig lidt at rive i.

Det er da også tydeligt at mærke på den farverige Kærup-beboer, at hun elsker det grønne liv og alt, hvad det indebærer.

Faktisk har programmet givet hende mod at prøve sig endnu mere af på konkurrenceplan.

- Jeg gad godt at prøve at stille op til DM i blomsterbinding. Det er på et virkelig højt niveau, men lidt med samme princippet som i programmet, hvor du skal udtænke forskellige kreationer under pres. Det kunne være en stor oplevelse, som jeg håber at springe ud i engang i fremtiden.

Privat bor 36-årige Cecilie Olesen med sin kæreste Tommy, sin søn Adam på 11 år og bonusdatteren Lilje på syv.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Borgere med handicap - og deres familier - skal ikke kæmpe for at få hjælp

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Der bliver flere og flere huller i sikkerhedsnettet

Ugeavisen Varde

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Ugeavisen Varde

Så er der ræs i Blåbjerg: Lokal cykelklub forventer op mod 500 deltagere

Ugeavisen Varde

Jobcenter Varde koster alt for mange penge

Ugeavisen Varde

Handelschef for købstad forklarer: Derfor er julepynten allerede kommet op at hænge i efterårsferien

Ugeavisen Varde

Sådan indretter du dig med kunst: Forelsk dig og køb med hjertet

Ugeavisen Varde

Grethe blev ramt af uhelbredelig kræft, da hun var 51 år: Jeg overvejer aldrig det værst tænkelige

Ugeavisen Varde

Kommunen skal hjælpe iværksættere og erhvervsdrivende

Ugeavisen Varde

11-årige Oliver fra Agerbæk samler pant i den gode sags tjeneste: Har du en flaske til overs?

Ugeavisen Varde

Politisk plat at tage et boligområde ud

Ugeavisen Varde

Jonna vil rive viadukten i Agerbæk ned

Ugeavisen Varde

Stem på partier der vil bevare naturen i Blåvand

Ugeavisen Varde

Mine dage er talte…..

Ugeavisen Varde

Gør noget godt for både din økonomi og klimaet

Ugeavisen Varde

Årets frivillig i Varde Kommune går til kamp mod kræft: - Jeg kunne ikke have gjort det uden Tina

Ugeavisen Varde

Venstre går ikke ind for at samle børn i særlige klasser

Ugeavisen Varde

E-Borgergruppen: Fjern hjælpemidler og medicin fra plejehjemmene

Ugeavisen Varde

At kun  de samme hoveder dukker op til valgmøder er dræbende for den demokratiske proces

Annonce