Annonce
Ugeavisen Varde

Sermo friskole åbner i Den Gamle Købmandsgaard i Lunde

Frits Anneberg ejer bygningen, som Sermo friskole med Linda Jessen i front rykker ind i. Han tog kontakt til hende, da han læste i avisen, at hun søgte lokaler til skolen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Den Gamle Købmandsgaard i Lunde bliver hjemstedet for ny friskole, der har fokus på elever med læsevanskeligheder.
Annonce

Lunde: Sidste år fortalte Linda Jessen om sin drøm om at åbne en friskole, hvor der er fokus på ordblinde elever. Nu er den drøm et stort skridt tættere på at blive til virkelighed. Der er nemlig lavet en aftale om at leje sig ind i Den Gamle Købmandsgaard i Lunde.

- Nu bliver det pludselig håndgribeligt. Det er gode, dejlige lokaler, der er fuldstændig nyistandsat. Vi skal hænge billeder op og gøre dem til vores, siger Linda Jessen.

Hun har undervist både børn og voksne med læsevanskeligheder. Det inspirerede hende til at åbne en friskole med det som sit speciale.

- Sermo friskole er en skole, som har fokus på ordblindhed. Det betyder, at vi tager hånd om de ordblinde elever, så de bliver selvhjulpne til at deltage i undervisningen, deltage i gruppearbejde og meget mere, siger hun.

Sermo friskole

Den 3. december var der generalforsamling, hvor Sermo friskole fik sin første bestyrelse. Den består af: John Trøjborg, Linda Jessen, Kenneth Justesen, Per Larsen og Lisbeth Justesen Larsen.

Der skal være 12 elever tilmeldt, for at skolen kan starte op til næste skoleår. Andet skoleår skal der være 24 elever.

Annonce

Historisk bygning

Det er Frits Anneberg fra Lunde, der ejer Den Gamle Købmandsgaard, som er bygget i 1901. Han købte den for 1,5 år siden og har renoveret den blandt andet med en ny fuge og istandsættelse af vinduer.

- Jeg synes, det var en skam, hvis en historisk bygning skulle gå til grunde, siger han om årsagen til, at han købte Den Gamle Købmandsgaard, og tilføjer:

- Vi mangler bare at skifte til tagrender i zink.

At der rykker en friskole ind, er han glad for.

- Det giver liv, vi skal selv gøre noget for at holde gang i det hele, siger han, der også er formand for Lunde Sogneforening.

Annonce

Banko

For at vise flaget i Lunde, står Sermo friskole bag en bankoaften onsdag den 11. marts klokken 19 på friskolen, da det er en uformel måde at mødes på - både lokalsamfundet og familier, der overvejer skolen.

- Så kan man komme og se giraffen, siger Linda Jessen med et smil og tilføjer, at det også vil være muligt at få en snak med holdet bag skolen og få sit barn skrevet op til start i august 2020.

Der er allerede fire børn tilmeldt Sermo friskole. For at skolen kan åbne til planlagte første skoledag den 5. august 2020, skal der være 12 elever indskrevet.

Linda Jessen glæder sig over, at hun har fundet lokaler til friskolen, samt at det er muligt for eleverne at tage toget i skole, da Vestbanen har et stop i byen. Foto: Karina Øhlenschlæger
Den Gamle Købmandsgård i Lunde kommer til at huse Sermo friskole. Foto: Karina Øhlenschlæger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce