Annonce
Ugeavisen Varde

Karen kan sine chokolader udenad

Glasmontren var her, da Karen Dixen overtog sin chokoladebutik. Før hende hed den "Kirsten Antonius Eftf.". Foto: Annett Bruhn
1. januar har Karen Dixen 50 års jubilæum i Dixen Chokolade.
Annonce

Varde: Ikke bare har Karen Dixen 50 års jubilæum som chokolademutter den 1. januar - hendes butik har også ligget på samme sted i Storegade i 100 år.

Inventar, opskrifter og forme er om ikke 100 år, så i hvert fald 50 år, for Karen har ikke ændret alverden. Alt hun har gjort, er at lade enkelte chokolader indgå og få andre komme ind.

Flødeboller er noget af det nyeste, men dillen med at blande lakrids i alt, også i chokolade, er gået hus forbi i Dixen Chokolade, hvor Karen Dixen erklærer, at det er slut med at finde på nye opskrifter for hendes vedkommende.

Hun er folkepensionist og kunne sælge. Der er flere interesserede købere. Men foreløbig bliver Karen ved. Så længe helbredet holder. Fordi hun elsker sin chokoladebutik, hvor hun også har hele sit sociale liv.

- Jeg har kunder, der kom her med deres forældre, da de var børn. Det er hyggeligt, at følge dem, siger hun.

Selv æskerne til Karens chokolader er blevet svære at få fat på - for når der næsten ikke er håndlavede chokolader til mere, er der heller ingen til at lave æsker til chokoladerne. Foto: Annett Bruhn
Annonce

Julen er årets travleste tid

Julen er hendes absolut travleste tid, firmagaver med chokolade er udbredt, selv påsken kan ikke følge med her.

Det er dog begge travle årstider, hvor hun tager alle ugens dage i brug. Ellers har hun tilladt sig den luksus, efter hun er fyldt 65, at hun holder butikken lukket både søndag og mandag.

- Så har jeg lidt mere travlt de andre dage. Sådan må det være, når man går på nedsat tid, siger hun og griner.

Jubilæet bliver ikke markeret, for Karen Dixen bryder sig ikke om at være midtpunkt.

Chokolade, chokolade, chokolade. Foto: Annett Bruhn
Mere chokolade, chokolade, chokolade. Foto: Annett Bruhn
Endnu mere chokolade, chokolade, chokolade. Foto: Annett Bruhn
Overalt er der chokolade, chokolade, chokolade. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce