Annonce
Ugeavisen Varde

Maria fra Varde er klassik pianist i Paris

Maria Bundgård spiller koncert i Janderup på lørdag den 14. juli. PR-foto

Musikken førte for fire år siden den nu 27-årige Maria Bundgård til Paris, hvor hun spiller koncerter som klassik pianist og underviser i yoga.

Annonce

Paris/Janderup: Det var med udsigten til et halvt års undervisning i klassik klaver på den private Schola Cantorum, Maria Bundgård tog til Paris.

- Det var ikke planlagt, jeg tog til Paris for at studere et halvt år, men jeg blev glad for læreren, så jeg ville blive et helt år. Så fik jeg job og blev hængende, nu er der gået fire år, fortæller hun.

Kimen til et liv med musik blev lagt i Varde, hvor Maria er vokset op, og som 10-årig begyndte hun at spille klaver.

- Da jeg var barn, ville jeg gerne spille violin. Vi boede i komponistkvartet, og på den anden side af hækken var der en dreng, der spillede trompet og øvede sig i haven hver dag. Det var naboerne ret trække af, så mine forældre var bange for, at jeg ville gøre det samme, så de købte en klaver i stedet, fortæller Maria Bundgård med et grin.

Det er lidt specielt at blive hentet hjem fra Paris for at spille, det er jeg meget beæret over

Maria Bundgård om at spille på Folk & Kultur

Koncert

Maria Bundgård spiller romantisk klavermusik lørdag den 14. juli klokken 15.00 i Caféen til Folk & Kultur udstillingen på Janderup Skole.

Annonce

Fandt retning i Paris

Efter hun blev student, tog Maria til København, hvor hun blev optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2010.

Det blev også til et halvt års udveksling på Fryderyk Chopin University of Music i Warszawa.

- Da jeg kom hjem fra Polen, havde jeg svært ved at finde mine rødder i Danmark igen. Det er to så forskellige kulturer. Det var også derfor, jeg tog til Paris - for at komme væk fra begge kulturer, siger Maria Bundgård og tilføjer:

- Min underviser her hjalp mig med at finde min retning igen.

Nu, hvor hun ikke længere er på skolen, kan det være en udfordring at finde et flygel, hun kan øve på.

- De fleste flygler står ved privatpersoner. Jeg kender en kunstmaler, der har et flygel, når han ikke er hjemme, øver jeg hos ham, ellers lejer jeg et øvelokale eller bruger et elklaver, siger Marina Bundgård.

Annonce

Lære fransk med hund

Efter fire år i Paris har Maria Bundgård fået en del mere styr på det franske sprog.

- Takket være min hund lærer jeg fransk, når jeg snakker med folk på gaden, siger hun, der holder af den franske hovedstad.

- Det er en god by at blive væk i, det er en perfekt by a bo i helt anonymt. Det er ikke sikkert, jeg bliver boende her altid, men jeg ved ikke, hvor jeg ellers skulle tage hen. Jeg er virkelig lykkelig for at være i en by, hvor kunst og kultur er vigtigt, der er en vis ære i at være lidt dannet. Det er lidt rart, når man er kunstner, at der er nogen, der sætter pris på det, man laver, siger Maria Bundgård.

Det er dog ikke musikken, hun udelukkede lever af.

- Jeg underviser i yoga, det tjener min husleje hjem, fortæller hun.

Men i Paris er der mange andre muligheder for at spille, end hvis hun var blevet i Danmark.

- I Paris er der mange private koncertklubber, hvor vennegrupper holder koncerter hjemme ved deres flygel. Det er også en af grundene til, at jeg er glad for at være her, siger Maria Bundgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce