Annonce
Ugeavisen Varde

Lystfiskernetværk har kæmpe succes med onlinebanko for børn og juniorer

Lystfiskervennerne Rasmus Bohnensach og Martin Bruun Kristensen fik ideen til onlinebanko, i forbindelse med at Teams holdt sit indtog i de små hjem med corona-nedlukningen. - Børnene er så klar til at være sammen på andre måder. Vi skal bare give dem muligheden og gøre det sjovt, siger de. Privatfoto
Hvad gør man, når corona sætter en kæp i hjulet på fællesskabet? Man skaber et nyt! Det har Martin og Rasmus fra Varde Lystfiskerforening gjort, og det har bredt sig til hele landet.

Varde: Fredag 5. februar klokken 19.00 sidder en kæmpe flok juniorlystfiskere klar ved hver deres skærm for at spille onlinebanko via Facebook.

Det er fiskeinstruktørerne fra Varde Lystfiskerforening og folkene bag facebookgruppen Overspringerne Anno 2008, Martin Bruun Kristensen og Rasmus Bohnensach, der arrangerer, og sidst, de gjorde det tilbage i december, var der over 1500, der så med over hele landet.

- Vi sendte præmier til Aalborg, Langeland, Slagelse, Haderslev og Odense, foruden at der selvfølgelig også var flere lokale i Varde-området, der vandt, forklarer Martin Bruun Kristensen.

Annonce

- Vi må jo ikke tage børnene med ud og fiske i denne tid. Derfor må vi gøre noget andet. Børns primære fællesskab er under disruption. De kan sagtens finde ud af at være sammen uden at være sammen, så at sige. De er så klar på fællesskab online, hvis bare vi voksne faciliterer nogle muligheder for det, siger Martin Bruun Kristensen, som sammen med sin kone, Anette, og døtrene, Smilla og Laura, fik et sandt crash course i, hvordan man på Jørn Hjortingsk vis håndterer både kontrol af bankoplader, flere telefoner, teknik og så videre, da Overspringerne første gang holdt banko live via Facebook i december.

Pulsen kom op, og indtil flere telefoner frem, når der skulle tjekkes numre. Her er det Martins kone, Anette, der havde printet alle spillepladerne ud inden spillestart, og Rasmus, der prøver at styre telefonerne, så de fine præmier kunne få glade ejere. Privatfoto

Mange støtter op

Præmier for tusindvis af kroner var sponseret af både private og fiske-butikker, og til arrangementet 5. februar har mange meldt sig som sponsorer igen.

- Det er virkelig rørende, som folk gerne vil byde ind. Det viser bare, at vi har fat i noget, og at vi får skabt noget relevant socialt samvær på coronaens betingelser. Det er fantastisk, siger Martin Bruun Kristensen.

- Der er kommet præmier fra en række lokale lystfiskere med hjertet på rette sted, men det mest overvældende har faktisk været gaverne fra alle dem, vi ikke kender. Folk der bare har set os på nettet. Blandt andet har en Bankohal i Odense lige købt en fiskestang til 1500 kroner til en heldig vinder, siger Martin Bruun Kristensen.

Foruden bankospillet har han og Rasmus Bohnensach også andre onlineaktiviteter i støbeskeen for deres juniorfiskere. Blandt andet en far-barn-fisketur 20. februar, hvor man ringer ind via Facetime, hvis man får bid, og derefter kan vinde fede præmier for børn og voksne.


Børns primære fællesskab er under disruption. De kan sagtens finde ud af at være sammen uden at være sammen, så at sige. De er så klar på fællesskab online, hvis bare vi voksne faciliterer nogle muligheder for det.

Martin Bruun Kristensen


For at deltage i onlinearrangementerne med Overspringerne skal man være en del af facebookgruppen ”Overspringerne anno 2008”. Derinde findes originalopslaget, hvor man blot smider et billede af sin bankoplade samt navnet på spilleren. Pladen må gerne være hjemmelavet, og sidst var der vindere af begge køn i alderen 3 til 17 år.

Flere initiativer i en coronatid

Martin Bruun Kristensen og Rasmus Bohnensach har også gang i en Youtubekanal. Den hedder ”Fiskeri for alle”.

- Her forsøger vi med simple virkemidler at støtte folk med gode tips, hvis de selv vil i gang med fiskeriet, i en tid hvor vi instruktører ikke kan instruere fysisk, siger Martin Bruun Kristensen, der gennem mange år har været juniorinstruktør i Varde Lystfiskerforening.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu det jul: Familie i Alslev blænder op til et endnu større lysshow

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Farvel til Varde: Heidi flytter sin kjolebutik til Esbjerg, så snart lokalerne er klar

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Brugerne på nettet kalder det fedt og for vildt: Open Air sælger mange billetter efter program blev offentliggjort

Ugeavisen Varde

Sølv- og guldmedalje til vardensere i ungdoms-DM i cykelcross

Ugeavisen Varde

Sådan fremstiller du en ekstraordinært god gløgg til alle

Ugeavisen Varde

Tysk ingeniør åbner pølsevognen på Torvet: Han satser på gode råvarer og originale opskrifter fra hjemlandet

Ugeavisen Varde

Millioner til nyt flygtningemuseum: Stor donation giver innovativ og nytænkende udstilling

Ugeavisen Varde

Fredslyset fra Betlehem kommer til Varde

Ugeavisen Varde

19-årig Varde-pige blev dansk mester i boksning

Ugeavisen Varde

Tre tips og én myte: Sådan forlænger du vaskemaskinens levetid

Ugeavisen Varde

Advokat vil mane myte i jorden: Vi hjælper fra årsskiftet almindelige borgere uden at opkræve salær

Ugeavisen Varde

Jul på Barbados, en brugt rød pigecykel og Mette Frederiksen til bords: Helge Engelbrecht svarer på julespørgsmål

Ugeavisen Varde

Din drikkedunk er en bakteriebombe: Sådan skal du behandle den

Ugeavisen Varde

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Ugeavisen Varde

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Ugeavisen Varde

Mod er en muskel, der skal trænes…

Ugeavisen Varde

Dansk Slager Parade vender tilbage til Varde

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Varde

Nye gourmetslagtere fra Syddansk Erhvervsskole Vejle

Ugeavisen Varde

Samstyrkens centerleder stopper efter 17 år: Vil huskes for sin robusthed og evne til at skubbe til rammerne

Ugeavisen Varde

Tove fra Varde vil holde jul for alle: Nu har de fundet nye lokaler, så de bedre kan ramme målgruppen

Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Annonce