Annonce
Ugeavisen Varde

Love matters

Annonce

Når jeg byder et nyt par velkommen, så klapper jeg i hænderne. Det at vi mennesker vil mere, det at vi gerne vil forstå hinanden og leve i kærlighed, det glæder mig rigtig meget.

Og selvfølgelig klapper jeg ikke i hænderne sådan ren fysisk, og da slet ikke når jeg hilser velkommen til et frustreret par, der har mistet overblikket, og for nogen er de kommet ret langt ud. Men måske det var det der skulle til, ellers var de jo ikke kommet her.

Jeg har slet ikke præsenteret mig endnu. Mit navn er Jytte Agnete Iversen, og jeg arbejder som psykoterapeut, parterapeut og sexolog.


Men ser vi livet som et maleri, så er det bare ikke nok med en smuk tyk guld ramme, der skulle jo gerne være noget i selve maleriet i form af lidenskab, kærlighed og andre gode værdier.

Jytte Agnete Iversen


Jeg ser mig selv som livvejler/kunstner, det at løfte andre mennesker og få dem til at se mening i, hvor de er og derfra komme videre i livet, det elsker jeg. Og at jeg får mulighed her i avisen for at dele ud af min erfaring i kærlighedslivet, det har jeg en stor taknemmelighed for, jeg vil gøre mit bedste.

Love is the matter of Communication, siger man.

Tænk at noget kan være så svært, men det er det.

Noget af det, der ligger øverst på den svære hylde, er kommunikation. Og idet vi ikke forstår hinanden, ikke for lyttet, så starter gamle mønstre, og vi kommer ofte endnu længere fra hinanden. Og vi ved jo godt, så tager den ene dag den anden uden vi ved hvordan vi skal få hul på bylden.

Så det emne vil vi komme tilbage til. Ofte, er vi gode til at få hverdagen til at køre, og det er selvfølgelig rigtig godt. Det fundamentale giver tryghed, som er vildt vigtigt for vores velbefindende.

Men ser vi livet som et maleri, så er det bare ikke nok med en smuk tyk guld ramme, der skulle jo gerne være noget i selve maleriet i form af lidenskab, kærlighed og andre gode værdier.

Så det er aldrig for sent at gøre noget. Det glæder mig rigtig meget, at flere og flere kommer for at blive klogere på hinanden og forstå, hvad det er, der sker i den andens verden.

I  denne helt specielle coronatid har vi virkelig fået at mærke, hvad det vil sige at være i nærvær og mangel derpå. Kommunikationen er kommet i højsædet.

Så kære læser, hav en nysgerrighed en interesse på, hvad der sker i din partner og spørg ind til det. Måske er det svært at sidde direkte overfor hinanden. Så gå for eksempel en tur og tal sammen.

Det at tage ansvar er ikke det nemmeste, men jeg fornemmer, at vi i samfundet har fået en større interesse på vores liv, og hvad vi vil med det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce