Annonce
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Annemette og Casper Rosendahl har glædet sig til at kunne løfte sløret for, hvad de skal bruge matriklens nyrenoverede koncert- og foredragssal til. Foto: Martin Jørgensen
Bestyrerparret Annemette og Casper Rosendahl håber, at de nye faciliteter kan være med til at give hele Varde et boost.

Varde: Polyfoni er en betegnelse, der bruges om flerstemmig musik, og så er det også et ord, der har været med til at lægge navn til Arnbjerg Pavillonens nye sal.

En sal, der blandt andet kommer til at huse koncerter, foredrag og kurser for helt op til 500 mennesker.

- Hvis man ikke tæller idrætshaller med, er det den største sal i hele Varde Kommune. Vi vil gerne skabe et nyt musik- og kulturcentrum, hvor man har mulighed for at holde fede fester og arrangementer her i Varde, i stedet for at folk tager ud af byen. Det er ikke nødvendigvis os, der behøver at være værter for alle begivenhederne, men vi har da allerede nu noget på programmet, afslører Casper Rosendahl om Polyfonen, der i første omgang kommer til at have plads til 500 mennesker, men planen er, at dette tal på sigt kan stige.

Annonce

Hvis man ikke tæller idrætshaller med, er det den største sal i hele Varde Kommune. Vi vil gerne skabe et nyt musik- og kulturcentrum, så man har mulighed for at holde fede fester og arrangementer her i Varde.

Casper Rosendahl, bestyrer

Seks efterår-sarrangementer i Polyfonen

  • 16 oktober: Sebastan, jubilæumskoncert.
  • 26. oktober: Rasmus Tantholdt, foredrag.
  • 11. november: Valg i Varde, politisk debat. Gratis.
  • 13. november: På Slaget 12, koncert.
  • 26. november: Paul Potts og Kirsten Siggaard, koncert.
  • 11. december: Julefrokost,  livemusik ved PopNitZ, spisning.

Indtil videre er der lagt op til seks arrangementer hen over efteråret, hvor Paul Potts og Kirsten Siggaard kigger forbi i slutningen af november. Parret har danmarkspremiere på netop denne dag, og forhåbningen er, at der i fremtiden kommer endnu flere prominente navne til Varde.

- Ambitionen er, at der skal være to-tre events i måneden. Vi kan ikke afsløre navnene for næste år, da alt endnu ikke er faldet på plads, men det er en blanding mellem standup, foredrag og musik, og vores målgruppen er 35+, siger Annemette Rosendahl.

- Vi vil gerne komme med et program, der viser, at vi vil det her, og det føler vi, at vi har gjort med de navne, vi kan præsentere. Vi vil holde den røde tråd hele vejen igennem, og programmet skal passe sammen med de fysiske rammer, som vi har skabt, og det er derfor arrangementer af høj kvalitet, fortæller Casper Rosendahl.

Før var der hvide klinker i dette rum og 'grimme lædersofaer', som Casper Rosendahl beskrev det. Nu er der forskellige nye tiltag, der skal give et 'have-look' med planter og bænke. Foto: Martin Jørgensen

Høj kvalitet

Indretningen i Polyfonen skal syne af et 'kvalitetskoncertsted', hvor der ikke er sparet på noget, som de selv formulerer det.

- Vores publikum ved godt, hvad de vil have. Og når de træder indenfor kommer de også til at se, at det ikke bare er for sjov, at vi har skabt dette sted. Der er brugt gode materialer over det hele lige fra træsorten i baren til lydkvaliteten på scenen, siger Casper Rosendahl.

Den store scene kommer forhåbentligt til at lægge gulv til store navne i de kommende år. Allerede nu er der blevet brainstormet i kulisserne for at finde de helt rigtige 2022-arrangementer. Foto: Martin Jørgensen

Foruden at skabe et øget antal gæster hos parrets egen adresse, håber de også, at Polyfonen kan være med til at booste hele Varde som by.

- Vi kan ikke bespise 500 mennesker, som måtte komme til en koncert hos os. Så vi håber, at de mange arrangementer smitter af på byens restauranter, og at man vil kunne mærket en øget interesse for byen, siger Casper Rosendahl, der har en klar vision:

- Vi vil give folk den gode oplevelse og et ægte feststed her i Varde. Vi vil være byens hotel, der kan det hele. Det er ikke Arnbjerg Pavillonen, der afholder arrangementerne. Det er Polyfonen, og vi tror på, at Varde har brug for et sted som vores, så nu håber vi, at folk også har lyst til at støtte op, slår Casper Rosendahl fast.

Udgifterne i forbindelse med ombygningen af lokalerne, der nu er blevet døbt Polyfonen, løber op i omkring 2,5 millioner kroner, men det er endnu ikke definitivt opgjort.  Bare selve lyd- og lysanlægget koster én million kroner og er, ifølge parret, fra den øverste hylde.

Derudover er der lavet nye barer i egetræ og lydisolerede vægge, så andre gæster ikke bliver forstyrret. Gulvene har fået den store tur, og der er kommet nye borde, mens der også er blevet malet og lavet belysning, der skal give salen et industrielt look.

Annemette og Casper Rosendahl overtog nøglerne til Arnbjerg Pavillonen 1. marts i år.

Lige ved indgangen til Polyfonen er der et spiseområde, hvor der vil stå en street food-vogn, der skal servere forskellige typer af lækker mad. Foto: Martin Jørgensen
Dette er lokalet, hvor der skal være garderobe. Her er det planen, at lokale foreninger kan få lov til at tjene en skilling ved at arbejde til de forskellige arrangementer. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Louis Nielsen holder åbningsfest til Late Night

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Konfirmationskjoler og inspirationsmesse i Smedeværkstedet

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kirsten og Anna vil hjælpe børn i hele Varde Kommune: Men de mangler frivillige hjælpere, der vil gøre en forskel

Ugeavisen Varde

Små halloweenkunstnere har pyntet butikkerne

Ugeavisen Varde

Bål, hygge eller overnatning: Oplev naturen i vintermørke

Ugeavisen Varde

Kæmpe halloween-arrangement i Varde Sommerland: Tag familien med ud i mørket og bliv skræmt for livet

Ugeavisen Varde

Nu står det nye lægehus i Varde Syd klar til brug: Nu kan du få tid ved lægen, samme dag, du ringer

Ugeavisen Varde

Kæmpe Outrup-græskar er blandt landets største: Sådan bar folkene bag sig ad

Ugeavisen Varde

Halloween bliver fejret i Varde: Politikerløb, livemusik og sene åbningstider

Ugeavisen Varde

Nybolig Nr. Nebel får lokalansigt som ny leder

Ugeavisen Varde

Lad os styrke og værne om vores ungdom

Ugeavisen Varde

Der er besparelsespotentiale i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Vi skal genoplive livet på plejehjemmene

Ugeavisen Varde

Lad os investere mere i oldekoller og andre bofællesskaber for seniorer

Ugeavisen Varde

Findes den politiske vilje til at ændre markant for bedre pleje og arbejdsforhold?

Ugeavisen Varde

Jeg vil have Vestkystvejen udvidet ud til Outrup

Ugeavisen Varde

Borgere med handicap - og deres familier - skal ikke kæmpe for at få hjælp

Ugeavisen Varde

Udstyk flere byggegrunde i Oksbøl

Ugeavisen Varde

Der bliver flere og flere huller i sikkerhedsnettet

Ugeavisen Varde

I Varde Kommune bør vi tage ved lære af Anker: - Har vi mon alle med?

Ugeavisen Varde

Derfor er en bedre politisk balance i Varde Kommune vigtig

Ugeavisen Varde

Jobcenter Varde koster alt for mange penge

Ugeavisen Varde

Så er der ræs i Blåbjerg: Lokal cykelklub forventer op mod 500 deltagere

Annonce