Annonce
Ugeavisen Varde

Simple living – lever du dit liv simpelt?

For mange år siden var jeg til et foredrag om emnet simple living. Jeg husker brudstykker af det i dag. Det var en smuk kvinde i sin bedste alder og klædt i den flotteste kjole, som stod foran os og fortalte om det at leve simpelt. At leve simpelt handler om at få luget ud i de ting i din hverdag, som du rent faktisk ikke har lyst til eller måske ikke behøver at gøre. Det kan også være ting, som giver dig en stressende hverdag. Jeg blev dengang også fanget af princippet, men denne kvinde provokerede mig også ved at sige, at hun havde valgt at arbejde fra kl. 9-15. Jeg kan huske, at jeg tænkte – ja ja det er godt med dig, men os som ikke lige har et økonomisk råderum til at arbejde deltid, vi kan jo altså ikke bare træffe dette valg. For nogle af os kan det heller ikke ske, hvis vi blot prioriterede det.

Men jeg taler fortsat i dag om simple living. For jeg er vild med begrebet. Jeg har blot gjort det til mig eget. For mig handler det ikke om at arbejde lidt eller meget. Det handler ikke om travlhed. Det handler for mig om MIN hverdag, og hvad jeg ønsker at bruge min tid på.


Annonce

Når du bliver ved at fortælle dig selv, at du har travlt, så begynder du rent faktisk at tro på det...

Heidi Foldager



Til tider glemmer vi at mærke efter, hvad vi har brug for. Vi glemmer at lytte til kroppen. Kroppen er nemlig forunderlig og fortæller dig gerne, hvordan du har det, hvis du blot vil lytte. Og det glemmer vi ofte.

Jeg har tidligere taget mig selv i at sige, at jeg har travlt. Når du bliver ved at fortælle dig selv, at du har travlt, så begynder du rent faktisk at tro på det, og følelsen af stress kan nemt opstå. Nu fortsætter jeg sætningen med, at jeg selv har selv valgt min hverdag, og det fungerer meget bedre for mig.

Så simple living handler ikke om at have travlt eller arbejde meget. Det handler i stedet om indholdet i dit liv. Husker du at gøre nogle af de ting, som DU elsker? Husker du at sortere de ting ud af dit liv, som du måske rent faktisk ikke behøver at gøre eller deltage i?

Husker du at gøre noget godt for DIG – hver dag? Hvordan lever du dit liv?

Mange smil

Heidi Foldager

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce