Annonce
Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Jan Wessel Rasmussen blev i begyndelsen af dette år indsat som formand for 7-kanten. Foto: Martin Jørgensen
Hver tredje dansker over 16 år laver frivilligt arbejde. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Én af dem er Jan Wessel Rasmussen fra Sig, som bruger flere af ugens dage på arbejdet hos 7-kanten. I år blev han valgt ind som formand.

Varde: Den 49-årige nordsjællænder er steget i graderne hos 7-kanten på rekordtid.

Jan Wessel Rasmussen startede med at være aktiv i foreningen i 2018. Ét år senere i marts 2019 blev han bestyrelsesmedlem, og kort herefter i september 2020 fik han titlen som næstformand.

I februar 2021 fik han så en ny betegnelse. Her sagde han nemlig ja til posten som bestyrelsesformand i en af Danmarks største og mest aktive amatørteaterforeninger.

Annonce

Det er gået stærkt for Jan Wessel Rasmussen, som er glad og stolt over, at han blev valgt til bestyrelsesformand.

- Jeg er indrettet sådan som menneske, at når jeg går ind i noget, så gør jeg det ikke halvt. Jeg lægger meget tid og det arbejde, der er nødvendigt ind i det det. Og da jeg blev spurgt, om det var noget for mig at blive formand, sagde jeg med det samme, at det var det selvfølgelig, fortæller Jan Wessel Rasmussen.

Han er tryg ved rollen som værende manden i spidsen for en så stor forening, og selvom det er et stort ansvar at have, så er han ikke alene om at tage beslutninger.

- Jeg har en virkelig god stab bag mig, og der er så mange garvede mennesker, som har været her i rigtig mange år. De kender 7-kanten indgående, så jeg har dem at støtte mig op ad, siger han.

Jeg har en virkelig god stab bagved, og der er så mange garvede mennesker, som har været her i rigtig mange år. De kender 7-kanten indgående, så jeg har dem at støtte mig op ad.

Jan Wessel Rasmussen, bestyrelsesformand i 7-kanten
Jan Wessel Rasmussen nyder at være en del af forestillingerne hos 7-kanten. Både som skuespiller eller forestillingsleder. Her er han med yderst til højre i Varde Sommerspil 2021 "Fyrtøjet - en gnist i Andersens liv", hvor han havde en mindre rolle. PR-foto: Hjortborg Tausen.

Ro i Vestjylland

Men hvem er han så, ham den nye formand?

Han kan ikke prale af at være født og opvokset i Varde Kommune eller født ind i 7-kanten.

Faktisk kom han først til området som 16-årig, da hans stedfar havde sit job på Varde Kaserne. Familien flyttede fra Nordsjælland, hvor Jan er født og opvokset, men de faldt hurtigt til i Vestjylland og efter en periode i Sønderjylland i forbindelse med sit studie, vendte Jan tilbage og bor nu i dag i Sig sammen med sin familie.

Et liv langt væk fra det pulserende liv i København, men et liv, han har lært at holde af.

- Der er en helt anden ro og nærhed herovre, som man ikke finder i større byer som København. Det er derfor, at vi bor her, fordi vi får noget helt andet i Sig, end vi ville gøre i en storby. Vi kommer tættere på de mennesker, som vi bor tæt på, og det er noget af det, vi godt kan lide, fortæller Jan Wessel Rasmussen.

Formanden blev aktiv i foreningen, da hans børn blev medlemmer. Herefter blev han mere og mere involveret i arbejdet i 7-kanten, og selvom han kun har været bestyrelsesformand i under et år, så har han et klart billede af, hvad der skal være fokus på i fremtiden.

- Først og fremmest vil jeg være med til at sikre, at foreningen 7-kanten eksisterer i fremtiden. Jeg synes, at foreningen har været i en god udvikling over flere år, og den udvikling skal vi holde fast i. Blandt andet vil vi gerne skabe og flytte flere aktiviteter ind i Varde, fordi man bare må erkende, at det kan være svært for mange at komme til Janderup, lyder det fra Jan Wessel Rasmussen og henviser til 7-kantens tidligere hovedsæde.

Her er Jan Wessel Rasmussen med i Varde Sommerspil 2019 ”Annie Get Your Gun”. PR-foto: Hjortborg Tausen.

Jan Wessel Rasmussen og 7-kanten

Jan har været aktiv i 7-kanten siden 2018, men har i mange år haft en stor interesse for teater/musicals og fulgt 7-kantens forestillinger. Da hans egne børn startede i 7-kanten, var det derfor naturligt at følge med.

Han har været aktiv i flere roller, blandt andet to gange som arrangør og deltageransvarlig for en gruppe unge 7-kanteres deltagelse i teaterlejren “SplæshCamp” i Norge, skuespiller på scenen, deltaget på Eventholdet, forestillingsleder og sidder i Ungdomsudvalget.

Jan har tidligere været aktiv i flere bestyrelser – blandt andet otte år som formand for Sig Borgerforening.

Han kom til Varde i 1987, hvor han gik de sidste folkeskoleår på Brorsonskolen, inden han tog sin studentereksamen på Varde Gymnasium fra 1988-1991.

Til dagligt arbejder han som Marketing & Web Manager hos Comtec International A/S.

Annonce

Fyrtårn

Varde Teater og Musikhus er et skridt i den retning, og det er et projekt, som naturligvis spiller en stor rolle i arbejdet hos 7-kanten og dermed også i Jan Wessel Rasmussens bevidsthed.

A.P. Møller Fonden bevilgede i midten af oktober 20 millioner kroner til projektet, der er budgetteret til i alt 66 millioner kroner.

Udover de 20 millioner kroner fra A.P Møller Fonden har Varde Kommune bevilget 15 millioner kroner, Lokale- og Anlægsfonden 13 millioner kroner, mens egenfinansieringen udgør én million kroner.

Der mangler derfor 17 millioner kroner, før projektet er fuldt finansieret, og det er det arbejde, der er i gang bag kulisserne. Noget, som Jan Wessel Rasmussen er fortrøstningsfuld omkring og ser hen imod med stor begejstring.

- Det bliver jo et fyrtårn inden for kulturlivet, når det først kommer op at stå. Ikke bare i Varde Kommune, men også i en national skala. Det kommer til at give fremragende rammer for at videreudvikle foreningen og dets arbejde, og jeg glæder mig helt vildt til, at vi kan starte et nyt kapitel, siger han.

Annonce

Speciel ånd

Når han bliver spurgt ind til sine visioner, drømme og ambitioner, er svaret klart og tydeligt. 7-kanten skal udbredes til endnu flere mennesker.

- Vi skal ikke kun være kendt for Varde Sommerspil. Vi kommer med så meget andet godt, og det vil vi arbejde hårdt for, at folk får øjnene op for. Med det nye hus kommer vi også til at arbejde tættere sammen med eksempelvis musikskolen, og det kan forhåbentligt være med til at skabe en synergi og gøre 7-kanten-ånden endnu tydeligere for folk ude fra.

Hvad mener du, når du siger 7-kanten-ånden?

- Så mener jeg et helt fantastisk sammenhold. Der er bare et kæmpe fællesskab med så mange frivillige, der yder et stort stykke arbejde. Uden dem kunne vi slet ikke være til, og det er også det, som folk mærker, når de bliver en del af foreningen.

Jan Wessel Rasmussen ses her sammen med Soldaten i skikkelse af Hans Vincens i ”Fyrtøjet – en gnist i Andersens liv”.PR-foto: Lars Thomsen, jyskpressefoto.dk
Annonce

Vende negativ tendens

Det nye teaterhus og "7-kanten-ånden" er nogle af de parametre, der skal være med til at tiltrække endnu flere børn, unge og voksne ind i den vestjyske amatørteaterforening.

Faktisk har foreningen tabt næsten 100 medlemmer i forhold til før coronaen. Det skyldes i høj grad, at Varde Sommerspil i 2020 blev aflyst, og at man skal være medlem for at være en del af forestillingen.

Derfor er der dog stadig et arbejde at gøre i forhold til at få gjort 7-kanten så interessant for andre, at man kan komme tilbage til samme medlemstal som før pandemien ramte.

- Jeg tror på, at vi kommer tilbage på de 400 medlemmer. Gerne endnu flere selvfølgelig. Der er begyndt at komme flere ind, eftersom der åbnes mere og mere op.

Det er også forhåbningen, at det nye teaterhus, med sin markant større teatersal, skal være med til at tiltrække større publikum. Også udenfor Varde Kommune.

- Selvom vi kun er et amatørteater, så har det høj kvalitet. Det er professionelle opsætninger. Så selvom skuespillerne ikke har papir på, at de lever af at spille teater, så leverer de et produkt, der er virkelig godt. Jeg er positiv og spændt på fremtiden, for jeg synes, at der sker så meget godt i 7-kanten, som vi kan gøre endnu bedre, afslutter Jan Wessel Rasmussen.

Privat er familien Wessel Rasmussen bosat i Sig. Sammen med hustruen Janne har han børnene Alexander og Cecilia på henholdsvis 20 og 16 år.

Jan Wessel Rasmussen nyder livet i Vestjylland sammen med sin familie, og han bruger meget tid på bestyrelsesarbejdet i 7-kanten, men det er det hele værd. Han glæder sig til, at det nye Teater- og Musikhus står klar i fremtiden og håber, at den kan give hele Varde Kommune noget godt. Foto: Martin Jørgensen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Tre tips og én myte: Sådan forlænger du vaskemaskinens levetid

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Din drikkedunk er en bakteriebombe: Sådan skal du behandle den

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Tre hjemmerørte pålægssalater tager kegler på julebordet

Ugeavisen Varde

Nu siger cheferne tak: Medarbejderne sikrede rekordomsætning, og er klar til belønningen

Ugeavisen Varde

Mod er en muskel, der skal trænes…

Ugeavisen Varde

Dansk Slager Parade vender tilbage til Varde

Ugeavisen Varde

Nostalgi og teater i HATS

Ugeavisen Varde

Nye gourmetslagtere fra Syddansk Erhvervsskole Vejle

Ugeavisen Varde

Samstyrkens centerleder stopper efter 17 år: Vil huskes for sin robusthed og evne til at skubbe til rammerne

Ugeavisen Varde

Tove fra Varde vil holde jul for alle: Nu har de fundet nye lokaler, så de bedre kan ramme målgruppen

Ugeavisen Varde

Dykkerklubben i fantastiske nye lokaler

Ugeavisen Varde

Mød politihjemmeværnet ved Kvickly

Ugeavisen Varde

Corona har smittet positivt af på boligmarkedet i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

Outrup-kører på 15 år kan blive Danmarks nye speedwaystjerne: Klub kalder ham kæmpetalent med enorme muligheder og belønner ham nu med flerårig kontrakt

Ugeavisen Varde

Mange kender ikke ny regel: Din juleshopping på nettet kan koste dyrt

Ugeavisen Varde

Stort interview med 7-kantens formand: Nordsjællænderen, der vil arbejde for Vardes nye kulturfyrtårn og vende et faldende medlemstal

Ugeavisen Varde

Få nemt mere bevægelse ind i hverdagen

Ugeavisen Varde

Få kokkenes hemmeligheder til den perfekte brune sovs

Ugeavisen Varde

Valgplakaten i lygtepælen

Ugeavisen Varde

Lidt er ALTID godt nok…

Ugeavisen Varde

Gør som de professionelle: Her er decembers vigtige haveopgaver

Ugeavisen Varde

Juletræet kom op på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Janderup-kæmper snupper DM-titlen for fjerde gang på syv år

Annonce