Annonce
Ugeavisen Varde

Mikael Langager fra Varde: Mit liv er ét stort regnestykke

- Jeg er 58 år og føler for alvor at mit liv falder på plads. I 2014 gik mit livsværk, Beer Factory, konkurs, men nu er vi igen med til at øge værdien af Varde. Jeg får snart samlet mine arbejdsmæssige aktiviteter, så jeg i fremtiden kun har én arbejdsplads. Mine børn har det godt. Jeg har det godt. På en skala fra 1-10 ligger jeg lige nu på en god 9’er, hvor 10 er højest, siger Mikael Langager. Foto: Malene Wonsbek
58-årige Mikael Langager fra Varde er Ugeavisen Vardes nye klummeskribent. En underholdende type, der med humor og en høj grad af selvironi oplever hverdagen gennem sine matematiske læsebriller. Han er niveauet over talnørd og har Excel-regneark for alt. Også hans egen vægt, vejrtemperaturer, skridt og alkoholindtag.

Varde: Det er ikke en besættelse, men en berigelse. Og han kan ganske enkelt ikke lade være. Mikael Langager nørder i tal. Han elsker tal. De er magiske, hævder han, der uden at tænke over det altid regner på nummerpladen på den forankørende bil. Hvis registreringsnummeret eventuelt er 12 480, så regner han på, om 12 går op i 480. Ubrugelig viden? Ja, måske, men for en talnørd, der er det glad underholdning.

- Jeg finder stor fornøjelse i at regne, opstille regnestykker, beregne og bearbejde tal. Og den interesse har min yngste søn, Markus, arvet. Han er kun ti år, men kan både gange, dividere og beregne kvadratrod, siger Mikael Langager, med et stort smil.

Blå Bog

  • Mikael Langager 58 år
  • Født og opvokset i Århus
  • Fraskilt fire gange
  • Er single og far til fire børn i alderen 10-28 år
  • Er uddannet indenfor trafik og økonomi
  • Har været storfan af Arsenal, siden han var syv år gammel, men aldrig set dem spille live
  • Ejer bryghuset Warwik Bryghus ApS
  • Er medlem af Varde Skakklub og tidligere elitespiller

Mikael er uddannet indenfor trafik og økonomi og har været selvstændig i næsten 20 år. Han har specialiseret sig i skattetekniske forhold for danskere, der arbejder i udlandet. Han har fem børn – de fire er biologiske, og det femte er Warwik Bryghus Aps, som han ejer anpartsmajoriteten i.

Annonce
- Jeg har mine børn på 10 og 13 år på fuld tid. Deres mor bor i Odder. Jeg kan godt blive lidt træt, når folk spørger, om børnenes mor er død, siden de bor fast hos mig. Det skriver jeg nok en klumme om engang, siger Mikael Langager, der i sin første klumme vrider ord om sin dårlige samvittighed – læs den på side 9 i ugens fysiske udgave af Ugeavisen Varde, eller find den på vores hjemmeside. Foto: Malene Wonsbek

Ud af den grønne spændetrøje

Selvom århusdrengen Mikael Langager også som barn var glad for tal og matematik, så havde han et brændende ønske om at blive politimand. Han gik målrettet efter drømmen og tænkte, at en militær uddannelse, inden han søgte ind til politiet som 21-årig, ville være den bedste vej. Det viste sig at være en fejlberegning.


Jeg er vild med skak. Spilleren, der åbner, har 20 forskellige muligheder, dertil er der 20 svarmuligheder. Det er 400 muligheder bare med det første træk. Skak er matematik – fantastisk.

Mikael Langager


- Jeg havde meldt mig frivillig og var fem måneder i Varde og tilsvarende i Skive. Det var forfærdeligt. Rekruttiden i Varde var sjov nok, men månederne i Skive, følte jeg mig som Jens Fup (red. figur fra tegneserien Basserne), der bare skal se ud som om, han laver noget. Da jeg var færdig som konstabel, husker jeg, kaptajnen sagde, ”Langager - De og Forsvaret er ikke kompatible." Jeg vidste ikke helt, hvad det betød, men der var ingen tvivl om, at vi begge syntes, det var bedst, hvis jeg fandt et job i en helt anden branche, fortæller Mikael, der søgte alt muligt for at komme ud af den grønne spændetrøje. Han endte med at få job ved Odderbanen. Som trafikelev. Ind til politiet kom han aldrig. I stedet blev han overtrafikassistent og senere også chef for Vestbanen og Odderbanen. En god ligning.

Annonce

Excel arkenes mester

Et egentligt lykketal har han ikke, men han foretrækker de sorte frem for røde. Forståeligt når man er skatterådgiver og har selvstændig virksomhed. Han er Excel-arkenes mester. Opstiller beregninger for alt. Eksempelvis har han siden 2017 lavet kolonner for, hvor mange skridt han går om ugen, hvor mange kilo han vejer, hvor meget alkohol han har indtaget, og hvor varmt vejret er. Dertil kommer de mange tal og beregninger, der handler om at optimere anpartshavere og ølproduktionen i bryghuset Warwik. Plus alle de løse tal, der krøller hans hjerne.

- Jeg kan modstå alt undtagen fristelser, så jeg vejer mig hver torsdag. Min magiske grænse er 100 kilo. Regnearkene hjælper med at holde mig på rette kurs. I år har jeg besluttet, at jeg vil tabe mig 5,2 kilo. Det er gennemsnitligt 100 gram om ugen, siger Ugeavisens nye klummeskribent, der med et smil tilføjer, at han også har beregninger på kærlighedslivet.

Annonce

En god 9’er

- Jeg har været gift fire gange. Jeg har fire børn i alderen 10-28 år. De to yngste på 10 og 13 år bor fast hos mig, og besøger deres mor i Odder hver anden weekend. Der er kun fem procent af os mænd, der har børnene på fuld tid, siger Mikael, der i lune vendinger gerne fortæller, hvorfor han indgår femårs kontrakter med de kvinder, han møder.

Efter fem år kan kontrakten naturligvis genforhandles – et år ad gangen. Hans seneste forhold varede i mere end tre år, og det er langt over gennemsnitstiden.

Nok hævder Mikael Langager, at han er genert, men han elsker at underholde, det gør han blandt andet til arrangementer på Warwik og med sine populære quizzer, som han håber på at kunne genoptage, når coronarestriktionerne tillader det. Her er han omgivet af et af de mange hjælperteams på Warwik. Fra venstre Allan Mouridsen, Kenneth Benfeldt, Mikael Langager selv og Carina Benfeldt. Privatfoto

- Det var nok, fordi vi ikke boede sammen. På en skala fra 1-10, hvor 10 er højest, ligger jeg nok på en god 9’er i livsglæde. Det er, som mange ting falder på plads både i mit private liv, men også med mit femte barn Warwik, siger Mikael Langager. Du kan læse Mikaels første underholdende klumme på side 9 i denne uges udgave af Ugeavisen Varde.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Jyttes juletræ er fyldt med rejseminder

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Er du 7-kantens bud på Emil fra Lønneberg?

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Iværksætteri: Sofie satser på permanent makeup i Næsbjerg

Ugeavisen Varde

OL-flammen brænder over Tinghøj

Ugeavisen Varde

Det er ikke alle partier, der er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

BOLIGIDÉ: Leif købte et LILLE drivhus og lavede det om til et STORT orangeri - følg processen

Ugeavisen Varde

Her finder du PostNord Danmark Rundt, når løbet kører gennem Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Klumme af kunstmaler Agnete Brinch: Det - der drager mig!

Ugeavisen Varde

Det er ikke ligefrem karrierefremmende at stille op til kommunalvalg

Ugeavisen Varde

Varde Byråd er gået i flyverskjul

Ugeavisen Varde

Serie: Min bedste souvenir Jeg tænker på jagt og naturoplevelser hver eneste dag

Ugeavisen Varde

Det giver mening på flere plan at forlænge Vestkystvejen

Ugeavisen Varde

Vi må reagere på dårlige arbejdsforhold for unge

Ugeavisen Varde

Camilla drømte om egen webshop - nu handler hun med lokale og bæredygtige varer fra hjemmet i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Dorits drømmehave: Flere års tålmodighed kan blive til bøgespejl, ligusterbue og lærkekurv

Ugeavisen Varde

Varde kommune ligger i top 5 blandt danskernes mest populære feriedestinationer

Ugeavisen Varde

Strandskadens Dag søndag den 1. august

Ugeavisen Varde

Kunstnermøde på KS 21 står mest i maleriets tegn

Ugeavisen Varde

Fra fyr til fyr – en kunstnerisk rejse langs vestkysten

Ugeavisen Varde

Store forandringer kræver omsorgsfulde samtaler, med timing, tid og små genoptagelser

Ugeavisen Varde

Jobpatruljen: Massive brud på ungarbejderes rettigheder i ferielandet

Ugeavisen Varde

Ejerne af Ellas Coffeeshop i Varde: Vi købte forretningen sammen uden at kende hinanden

Ugeavisen Varde

Klumme af Nelli Arnth Andersen: Tætpakkede ferieplaner og stressede forældre

Annonce