Annonce
Ugeavisen Varde

Lokalt trykkeri kæmper for at beholde det hele på danske hænder

Lise-Lotte Nielsen, salgs- og marketingchef, og Lars Sørensen, bestyrelsesformand, hos trykkeriet PE Offset A/S i Varde ønsker at starte en debat om bevaring af danske arbejdspladser og den mindre miljøbelastning ved at bruge danske trykkerier frem for udenlandske. De tror så meget på sagen, at de har investeret i endnu en trykmaskine, som er ved at blive sat op. Foto: Jacob Schultz
Danske arbejdspladser skal forblive i Danmark. Det er budskabet fra trykkeriet PE Offset, der med base i Varde kæmper for både lokalområdet og miljøet.

Varde: Pæredansk. Så kort beskriver virksomheden PE Offset sig selv.

Selvfølgelig er der meget mere at sige om det lokale trykkeri i Varde, men i et nyt forsøg på at sætte fokus på bevaring af danske arbejdspladser, er det netop beskrivelsen ‘pæredansk’ der er omdrejningspunktet.

- Vi vil så gerne beholde det hele på danske hænder og få forbrugeren til at forstå, at det er vigtigt, at tryksagerne - herunder for eksempel bøger - ikke skal komme fra udlandet til Danmark, når nu vi har danske trykkerier, siger Lars Sørensen, der er bestyrelsesformand hos PE Offset.

Annonce

Budskabet går ud til såvel private som erhvervsdrivende, men Lars Sørensen forklarer, at det ikke kun gælder trykkeribranchen. Det er en opfordring til at støtte alle danske virksomheder:

- Det har først og fremmest noget at gøre med at bevare arbejdspladser til gavn for lokalområdet, men det handler i høj grad også om at mindske miljøbelastningen og sikre, at produktionen sker under et ordentligt arbejdsmiljø, uddyber han.

Dansk for miljøet

I trykkeribranchen oplever de, at fusioner og opkøb sender flere og flere opgaver ud af landet. PE Offset er lige nu det eneste større trykkeri, der er tilbage i Syd- og Sønderjylland, og her vil de kæmpe for at blive ved med at høre hjemme.


Der går ikke en dag, hvor vi ikke får forespørgsler fra kunderne på tryksager, der skal være miljøcertificeret.

Lars Sørensen, bestyrelsesformand, PE Offset


Med base i Danmark får kunderne mulighed for at se det fysiske tryk, inden selve produktionen begynder, og så sparer det både tid og CO2, når de færdige produkter maksimalt skal transporteres et par hundrede kilometer.

- Selv hvis arkene bliver trykt i Danmark, vælger nogle trykkerier at køre dem til udlandet til efterbehandling. Derefter skal de køres tilbage til Danmark og deles ud. Alt den transport udleder CO2, siger Lars Sørensen og pointerer, at en af tankerne bag et pæredansk trykkeri også er at tage hensyn til miljøet ved for eksempel at spare unødig udledning af CO2.

Med ønsket om at bevare danske arbejdspladser - både for lokalområdet og miljøets skyld - håber Lars Sørensen, at tiden under corona kan påvirke danskerne i den rigtige retning:

- Jeg oplever, at vi er rykket sammen i bussen og er mere opmærksomme på at støtte lokalt. Det er den tankegang og ånd om at ville bevare noget lokalt, som vi gerne vil sprede til vores branche, siger han.

Lise-Lotte Nielsen viser, hvordan overskydende papir på trykkeriet bliver samlet, så det kan genanvendes. Det er en ud af flere initiativer, som PE Offset hver dag arbejder med for miljøets skyld.  Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce