Annonce
Ugeavisen Varde

Petit Amour har en stor kærlighed til fleksjobbere

Anna-Sophie Brinch og Betina Hansen møde hinanden via et fleksjob, nu står dei spidsen for "Petit Amour", der kun har fleksjobbere ansat. Foto: Karina Øhlenschlæger
Betina Hansen og Anna-Sophie Brinch mødte hinanden, da de var i fleksjob, nu har de etableret systue, hvor alle fem ansatte - inklusive dem selv - er i fleksjob.
Annonce

Varde: De er fem personer om at dele halvanden fuldtidsstilling. Sådan er hverdagen på systuen Petit Amour på Tømrervej i Varde.

- Det ser ud af mange mennesker, siger Anna-Sophie "Fie" Brinch, der står bag systuen.

Når man træder ind, mærker man hurtigt, at navnet Petit Amour - den lille/lidt kærlighed - er velvalgt. Der deles kram ud, når der hilses godmorgen. Her er de lidt mere end kolleger.

- Vi gør meget ud af at passe på hinanden, siger Anna-Sophie Brinch, der har en baggrund i isenkram.

Da hun også selv er fleksjobber, deler hun en del af ansvaret med Betina Hansen, der, før hun blev fleksjobber, var leder i 15 år i dagplejen.

Betina Hansen i gang med at sy sengetøj til børn - en opgave Petti Amour har for en lille, lokal virksomhed. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Alle passer ind

De to mødte hinanden på en arbejdsplads, hvor der med deres ord ikke blev passet på fleksjobberne - altså taget de hensyn, der er årsagen til, at personen er i fleksjob.

Af de fem ansatte på systuen er der en, der ikke syer. I stedet sørger hun for at gøre rent samt de andre opgaver, der smører hjulene for dem, der har styr på nål, maskine og tråd.

- Vi har brug for hende til at ordne alt det. Hvorfor skal jeg stryge, når jeg kan bruge tiden på at sy?, siger Anna-Sophie Brinch.

På sigt håber hun, at systuen kan blive en slags base for fleksjobbere, der kan lejes ud til forskellige opgaver.

Annonce

Bæredygtighed

I maj sidste år etablerede Anna-Sophie Brinch systuen hjemme hos sig selv i Mejls. I februar kom Betina Hansen til. Nu er de vokset så meget, at de i oktober flyttede ind i lejede lokaler på Tømrervej.

- Vi når det, vi kan. Vi elsker at reparere, ændre og forny, siger Anna-Sophie Brinch, der godt kan lide tanken om det bæredygtige i at reparere en lynlås, så jakken kan klare et par sæsoner mere.

Det er hendes kæreste, der ejer virksomheden, men mens han passer sit job som elektriker i Skagen, står hun for Petit Amour. Det kan være en stor udfordring som fleksjobber - derfor er hun også glad for at have Betina Hansen og hendes ledererfaring med på holdet.

- Det er ikke altid nemt, men vi samarbejder, siger Anna-Sophie Brinch.

Anna-Sophie "Fie" Brinch sprætter op, så hun kan reparere jakken, der skal have en ny lynlås. Den bæredygtige tanke er en del af Petit Amour. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Selvværd

Systuen Petit Amour er ikke kun et job og et hjertebarn - det er en kilde til selvværd.

- Når man er til selskab, spørger folk altid, hvad hedder du, og hvad laver du? Nu kan jeg sige, at jeg arbejder på en systue. Jeg skal ikke forklare, at jeg er sygemeldt, siger Anna-Sophie Brinch.

I systuen har de mange forskellige opgaver. Eksempelvis har de gjort julemanden klar til jul i Skagen ved at reparere hans tøj, når en virksomhed i Outrup får nyt arbejdstøj, kommer alle overalls en tur forbi systuen, hvor alle plastikspænder skiftes ud med et metalspænde, der kan modstå syre, de polstrer stole om, og så var der et pakkebud, der kom forbi med et par bukser, der blev lagt op, mens han leverede pakker i området - iført andre bukser, naturligvis.

Anna-Sophie Brinch og Betina Hansen møde hinanden via et fleksjob, nu står dei spidsen for "Petit Amour", der kun har fleksjobbere ansat. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce