Annonce
Ugeavisen Varde

Teamwork og rigtig mange arbejdstimer gav lys og charme

Dorte Birkefeldt og Mads Juhl Jakobsen nyder at sidde i havepavillonen. Den er nærmest det eneste, der fik lov til at stå, da den tilgroede have blev ryddet. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Indsatsleder Mads Juhl Jakobsen og hans kæreste Dorte Birkefeldt har sammen forvandlet en lille slidt bungalow og et vildnis af en have til et hyggeligt frirum.
Annonce

Varde: På hjørnet af Vestre Landevej og Venezuela i Varde ligger der en lille fin bungalow i røde mursten.

Den har i løbet af de seneste par år undergået en enorm forvandling. Således er der fjernet flere træer på grunden, end ejerne til sidst orkede at tælle. Da var de nået til langt over 80. Efterfølgende var der professionel gartner på haven i over en uge.

Indvendigt er der skiftet materialer fra gulv til loft, sat nyt køkken ind og optimeret i indretningen.

Fakta

Bungalowen ligger på Venezuela 2.

Den er bygget i 1937 og har et boligareal på 90 kvadratmeter. Der er to værelser, en stor stue, entre, køkken og bad. Derudover er der et værksted og en garage.

Boligen er til salg ved EDC i Varde.

Annonce

God ansvarsfordeling

Det er den 53-årige Mads Juhl Jakobsen, der sammen med sin jævnaldrende kæreste, Dorte Birkefeldt, har sat bungalowen i stand. Mads Juhl Jakobsen er indsatsleder i Sydvestjysk Brandvæsen med base i Varde. Det har han været i et par år, og det var i forbindelse med dette job, han købte huset på Venezuela 2.

Egentlig kommer han fra Silkeborg, hvor han og Dorte Birkefeldt har en lejlighed med en lille have. Derudover har Mads Juhl Jakobsen også et hus deroppe, som han lejer ud til en af sine voksne sønner. Jobbet som indsatsleder i Varde kræver naturligvis, at han opholder sig her, når han har vagten. Det var til netop det formål, huset på Venezuela 2 blev købt.

- Den tidligere ejer havde boet i huset i omkring 40 år. Så der trængte virkelig til at blive sat i stand. Vi har selv renoveret det hele. Jeg har stået for det håndværksmæssige og Dorte for indretningen, forklarer Mads Juhl Jakobsen.

Den arbejdsfordeling har været ganske fortræffelig, når man ser på resultatet. De godt 90 kvadratmeter, der er i huset, er lyse og indbydende. En ny brændeovn spreder hygge i stuen, køkkenet er, på trods af at det også er et gennemgangsrum, virkelig velfungerende med god både bord- og skabsplads, og der er også blevet plads til både en kontorplads og til overnattende gæster i et lille værelse ude bagved. Derudover har badeværelset og soveværelset også fået en overhaling og står knivskarpt.

Desforuden rummer ejendommen et værksted med god plads til både storindkøb og til at skrue lidt på en motorcykel eller lignende.

Annonce

For meget vedligehold

- Jeg synes, det er et hyggeligt lille hus. Det har charme, og jeg føler mig virkelig hjemme og afslappet, når jeg går ind ad døren. Det er lidt som om, det tager om en, huset, siger Mads Juhl Jakobsen.

Han sælger det udelukkende, fordi han og Dorte Birkefeldt har fundet ud af, at der er for meget vedligehold i både at have det lille hus i Varde, en udlejningsbolig i Silkeborg og så lejligheden i Silkeborg, hvor de bor til daglig. Og her bliver de boende, for det er her familien med børn og børnebørn bor. Så det er ren og skær prioritering af kræfter, ikke fordi hverken han eller Dorte er trætte af huset eller af området, at huset skal sælges.

- Jeg kommer helt sikkert til at savne huset, men ikke arbejdet med det, siger Mads Juhl Jakobsen, som skal ud og finde sig en ny base i Varde by.

Men den skal være til leje, så han ikke selv står med vedligeholdet, og så skal der være mulighed for at have den store indsatslederbil holdende og sluttet til strøm lige udenfor. Fra alarmen lyder, har Mads Juhl Jakobsen præcis 1 minut til at springe ud i bilen og komme afsted, så han kan være den første på ulykkesstedet.

Bungalowen på Venezuela 2 står i blank mur, som det hedder, når muren ikke er pudset op. At den er bygget i netop mursten og ikke blokke, er udtryk for, at den er bygget i stilarten dansk funkis, der var stor i 1930'erne. PR foto: EDC
Der er et baghus, der rummer et godt lille værksted med plads til både storindkøb og vaskemaskine. PR foto: EDC
Soveværelset er som resten af huset komplet nyinstandsat. PR foto. EDC
Dorte og Mads har været gode til at udnytte alle kroge og kvadratmeter. Således er der blevet plads til både overnattende gæster og en kontorplads. PR foto: EDC
På badeværelset er der sat en ny brusekabine og nye møbler ind. Fliserne er blevet malet. PR foto: EDC
Brændeovnen er ny og giver både varme og hygge i stuen. PR foto: EDC
Entreen indbyder med en snært af sommerhusstemning på grund af de hvidmalede paneler. Derudover er der fokuseret på opbevaring. PR foto: EDC
Selvom køkkenet er et gennemgangsrum, er der god plads til både opbevaring og arbejde. PR foto EDC
Dorte Birkefeldt og Mads Juhl Jakobsen fjernede mere end 100 træer i haven, inden de satte en gartner til at få skik på den. Foto: Christine Aagaard-Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

25 års jubilæum

Annonce