Annonce
Ugeavisen Varde

Optiker har fået nye lokaler med fire hjul

I brillebussen bruger Birgitte Bendixen spejle for at kunne opnå de seks meter, der er nødvendige til en synsprøve. Foto: Karina Øhlenschlæger

Efter ti år på landevejene i primært Jylland var Birgitte Bendixens gamle brillebus slidt, nu har hun købt en ny.

Annonce

Oksbøl: Når optiker Birgitte Bendixen parkerer sin brillebus, er det hjemme i Oksbøl, men hun kører rundt i store dele af Jylland, når hun er på arbejde.

- Det er meget alsidigt, jeg ved jo aldrig, hvem jeg kommer hjem til, siger Birgitte Bendixen.

Hendes firma hedder Mobil Special Optik, og alt udstyr samt mere end 400 brillestel er pakket sammen i varevognen, som hun selv kalder for sin brillebus.

Når man træder ind i vognen, er det langt fra en klemt fornemmelse. Der hænger brillestel på væggene, der er skabe, en stol til synsprøver og plads til at Birgitte Bendixen kan arbejde.

- Man skal bruge seks meter til en synsprøve, og så lang er bilen ikke, men så bruger jeg spejle, siger Birgitte Bendixen og tilføjer, at det gør man i øvrigt også i mange optikerbutikker.

Mobil Special Optik har lavet en aftale med en mobil ørelæge om, at de henviser til hinanden, hvis kunderne eftersprøger det. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Ny bil

Optikeren har netop købt en ny brillebus, og den har været længe undervejs på grund af, at den skal bygges op fra bunden, men hun fandt et firma, der kunne.

- De har blandt andet lavet et ovenlys, og jeg har fået plads til flere brillestel, fortæller Birgitte Bendixen.

Bilen er varmet op via et oliefyr, og flere ting end tidligere styres elektronisk i den nye Mercedes Sprinter, som hun valgte efter at have kigget på flere varevogne, der opfylde kriterierne for at kunne blive en brillebus.

- Det er en kæmpe investering. Jeg havde haft den anden bil i ti år, så jeg skulle gøre op med mig selv, om jeg ville det her ti år endnu, og det vil gere gerne, siger hun med et smil.

- Så længe, det kan køre rundt, er det det perfekte job, siger Birgitte Bendixen om at være mobil optiker. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Friheden

Friheden til at styre sin egen kalender og sætte tid af til en kop kaffe ved kunderne er noget af det, Birgitte Bendixen holder af ved sit job.

- Jeg kan koncentrere mig om hver enkelt person, og jeg sætter god til af til det hele, siger hun og fortæller, at det i starten mest var ældre kunder, men at der de seneste år er kommet en større aldersspredning.

Det er ikke kun ved private, brillebussen parkerer, hun besøger også landmænd og virksomheder, hvor der eksempelvis skal måles ud til skærmbriller.

- Det kan også være en virksomhed, der har brug for, at jeg kommer, når aften- eller natholdet er på arbejde, siger hun.

I den nye bil er der blevet plads til at udstille to rækker briller mere, men i skabene er der 400 stel, så der noget at vælge mellem. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce