Annonce
Ugeavisen Varde

Owen Luft-festival om mulig aflysning: Det kan vi godt overleve

Her er det et billede fra seneste udgave af Owen Luft Kånsert i 2019. Arkivfoto: John Randeris
Må Owen Luft i Nordenskov aflyse i år? Det ligger endnu ikke fast, men en aflysning vil ikke true selve eksistensen af arrangemenet på Nordenskov Stadion, vurderer arrangør.
Annonce

Nordenskov: Owen Luft Kånsert på Nordenskov Stadion er én af sommerens første festivaler, når det kommer til kalenderen. I år med et planlagt festfyrværkeri med Lukas Graham, Alpahabeat, Malurt, Poul Krebs, Magtens Korridorer og Johnny Madsen. Owen Luft skal efter planen finde sted den 20. juni, og selvfølgelig er arrangørerne langt fra sikre på, at festivalen kan gennemføres på grund af coronakrisen.

- Vi må se, om der må være et arrangement med 5000 publikummer, frivillige plus orkestrene, siger Hans Jørgen Pedersen fra Owen Luft Kånsert.

- Vi overlever, også selv om det skulle vise sig, at vi må aflyse, siger Hans Jørgen Pedersen, der dog endnu ikke har opgivet håbet om at gennemføre årets festival.

- Jeg havde et møde med ølmanden torsdag morgen. Vi aftalte at tales ved om en måned. Han står i den samme situation med andre festivaller. Men vi kan blive klar meget hurtigt, siger Hans Jørgen Pedersen.

Men på grund af forsamlingsforbuddet, så er møder i styregruppen i Owen Luft i øjeblikket suspendereret. Det er de to idrætsforeninger i Agerbæk og i Nordenskov, der står bag Owen Luft, der er en mere end 25 år gammel publikumstræffer.

Arrangør er selv i isolation

  • På det personlige plan er Hans Jørgen Pedersen og hans kone Birte i isolation efter en ferie på Lanzarote. To uger er ved at være gået, uden at parret viser symptomer.
Annonce

Billetterne er solgt

For publikum har i alle år bakket op om Owen Luft Kånsert, og det betyder, at de 5000 billetter er solgt. Der er altså kommet penge i kassen. De er blandt andet gået til at betale kunstnerne noget af honoraret forud. Men Owen Luft Kånsert skylder ikke noget.

- Vi må jo finde ud af, hvordan vi gør publikum tilfredse, hvis vi må aflyse, siger Hans Jørgen Pedersen.

Der er andre festivaller, som i år afholdes før Owen Luft Kånsert - for eksempel Jelling Musikfestival, og arrangørerne kan så se, hvad de gør, hvis problemstillingen bliver aktuel.

- Det kunne blive noget i retning af, at man kan få en tilgodeseddel, altså få billetterne overført til året efter, siger Hans Jørgen Pedersen.

Omkring kunsternes honorarer, så er der i kontrakterne indskrevet force majeure, som betyder, at særlige situationer kan fritage for ansvarsforpligtelserne. Det vurderer Hans Jørgen Pedersen, at coronakrisen vil være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce