Annonce
Ugeavisen Varde

Klumme af Agnete Brinch: Gå efter det der siger klick!

klummeskribent Agnete Brinch Varde Ugeavis - kunstmaler og foredragsholder. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

Min kognitive hjerne ønsker at tage parti, dømme og tolke. Så jeg skal hele tiden holde øje med den…
Hjernen kan ”spænde ben” for viljen til at tage ansvar for min egen stemning. Vi kan ligeledes blive opmærksom på, hvordan vi påvirker andres stemning og dermed den mentale sundhed i os selv og vores medmennesker!

Når jeg har en misstemning i mit indre, eller der er en eller flere, der har det i fællesrummet, rammer det som ”støj” ind i min stemning.
Stemningen i rummet er som musik, rammer man tonen, skabes der musik! Er der ”mislyde” udebliver musikken.
Jeg finder glæden og fællessproget i familien, naturen, arbejdet, litteraturen, musikken og meget andet.
Jeg maler stemninger i rummet – Balancegangen er at ramme tonen. Siger det ”klick” i mit indre, så forfølger jeg det! Jeg skaber måske lige det Karen Blixen søgte og mange af os søger, øjeblikke af storhed eller inderlig glæde.
Jeg kalder det guddommelig energi – en følelse af noget stort og dragende tager fat i én – det siger ”klick” – en lokal og global lyd.

Så plejer jeg mit eget ”rum” – plejer jeg vores rum. Måske du er i musikken lige nu og det siger ”klick”, når du er i gang…. Eller du skal tænke tilbage i tiden og tænke dig til, at finde lige præcis det der gav dig et ”kick” – hvor det sagde ”Klick!”.

ALLE blev ramt af Covid-19 i større eller mindre grad. Vi kom kørende i en turistbus og blev ramt af et godstog – Ingen så det komme! Jeg sadlede samtidig om – flyttede mig fysisk til et nyt drømmeværksted. Udstillinger og foredrag blev aflyst, hvilket vil sige, at de naturlige platforme på Museer mv. ikke var tilgængelige.
Det kan være både hårdt men også godt for stemningen i rummet, uden at underkende de forfærdelige lidelser Covid-19 har medført.


Derfor håber jeg med pandemien, at vi stopper op og bruger erfaringen fra ”karantænen” til at finde den gode stemning i vores alles rum!

Agnete Brinch kunstmaler og foredragsholder


Friheden til selv at bestemme, hvor vi vil rejse hen, besøge og feste hvornår – er væk. Det påvirker i høj grad stemningen i rummet, selvom det for mig og mange andre har været et luksusproblem. Naturen, kunst og andre glæder gav mange af os svaret. Vi oplever Covid-19 og stress generelt, som en folkesygdom. Derfor håber jeg med pandemien, at vi stopper op og bruger erfaringen fra ”karantænen” til at finde den gode stemning i vores alles rum! Med andre ord – gå efter det der siger ”Klick!”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce