Annonce
Ugeavisen Varde

Kristoffer fra Varde sagde nej til fem jobs: Han valgte at blive ansat hos sin far

- Jeg ser kunder og muligheder overalt, og jeg glæder mig til at skulle opbygge et marked helt fra bunden, siger 21-årige Kristoffer Bjerre. Foto: Malene Wonsbek

Nu er de to i virksomheden Bjerre Plus i Varde. Kristoffer og Søren Peter Bjerre. Far og søn har hver deres udviklingsområde.

Annonce

Varde: - Min mor og far kommer aldrig til at sige, at jeg arbejder for meget, for de har selv knoklet hele livet, fortæller 21-årige Kristoffer Bjerre, der er søn af Søren Peter Bjerre, der igennem 30 år opbyggede virksomheden Alslev Rustfri Montage.

At dette livsværk med knap 100 medarbejdere sidste år endte med at blive erklæret konkurs er en helt anden historie. Af asken opstod en ny ild - virksomheden Bjerre Plus. I dag er de kun to: Far og søn.

- Takket være store opgaver til offshoreindustrien vækstede vi voldsomt. Da den branche for fire år siden blev hårdt ramt, gik det også ud over os. Nu har jeg etableret et nyt firma, hvor Kristoffer og jeg har hver vores gren. Han skal sælge og udvikle Sanela, der designer og producerer sanitære løsninger. Jeg skal hygge mig med at designe og bygge maskiner. Det er det, jeg elsker. Jeg er iværksætter og kan ikke finde ud af at holde fri, siger Søren Petter Bjerre, der har lejet sig ind i et værksted på Industrivej i Varde.

Man skal turde springe ud i mulighederne, når de er der. Venter man, risikerer man, at de er væk.

Kristoffer Bjerre, 21 årig salgschef
?We make water cool? lyder sloganet for Sanela, og der er ingen tvivl om, at Kristoffer synes, produktet, som han nu skal til at sælge i hele Danmark, er cool. PR-foto
Annonce

Fremtid i Føtex

Og Kristoffer har det ikke fra nogen fremmed. Han er selv født med iværksættergénerne. Var med til at skabe ideen om PowerTower, iværksætterhuset på Engdraget. Sammen med en kammerat etablerede han Outlet 365 og Celie.dk, som er to webbutikker, som bare driblede derudaf for fulde gardiner.

- Vi havde vores webshops samtidig med, at vi gik på handelsskolen. Det var vildt sjovt, men også hårdt og ikke mindst lærerigt. Jeg har altid vidst, at jeg ville noget indenfor handel og sagde ja, da jeg blev tilbudt en traineestilling hos Føtex, fortæller Kristoffer og forklarer:

- Trainee adskiller sig fra en almindelig elevplads ved, at man får større ansvar, og ved, at man skal arbejde mere. En trainee har ambitioner om en fremtidig lederstilling.

Selvom Føtex, i det øjeblik Kristoffer var udlært, stod med en teamlederstilling til ham, takkede han pænt nej. Han havde nemlig andre planer. Sammen med sin far.

Annonce

Vejen til succes

- Min far er min rollemodel. Jeg har fulgt hans opbygning af Alslev Rustfri Montage igennem hele mit liv. Hvis der er noget, jeg er flasket op med, så er det, at man skal sætte en ære i at behandle sine kunder ordentligt, man skal sælge kvalitet og skabe tillid. Det, kombineret med et godt netværk, er vejen til succes, siger Kristoffer Bjerre, og den succes, han skal løfte, hedder Sanela.

Med en smittende begejstring fortæller han om alle de muligheder og kvaliteter, der er med dette tjekkiske produkt, der producerer sanitære løsninger til både private, virksomheder, skoler institutioner og sygehuse.

- Sanela er høj kvalitet og et fedt design, der kan skræddersyes til alle løsninger, siger den 21-årige sælger, der lige nu kører landet tyndt og banker på døre for at præsentere produktet på det danske marked.

- Det er fantastisk. Far og jeg fik agenturet i foråret, og selv om jeg, da jeg blev udlært hos Føtex, stod med fem jobtilbud på hånden, så valgte jeg altså at gå ind i Bjerre Plus, fortæller Kristoffer, der bliver boende i København.

- Der er mange arkitekter, ingeniører og VVS'er samlet i hovedstaden, og hjem til Varde skal jeg nok komme, for jeg har en dejlig kæreste i Tistrup, og hun skal også nok fortælle mig, hvis jeg bruger alt for meget tid på at arbejde, for jeg må jo nok erkende, at det er en familiesvaghed, indrømmer den nyansatte salgschef hos Bjerre Plus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce