Annonce
Ugeavisen Varde

Se de flotte billeder fra kokketræf i Varde: Lokal gourmetmad på højt niveau

Kokke fra Varde-området mødtes tirsdag på Von Lugenhalz for at lave en syv-retters menu til 60 fremmødte gæster. Overskuddet går til præmier ved konkurrencer for kokkeelever fra området. Foto: Jacob Schultz
Her er et udpluk af billederne fra kokketræffet hos Von Lügenhals, hvor flere af lokalområdets restauranter kiggede forbi i den gode sags tjeneste.

Varde: Syv retter fra seks forskellige restauranter. Von Lügenhals stod for to, og resten kom Høfde 4, Ho Kro, Arnbjerg, Hr. Skov og Café Stranden med.

Gæster fra nær og fjern havde fundet det fine tøj frem i dagens anledning, for selvom det er en tirsdag i september, kan man godt få lækker mad.

Nedenfor er der et udpluk af de første par timer til arrangementet, hvor de fire første retter blev kørt. Alt overskud gik til konkurrencer for eleverne på kokkeuddannelse på Rybners i Esbjerg.

Annonce
Flere dage før 14. september var der udsolgt. Her er det bestyrer hos Varde Garten, Louise Sihm Kloster, der guider gæster til de forskellige borde. Foto: Jacob Schultz
I et ekstra lokale ovenpå sad et større selskab, men de blev så absolut ikke snydt for hverken god mad eller historier fra de forskellige kokke. Foto: Jacob Schultz
Ho Kros lækre ret var nummer tre på listen, som gæsterne fik lov til at smage på. De blev anrettet på flotte tallerkener med et historisk touch. Foto: Jacob Schultz
Unge Philip Bartholdi fra Høfde 4 havde brugt utallige timer på at gøre sin ret klar, som var én af de første. Ved sin side havde han Kenneth Vejers, som er restaurantchef hos Høfde 4 og var med for at præsentere vinen. Høfde 4s ret var kåldolmere fyldt med kantareller confiteret æggeblomme, løvstikke og svampe consommé. Foto: Jacob Schultz
Her er der et nærmere kig på Høfde 4's ret, som var populær blandt de fremmødte gæster. Foto: Jacob Schultz
Claus Skov og Mette Bjørn hjælper til med anretningen. Begge kommer fra Hr. Skov. Foto: Jacob Schultz
Bo Rasmussen skænker vin til de glade gæster. Foto: Jacob Schultz

Aftenens menu

VON LÜGENHALS

Snack: Kartoffelchips og trøffel. Vin: Le Contesse Spumante brut - Italien

HØFDE

4 Kåldolme fyldt med kantareller, confiteret æggeblomme, løvstikke og svampe consommé. Vin:  2020 Orange Juice ”JoJo” – Fio Wines – Mosel – Tyskland

HO KRO

Marmoreret terrine af laks, tørrede svampe og porre med marineret agurk, sprød toast og svampecreme. Vin: Appassimento, Passi Reali, Passione, Abruzzo, Italien

ARNBJERG

Gravad andebryst med syltede bøgehatte, morkel mayo, reven Skallingen ost og sprød frissé. Vin: Marziano Abbona, Langhe Bianco - Viognier/Cinerino, Piemonte, 2019

HR. SKOV

Rørt tartar med svampe, caviar, spæde salater og syltede svampe. Vin: Toplækker bourgogne

VON LÜGENHALS

Filet, smørstegte kantareller, gulerodspuré syrlig kartoffelkompot, sprød rensdyrlav, vildtglace m/ brunoise af årstidens svampe 2017. Vin: Crianza Montecillo, Rioja

CAFÉ STRANDEN

Svamperoulade med whiskeyis fra Stauning. Vin: Chateau de la Roulerie, Coteaux Du Layon, Loire, Frankrig.

Arrangementet blev præsenteres af Nordsee Holidays og Sydvestjyske Smagsoplevelser i samarbejde med de forskellige restauranter. Alle retter indeholdt svampe, da det har været et led i ugen, der kaldes "svampeugen".

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Plejecentre skal være fremtidens attraktive arbejdsplads

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Vi sejler ikke rundt i de brede spørgsmål

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Gør det, der virker for biodiversiteten

Ugeavisen Varde

Giv forældre 12 måneder med tilskud til at passe eget barn

Ugeavisen Varde

Bodil og Susanne har skabt Ravskolen: Se 98 millioner år gammel dinosaurfjer og spis en kiks med rav

Ugeavisen Varde

Rejsegilde på nyt flygtningemuseum: - Det hæver niveauet i kommunen

Ugeavisen Varde

Hjælp med at sænke gennemsnitsalderen

Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Annonce