Annonce
Ugeavisen Varde

Tre landsbyer er blevet et kunstværk rigere - kunne du også tænke dig et?

For nyligt donerede Poul Erik Bech Fonden skulpturen Clef du Voûte af kunstneren Jesper Neergaard, der er blevet opstillet i et fint højbed lige foran Superbrugsen i Nr. Nebel. PR-foto
Projektet Kunst i Landsbyerne vil vise, hvad kunst kan gøre for fællesskabet i de mindre byer. Nu indvies tre værker i Næsbjerg, Nr. Nebel og Janderup.

Næsbjerg/Nr. Nebel/Janderup: Poul Erik Bech Fonden og Kunsthal vARTe løfter nu sløret for tre nyerhvervede kunstværker, der har fået en plads i henholdsvis Næsbjerg, Nr. Nebel og Janderup.

Det sker i forbindelse med projektet Kunst i Landsbyerne, hvor byer i Varde Kommune kan søge om at få kunst til netop deres by.

Bag projektet ligger et ønske om at få hele kommunen med og vise, hvad kunst kan gøre for fællesskabet i de lidt mindre byer.

Annonce

- Vi har et håb og et ønske om, at vi med kunsten kan være med til at skabe dialog mellem mennesker og give borgere i hele kommunen gode oplevelser, skriver Kunsthal vARTe i en pressemeddelelse.

Kunst i landsbyerne

Der er sket meget indenfor kunst og kultur i Varde Kommune de seneste år. Varde Garten er blevet etableret med en kunsthave med værker af professionelle og anerkendte kunstnere fra ind- og udland, og i samarbejde med kommunen er en række skulpturer blevet opstillet i byrummet.

Desuden bliver flere og flere formidlingsmæssige tiltag nu også offentligt tilgængelige. Blandt andet i form af et fysisk oversigtskatalog, som frit kan hentes hos varde Bibliotek, Von Lügenhals og andre steder i byen.

Kunsten i Varde Kommune er nu også blevet en del af app'en Vizgu, hvor man kan se og læse om de mange kunstværker i kommunen og om kunstnerne bag.

Værker skænket af Poul Erik Bech Fonden til landsbyer i Varde Kommune:
- CLEF DE VOÛTE, 1987 af Jesper Neergaard. Bardiglio marmor. Skænket til Nr. Nebel i 2021

- EVENTYRBOG, 2015 af Sys Svinding. Svensk granit. Skænket til Janderup i 2021 - DEN SVÆVENDE KLIPPE, 2005 af Harvey Martin. Cortenstål. Skænket til Næsbjerg i 2020

- REJSEN, 1992-93 af Harvey Martin. Cortenstål. Skænket til Ølgod i 2020

- THE CLOUD SAILER, 2016 af Kerstin Merlin Eriksdotter. Bronze. Skænket til Ølgod i 2019.

De tre værker skal indvies i september, og til indvielserne vil der være taler af lokale foreningsmedlemmer og frivillige samt af kunstfaglig leder Mette Kristensen, der vil fortælle om udvælgelsen af skulpturerne, historien om de donerede værkerne og kunstnerne bag.

Direktør i Brugsforeningen for Nr. Nebel og omegn, Allan Knudsen, ansøgte om at få en skulptur op foran byens brugs på deres nyanlagte plads. For nylig donerede Poul Erik Bech Fonden skulpturen Clef du Voûte af kunstneren Jesper Neergaard, der er blevet opstillet i et højbed lige foran Superbrugsen. Borgere og gæster inviteres til indvielse af byens nye skulptur og torv 12. september klokken 11.

Tilbage i oktober 2020 donerede Poul Erik Bech Fonden denne skulptur med titlen Den Svævende Klippe udført af kunstneren Harvey Martin til byen. Skulpturen har fået en placering på pladsen foran Næsbjerghus. PR-foto

Formanden for bestyrelsen i Næsbjerghus, Inger Nørregaard, havde på bestyrelsens vegne ansøgt om et kunstværk til byen. Tilbage i oktober 2020 donerede Poul Erik Bech Fonden en større skulptur med titlen Den Svævende Klippe udført af kunstneren Harvey Martin til byen. Skulpturen har fået en placering på pladsen foran Næsbjerghus. Grundet de daværende restriktioner blev det besluttet, at indvielsen skulle holdes, når der igen var mulighed for at mødes. Derfor inviteres byens borgere og alle, der har tid og lyst, nu til en indvielse af byens skulptur 14. september klokken 16.

Den over fem ton tunge skulptur med titlen Eventyrbog udført af kunstneren Sys Svinding ses her på dens tidligere placering i Egeskov Slotspark. PR-foto

Lokalforeningen Janderup med formand Erna Lønborg og sekretær Ulla Hansen i spidsen, ansøgte om at få kunst til deres by. Matchet blev den over fem ton tunge skulptur med titlen Eventyrbog udført af kunstneren Sys Svinding. Placeringen til byens nye skulptur blev lige ved Eventyrgården og 7-kanten. Lokalforeningen Janderup vil være vært med et glas bobler og kransekage til de fremmødte, når skulpturen indvies 24. september klokken 16.

Kunst i din by?

Hvis man som by godt kunne tænke sig kunst på denne måde, så skal byen ligge inden for Vardes kommunegrænse. Borgere eller foreninger kan sende en beskrivelse af, hvorfor I ønsker et kunstværk og gerne, hvad der gør byen unik. Ansøgningen sendes til Mette Kristensen hos Kunsthal vARTe.

Kunsthallen kigger på ansøgningen, har en løbende dialog, foreslår et kunstværk, som passer til netop dén by, og så er der mulighed for at sige ja tak eller nej tak.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

Nu kommer de sidste grunde på Troldhøjen til salg

Annonce
Annonce
Ugeavisen Varde

15-årige Kalle fra Horne vil gå hele vejen: Tror på førsteholdsdebut inden for tre-fire år

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Se billederne af Arnbjergs nye kæmpesatsning: Største sal i Varde Kommune og allerede nu aftaler med flere store navne i løbet af efteråret

Ugeavisen Varde

2. oktober: Øjeblikke af lykke i Varde Musikforening

Ugeavisen Varde

2,3 elever mere i klasserne - nej tak

Ugeavisen Varde

Outrup-komet med landsholdsdebut og ungdomskontrakt: - Jeg fik kuldegysninger, da jeg sang nationalmelodien

Ugeavisen Varde

Så blev Henne Strand 67 kilo affald renere

Ugeavisen Varde

Næsten en halv million læste sider: Her er vinderne af klassekampen 2021 i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

LLO afliver kendt boligregel: Det er en ren myte

Ugeavisen Varde

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Ugeavisen Varde

Droppede ud af eliteklasserne i Esbjerg og røg hjem til Næsbjerg: Gustav kæmpede sig tilbage i varmen og scorede som 17-årige i sin debut for førsteholdet

Ugeavisen Varde

Kærup-borger med i populært TV-program: Cecilie fra "De grønneste fingre" har brugt livet i haven til at komme ovenpå igen

Ugeavisen Varde

Efter 40 år skifter Bent Ole arbejdsplads

Ugeavisen Varde

Livet folder sig ud efter corona

Ugeavisen Varde

25. september: Husk dem, der glemmer

Ugeavisen Varde

Musik & Billedskolen inviterer til jubilæumskoncert på Torvet i Varde

Ugeavisen Varde

Jesper investerer i fornyelse: Stor ombygning og midlertidig flytning af Louis Nielsen i Varde

Ugeavisen Varde

Tillykke til Oksbøl - tillykke til oplandet

Ugeavisen Varde

Se de vilde billeder: Lene og Peter sælger deres liebhavervilla med udsigt over Varde Ådal

Ugeavisen Varde

Jens og Flemming afprøver i praksis at få flere turister til deres købstad: Autocamperfolk begejstrede for eksperiment

Ugeavisen Varde

Største øvelse i nyere tid: 3.000 soldater invaderer Vestkysten

Ugeavisen Varde

Hvorfor er Varde Gymnasiums første studenter fotograferet ved tidligere teknisk skole? Få forklaringen her

Ugeavisen Varde

Mød masser af raventusiaster: Klar til den sjette ravfestival i Vejers

Annonce