Annonce
Ugeavisen Varde

Martin laver New Yorker-stil i downtown Varde

Martin Bøgh Jensen er uddannet bygningsingeniør og drev en anlægsgartnervirksomhed i Calgary, Canada, hvor familien boede i 16 år. Martin vendte tilbage til Varde i 2016 for at blive direktør i familiekoncernen, hvor også hans kone, Stephanie, arbejder. Foto: Malene Wonsbek
Der viste sig indtil flere positive overraskelser, da Martin Bøgh Jensen og håndværkerne påbegyndte nedrivningen af Ugeavisens tidligere domicil i Rådhusstræde. Sidst i august står fire af de i alt seks helt særlige lejligheder klar til indflytning.
Annonce

Varde: Loftshøjden på de 4,6 meter giver en helt unik fornemmelse af rum og luft. Det samme gør lysindfaldet fra de megastore sortsprossede vinduer, der stort set beklæder hele den ene væg.

- I denne lejlighed er der faktisk tre hemse, siger Martin, der på en skråstige er kravlet højt til vejrs i den ene hems. Snart bliver der monteret en sort stige til formålet. Foto: Malene Wonsbek

Inklusive kvadratmeterne på ”svævende” hemse er lejlighederne et sted mellem 50 og 64 kvadratmeter. Man behøver ikke være en stjerne til matematik for at regne ud, at så er grundarealet ret begrænset.

FØR: Sådan så Ugeavisens tidligere redaktion ud, før loft og gulvtæppe blev fjernet. Privatfoto

Arkitektens streger tager udgangspunkt i New Yorker-look, og dermed får disse lejligheder et helt særligt DNA, der på samme tid både er komfortabel, rå, autentisk, moderne og ungt.

EFTER: Renoveringen af Rådhusstræde 5 i Varde er i fuld gang. De gamle lofter er dog endnu ikke fjernet på dette billede, for i lejlighederne udnyttes den fulde lofthøjde på 4,6 meter. Privatfoto
Annonce

Glasvægge til toilet

- Vi henvender os til de unge, for i lejlighederne vil adgangen til hemsearealerne typisk være 20 graders ”stiger”, og det er ikke alle aldersgrupper, der synes, det er lige fedt at færdes på tynde stiger. Desuden udlejer Domea ungdomsboliger på etagen ovenover vores lejligheder, så det er et ungt hus, tilføjer Martin Bøgh Jensen med et glad smil. Han glæder sig over, at de seks lejligheder for alvor er ved at tage form.

Lysindfaldet fra de store vinduer er helt særligt, men med 4,6 meter til loftet, så er der plads nok. Foto: Malene Wonsbek

Familien Bøgh Jensen

  1. Grundstenen til Bøgh Jensen-koncernen blev lagt i 1976, da ingeniøruddannede Bjarne Jensen flyttede til Edmonton i Canada. Sammen med sin kone, Marianne Bøgh, drev han snedkervirksomheden ”Danish Woodwork”.
  2. I 1988 vendte familien tilbage til slægtsgården, Elmevang, i Varde, der i dag er virksomhedens hovedsæde. Op gennem 1990’erne opkøbte og udviklede Bøgh Jensen Invest sommerhusbyggeri og feriecentre langs den danske vestkyst.
  3. I sommeren 2016 solgte Bøgh Jensen en del af deres aktiviteter, og i den forbindelse overtog Marianne og Bjarnes søn, Martin Bøgh Jensen, driften. Foruden rådgivning, udvikling og salg af lejligheder opkøbte Bøgh Jensen Invest i 2016 den gamle Remise i Varde. De arbejder lige nu på et projekt med ejerligheder og lejligheder samt bevaring og renovering af den historiske remisebygning.

I lejlighederne bliver hemsevæggene store glaspartier med sorte sprosser. I to af lejlighederne, der har to toiletter, er selve badeværelset adskilt fra soveværelset med disse New Yorker-glasvægge. Glasvæggene var endnu ikke på plads, da Ugeavisen var forbi, men man kan sagtens fornemme den rå stil, der kommer til at præge lejlighederne.

I sommeren 2016 solgte Bøgh Jensen en del af deres aktiviteter, og i den forbindelse overtog Marianne og Bjarnes søn, Martin Bøgh Jensen, driften. Foruden rådgivning, udvikling og salg af lejligheder opkøbte Bøgh Jensen Invest i 2016 den gamle Remise i Varde. De arbejder lige nu på et projekt med ejerligheder og lejligheder samt bevaring og renovering af den historiske remisebygning. Foto: Malene Wonsbek


Vi henvender os til de unge, for i lejlighederne vil adgangen til hemsearealerne typisk være 20 graders ”stiger”, og det er ikke alle aldersgrupper, der synes, det er lige fedt at færdes på tynde stiger.

Martin Bøgh Jensen


Detaljerne fra det oprindelige byggeri bevares så meget som muligt - eksempelvis vil denne bjælke blive synlig i den færdige trappe, der med et par trin skaber adgang fra entré til stue-køkken. Privatfoto
Annonce

Overraskelser

- Da vi købte ejendommen, vidste vi godt, at loftet var sænket, men det kom helt bag på os, at der var 4,6 meter til top. Vi blev også ret overraskede, da vi opdagede, at der under det fuldlimede gulvtæppe var et smukt egeparketgulv i sildebensmønster. De huller, der er i parketgulvet, bliver fyldt ud med grå epoxy, så vi gør en dyd ud af at vise ”fejlene”. Det er også typisk New Yorker-look, fortæller 32-årige Martin Bøgh Jensen, der selv er vild med den rå boligstil.

Denne rå stenvæg vil Martin forsøge at bevare med både pudsstykke og den lysinstallation, der hænger ud fra stenvæggen. I dette rum, der udgør en ekstra etage i én af lejlighederne, bliver der også indrettet et badeværelse med sortsprossede New Yorker glasvægge.Privatfoto

- Det skal dog også være komfortabelt at bo på få kvadratmeter. Derfor har vi valgt, at lejlighederne, ud over alle hårde hvidevarer, også skal have både vaske-, tørre- og opvaskemaskine. Vi har allerede haft flere fremvisninger på lejlighederne, og de fleste har været begejstrede. Jeg tænker, den rå New Yorker-stil passer godt ind i det industrisamfund, som også kendetegner Vestjylland, siger Martin Bøgh Jensen.

Rådhusstræde 5

  • Der er seks lejligheder mellem 50 og 64 kvadratmeter, når man tæller hemse med. De fire første lejligheder forventes at være indflytningsklare sidst i august, de sidste to omkring oktober.
  • Huslejen svinger mellem 5.800 og 7.500 kroner.
  • Yderligere information: www.bøghjensen.dk.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce