Annonce
Ugeavisen Varde

Rotary deler over 300.000 kroner ud

Fra venstre ses: Birgith Michelsen, Jutith Petersen, Bent Ole Gelmer, Anders Bærentzen, Ragnhild Kallestrup, Elly Olsen, Jonna Svenningsen, Elise Kornerup, Mariane Jensen og Annelise Johansen. Alle kvinderne er frivillige i Aflastningstjenseten. Forrest: Margit Davidsen. Foto: Karina Øhlenschlæger

I efteråret lukkede den ene af de to Rotary-klubber i Varde, Warwith, derfor er de i fuld gang med at dele alle deres penge ud.

Annonce

Varde: En kombination af en god kassebeholdning og salg af værdipapirer gør, at den nu lukkede Warwith Rotary kan dele mere end 335.260 kroner ud.

Indtil videre er 335.260 kroner det beløb, der er delt ud, men når de sidste regninger er betalt, regner klubben med, at der er nogle få tusinde kroner tilovers, og de er øremærkede til forskellige projekter.

Anders Bærentzen er afgående præsident. Har har blandede følelser omkring lukningen.

- På den ene side er det vemodigt, når man har været sammen en del år, men det er den rigtige beslutning, siger han.

På den anden side betyder lukningen, at klubben får lov til at glæde mange mennesker med de mange penge, klubben havde.

Det går pengene til

Varde giv det videre, 20.000, Uddeling af gaver til trængendeParaplyen, 25.000, I forbindelse med indretning af et familierumParaplyen, 25.000, Mad og oplevelser for brugere af familierummetJulemærkehjemmet i Kollund, 5000, Deres daglige driftNaturhave ved Lyngparken, 10.000, Færdiggørelse af havenNæsbjerg Børnehave, 10.000, SvævebaneLegoland tur for flygtninge, 20.000, Samt deres kontakt familierCenter Bøgely, 15.260, Indretning af opholdsrumKronisksyge børn, 20.000, Arrangementer for dem og familierneParaplyen, 50.000, I forbindelse med købet af kirkenHedevang Børnehave, 50.000, Etablering af udeværkstedVestervold børnehave, 20.000, Udendørs musikinstrumenterSønderalle børnehave, 20.000, Udendørs musikinstrumenterAflastningstjenesten, 25.000, Deres daglige driftSøgården, 10.000, Ferie for beboerneCykel for sagen, 10.000, Deltagelse af personer med psykiske lidelser

FORSIDEHENVISNING: Rotary Warwith uddeler over 300.000 kroner til lokale projekter Som bileldtekst online: Bent Ole Gelmer og Anders Bærentzen er begge medlememr af den nu lukkede Rotary-afdeling Warwith. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce

Det nære

I klubben var de enige om, at pengene helst skulle gå til projekterer og ikke til honorarer, altså vil de hellere give til mad og lokaler end til at hyre dyr underholdning til et arrangement.

- Vi vil gerne give til de nære ting, eller noget fysisk, der varer ved, siger Anders Bærentzen.

Det er blandt andet Paraplyen, der har fået penge til køb af den tidligere metodistkirke og børnehaver, der kan købe instrumenter og mange andre ting.

Til nogle af projekterne har den lokale forening kunnet søge det landsdækkende Rotary om tilskud, hvilket er medvirkende til det store beløb.

Annonce

Aflastningstjenesten

Efter klubben kiggede de mange ansøgninger igennem og udvalgte, hvem der skulle have hvor meget, fik hver donation en kontaktperson, blandt andet fik Bent Ole Gelmer Aflastningstjenesten, der får 25.000 kroner til den daglige drift.

- Det er som at være julemand, når man kommer rundt, fortæller Bent Ole Gelmer.

Den lokale leder af Aflastningstjenesten i Varde, Ragnhild Kallestrup, er glad for, at Aflastningstjenesten har fået penge fra Rotary.

- Vi lever af donationer og den anerkendelse, vi får, siger hun og fortæller, at foreningen, der har 240 frivillige i Esbjerg og Varde, har et budget på en million kroner.

Der er en lønnet medarbejder resten er frivillige, der får dækket deres omkostninger. Desuden går der penge til uddannelse af de frivillige.

Aflastningstjenesten er blandt andet frivillige på hospice, besøgsvenner, vågetjeneste, aflastning til pårørende, sorggrupper, demensklub og musik for demente.

Fra årsskiftet kommer aflastningstjenesten i Ølgod med under Aflastningstjenesten i Varde og Esbjerg.

Annonce

Flere mænd

Nu, hvor de mange frivillige kvinder fra Aflastningstjenesten har besøg af de to mænd fra Rotary, lader Ragnhild Kallestrup ikke muligheden for at opfordre de, der ikke fortsætter i andre Rotary-klubber til at overveje Aflastningstjenesten, gå fra sig.

- Vi kan altid bruge flere frivillige, især mænd. De kommer bare ikke af sig selv, man skal helst selv henvende sig til dem, siger hun og påpeger, at det frivillige arbejde ikke kun gør noget godt for de, der modtager hjælpen.

- Når man hjælper andre, hjælper man også sig selv, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce