Annonce
Ugeavisen Varde

Succes: Virksomheder har skaffet 54 småjob – og flere er på vej

- I september 2020 henvendte borgmester Erik Buhl sig i et brev til 35 virksomheder i Varde Kommune. Han fik tilsagn fra de 30 om at deltage i netværket Code of Care Varde, hvori virksomhederne forpligter sig til at bidrage til at skaffe småjob til borgere, der med forskellige udfordringer ikke er i stand til at arbejde fuldtids. Det er en stor succes, siger Karina Juel Winther, der er tovholder på projektet. Foto: Malene Wonsbek
I Code of Care Varde arbejder lokale virksomheder for at finde småjob til borgere, der står helt udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet. De har stor succes.

Varde: Den ene er højtuddannet med et omfattende cv, den anden har aldrig været på arbejdsmarkedet. Nogle er fysisk udfordrede, andre kan ikke arbejde fuld tid grundet sociale problemer eller psykiske diagnoser. Så forskellige er den gruppe af Jobcentrets borgere, der har mindst to ting til fælles: De er ikke i stand til at arbejde fuld tid. De er arbejdsløse og ønsker sig brændende et job, som de kan håndtere.

Code of Care i Varde Kommune

I Varde Kommune har 30 virksomhedsledere forpligtet sig til at arbejde for at få flere ledige med psykiske, sociale eller fysiske udfordringer i job. Virksomhedslederne skal desuden være med til at udbrede kendskabet til Code of Care, som ordningen hedder, til andre virksomheder i deres netværk.

Code of Care er en nonprofit organisation, der på landsplan arbejder for, at flere, der står udenfor eller på kanten af arbejdsmarkedet, kommer i småjob. Varde Kommune har betalt 365.000 kroner til samarbejdet, der administreres af Jobcenter Varde. Pengene går til initiativer, der skal hjælpe virksomheder til at tage et socialt ansvar. Ud over Varde er 11 andre kommuner indtil videre med i netværket.

I Varde har de udvalgte virksomheder siden september 2020 arbejdet med opgaven. Målet var at etablere 50 småjob inden udgangen af 2021. Per 1. maj 2021 er 54 borgere blevet ansat i småjob.

Ønsker du som virksomhed at være med i Code of Care Varde, så kontakt Karina Juel Winther, der er udviklingskonsulent i Varde Kommune.

Har du som virksomhed et job på få timer til besættelse, så ring til Jobcentrets Hotline på 2119 2999.

- Det gør en verden til forskel, at det er virksomhederne, der giver udtryk for, at de mangler arbejdskraft til småjob. Og det ses helt tydeligt med ordningen Code of Care Varde. Hvis det havde været Jobcentret, der formidlede budskabet om småjob, havde succesraten ikke været nær så høj, vurderer Karina Juel Winther, der er udviklingskonsulent i Varde Kommune og tovholder på Code of Care Varde.


Annonce

En småjobber kan spille de nuværende medarbejdere endnu bedre.

Jesper Arnth Jensen, landmand og indehaver af Vittarpgård


Øget livskvalitet

Hun er vildt imponeret over, at det er lykkedes styregruppen på de 30 lokale virksomheder at få 54 borgere i småjob. Og flere kommer til. Den oprindelige målsætning om, med udgangen af 2021, at etablere 50 småjob er allerede i hus nu syv måneder før forventet. Det er virksomhedernes fortjeneste. Virksomhederne har brugt deres professionelle netværk, og på den måde har det gode budskab bredt sig til flere virksomheder i Varde Kommune.


Ved at ansætte en borger på få timer får du de dygtigste og mest engagerede medarbejdere og kollegaer. Vi anbefaler alle virksomheder at være en del af Code of Care.

Lars Sandrini, indehaver af Medic Tinedic i Varde


- Borgere, der eventuelt kun kan arbejde ti timer om ugen fordelt på tre dage, kan på mange niveauer være en stor gevinst for arbejdspladsen. Det slår dog slet ikke den gevinst, som den ledige borger får med et ansættelsesforhold, for øget livskvalitet kan slet ikke gøres op i penge, understreger Karina Winther.


Vi vil gerne være med til at skabe rum og plads til alle på arbejdsmarkedet samt udbrede kendskabet til muligheden for alternative ansættelser.

Lillian Rosendahl, medejer af Murerfirmaet P. Jensen og Sønner Aps i Outrup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce