Annonce
Ugeavisen Varde

Nu skal kommunens image blive bedre: Penge er sat af til charmeoffensiv

ProVardes direktør Finn Erik Kristiansen, tv., og erhvervschef Lars Buch, illustrerer kommunens forlængede arm i et initiativ for at hjælpe det lokale erhvervsliv, og derigennem bedre kommunens erhvervsimage. Foto: Yvonn Tittel
Varde Kommune er frustreret over, at negative svar om kommunens service står i vejen for en topplacering i den årlige erhvervsmåling fra Dansk Industri. ProVarde vil hjælpe.
Annonce

Varde: I 2016 blev Varde Kommunes erhvervsklima målt som nummer ni i Danmark.

Dengang var alle glade.


Vi håber, ansøgerfeltet bliver meget bredt, for er der én ting, vi alle har lært af corona, så er det, at vi er meget mere omstillingsparate, end vi går og tror.

Finn Erik Kristiansen, direktør for ProVarde


Siden er det gået ned ad bakke, og det er der især én grund til: Nemlig at de virksomhedsledere, der bliver ringet op og interviewet, er knap så positive i deres bedømmelse af kommunen.

Og virksomhedernes oplevede fornemmelse for kommunen tæller med en tredjedel i Dansk Industris måling.

Målinger og initiativer

Dansk Industris 2020-måling bliver offentliggjort i november. Normalt kommer den i september, men processen er udskudt i år på grund af corona. I år spørger Dansk Industri ud over egne medlemmer også medlemmer af Dansk Byggeri i sin undersøgelse.

Sidste år blev Varde Kommune nummer 46 i erhvervsklima ifølge Dansk Industris måling.

I 2016 blev kommunen nummer ni, men året efter blev den nummer 20, i 2018 nummer 21.

Til sammenligning går det bedre for Varde Kommune i Dansk Byggeris erhvervsmåling, hvor Varde Kommune i år blev nummer seks. Dansk Byggeri måler udelukkende på faktuelle tal, såsom omkostninger og sagsbehandlingstider.

ProVarde har fået 300.000 kroner af de 750.000 kroner, kommunen har sat af til et bedre image. ProVarde bruger pengene på at udbyde tilskud til diverse initiativer i de lokale virksomheder. Mere på ProVardes hjemmeside.

- Det er ligesom, når man har en butik. Hvis en kunde brokker sig, kan det være kunden, der har en dårlig dag. Men hvis ti kunder brokker sig, bliver butikken nødt til at tage det alvorligt og kigge på sig selv, siger direktør i ProVarde, Finn Erik Kristiansen, der har en fortid som selvstændig boghandler.

Annonce

Udvalg skal løfte image

Dén lektie har Varde Kommune taget til sig. Kort tid efter seneste erhvervsanalyse nedsatte kommunen et 17.4-udvalg, med det helt særlige formål at bedre kommunens erhvervs-image.

Udvalget har bred repræsentation fra det lokale erhvervsliv, og første konkrete udspil er 750.000 kroner i en pulje til initiativer, der kan hjælpe.

Af dem har ProVarde fået 300.000 kroner, som er øremærket en stribe muligheder for at søge hjælp og viden til virksomhederne.

- I forvejen er ProVarde i høj grad betalt af Varde Kommune. Det er jeg ikke sikker på, alle ved. Når virksomhederne ringer ind og har brug for hjælp, så spørger de altid: ”Hvad koster det?”, men det koster ikke noget, siger Finn Erik Kristiansen.

Annonce

3,7 millioner fra kommunen

ProVarde er godt nok en medlemsforening, men tre fjerdedele af foreningens driftomkostninger, 3,7 millioner kroner årligt, kommer direkte fra kommunekassen.

- Det er ikke nok at være medlem af ProVarde for at få forbedringer i sin virksomhed. Det er ligesom et medlemskab i fitnesscentret, det gør dig hverken tyndere eller i bedre form, hvis du ikke bruger det, siger Finn Erik Kristiansen.

- Vi har lavet en stribe muligheder for at søge tilskud til udvikling. Vi ved godt, at man ikke kan trylle en hel masse for hverken 5.000 eller 8.000 kroner, men det skal være det der lille puf, der får virksomhederne i gang, siger erhvervsdirektør Lars Buch.

- Vi håber, ansøgerfeltet bliver meget bredt, for er der én ting, vi alle har lært af corona, så er det, at vi er meget mere omstillingsparate, end vi går og tror, siger Finn Erik Kristiansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce