Annonce
Ugeavisen Varde

Talentlinjer i oplandet – og i volleyball

Nordenskov har et hold i volleyball-ligaen, den bedste række i Danmark - og det er to af holdets fire, professionelle udenlandske spillere, der skal træne volley-talentlinjerne i Varde. Arkivfoto: Johann Thor Haahr Hansen.
I fire år har byskolerne i Varde i samarbejde med lokale foreninger udbudt talentlinjer i idræt– nu kommer Skovlund, Ansager, Næsbjerg og Agerbæk med – og den nye sportsgren bliver volley.

Kommunen: I fire år har idrætstalentlinjer været et tilbud til unge i overbygningsklasserne på de tre byskoler i Varde.


Vi ser det som en fantastisk mulighed. Forhåbentlig vil det give nogle talentfulde elitespillere på sigt. Det kunne jo være til vores ligahold i Nordenskov, det er selvfølgelig derfor, vi går ind i det, og så fordi vi gerne vil være flagskibet på volley.

Peder Foldager, formand for NUIF Volley


Annonce

Nu er muligheden blevet for alle, og som noget nyt bliver der fra næste skoleår idrætstalentlinjer i fodbold for elever på skolerne i Skovlund, Ansager, Agerbæk og Næsbjerg – og i volleyball på Lykkesgårdskolen i Varde.

- Vi ser det som en fantastisk mulighed. Forhåbentlig vil det give nogle talentfulde elitespillere på sigt. Det kunne jo være til vores ligahold i Nordenskov, det er selvfølgelig derfor, vi går ind i det, og så fordi vi gerne vil være flagskibet på volley, siger formand for Nordenskov UIF Volley, Peder Foldager og fortsætter:

- Man kunne endda forestille sig på sigt, at pigespillere fra Esbjerg kunne tænke sig at tage på talentlinje i Varde.

Udenlandske trænere

NUIF Volley og Varde Volley er de to foreninger bag idrætstalentlinjen i volleyball. Det bliver to af NUIFs udenlandske liga-spillere, der skal stå for træningen, og der bliver en idrætstalentlinje for piger og en for drenge, med plads til 15 på hver linje.

- Vi stiller med instruktørerne, og Varde Volley lægger udstyr til, for træningen bliver på deres hjemmebane i Lykkesgårdhallen, siger Peder Foldager.

Hvorfor bliver det et tilbud i Varde, når I har ligaholdet i Nordenskov?

- Fordi de fleste af de ungdomsspillere, vi kender, bor i Varde.

Idrætsforeningerne er netop nu i gang med at formulere de skrivelser, de unge vil få ud om de nye tilbud. Bliver søgningen for stor, bliver der lavet udtagelser, hvis ikke er især volley-talentlinjerne også åbne for uøvede spillere.

Annonce

En chance for nye talenter

- Volley er typisk et spil, man først spiller fra 6.-7. klasse på seks-mandshold, og det er et spil, hvor man kan gøre store fremskridt hurtigt, hvis man har boldtalent. Jeg kender personligt en landsholdsspiller, der først begyndte, da han var 15, siger Peder Foldager.

Idrætstalentlinjer

Er et samarbejde mellem skolerne og lokale foreninger.

De unge dyrker deres idræt to morgener om ugen, fra klokken 8 til 9.30. Idrætstalentlinjen tæller som valgfag, og de andre elever har andre valgfag i samme tidsrum.

De nye idrætstalentlinjer er:

Fodbold i Skovlund og Ansager, i et samarbejde mellem de to lokale idrætsforeninger og de to lokale skoler.

Fodbold i Næsbjerg og Agerbæk, i et samarbejde mellem Helle FC, der er et bredt samarbejde mellem alle klubber i den tidligere Helle Kommune) og skolerne i Næsbjerg, Agerbæk og Starup.

Volleyball, i et samarbejde mellem Nordeskov UIF og Varde Volley og byskolerne i Varde.

De fire idrætstalentlinjer, der fortsætter er: Golf, i et samarbejde mellem Varde Golfklub og byskolerne i Varde; Badminton, i et samarbejde mellem Varde Badmintonklub og byskolerne i Varde, Håndbold, i et samarbejde mellem Varde Håndboldklub og byskolerne i Varde og fodbold, i et samarbejde mellem Varde IF og byskolerne i Varde.

Samlet kommer det til at koste 432.000 kroner årligt at gennemføre de syv idrætstalentlinjer.

Formand for kultur- og fritidsudvalget, Mads Sørensen, V, er glad for at der bliver syv talentlinjer i det kommende skoleår.

- Det glæder mig rigtig meget, at man ude decentralt siger som skole, at man gerne vil arbejde med idrætstalent. Vi ønsker jo meget, at hver enkelt skole kigger på at være en profilskole, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Maren sagde sit faste lærerjob op for at blive kunstner på fuld tid: - Jeg kniber mig selv i armen – er det virkelig sandt?

Ugeavisen Varde

Ro på

Annonce