Annonce
Ugeavisen Varde

"Varde, giv det videre" får to nye i styregruppen

Siddende fra venstre: Trine Vad Kirk, Susanne Broeng og Maja Bertram. Stående fra venstre: Maria Storgaard og Anne Mette Hede Jensen. PR-foto

Maja Bertram og Maria Storgaard er de to nye ansigter i "Varde, giv det videre", som for femte år rækker ud til lokale familier.

Annonce

Varde: De tre kvinder bag "Varde, giv det videre": Anne Mette Hede Jensen, Susanne Broeng og Trine Vad Kirk, forstærker nu deres styregruppe med to lokale kvinder - Maja Bertram og Maria Storgaard, der begge har været hjælpere, men nu har sagt ja til at gå endnu mere ind i arbejdet med julehjælp til familier i Varde Kommune, der ellers har svært ved at få råd til at holde jul

- Vi løber hulens stærk i december, siger Trine Vad Kirk, der glæder sig over, at de nu er flere til at løfte i flok:

- Man har brug for nye input, nye måder at gøre tingene på, og vi kan brede arbejdet ud på flere, siger hun.

De fem kvinder er allerede gået i gang med årets indsamling.

Varde giv det videre

Hjælper primært familier op til jul, men løbende har de også andre forespørgsler på deres facebookside: facebook.com/vardegivdetvidere/

Det er femte år, de samler ind, og mange vil nok kende dem for, at de i december måned har en indkøbsvogn med ønskehjerter stående i Føtex og et juletræ med ønskehjerter i Sydbank.

Siddende fra venstre: Trine Vad Kirk, Susanne Broeng og Maja Bertram. Stående fra venstre: Maria Storgaard og Anne Mette Hede Jensen. PR-foto
Annonce

Kender familierne

En af de to nye er Maria Storgaard, der er daglig leder af de to daginstitutioner Vestervold og Sønderalle i Varde. Desuden går hun til hånde som frivillig i blandt andet fodboldklubben og håndboldskolen. Hun har været med til at pakke gaver ind i Varde, giv det videre de seneste tre år.

- I mit job kan jeg se, hvor stor en glæde, det giver børnene, siger hun og fortæller, hun oplever, at det ikke er tabu at få hjælpen.

- Familierne forstår hjerterummet i, at andre har sendt dem en julehilsen, siger Maria Storgaard.

Hun er klar til at prioritere Varde giv det videre i juletiden.

- Det er noget, man skal tage sig tid til. Den glæde, det giver, er alt værd. Sådan er det i frivilligheden generelt, siger Maria Storgaard og uddyber:

- Det er vigtigt at have det for øje, at man ikke kun giver andre glæde, men også glæder sig selv ved at gøre noget godt.

Annonce

Maja Bertram

Maja Bertram er den anden nye i styregruppen. Hun er ph.d. i sundhedsfremme. Hun forsker i, hvordan lokalsamfund kan indrettes, så borgerne bliver mere sunde. Desuden er hun studieleder for folkesundhedsvidenskab på Syddansk Universitet. I fritiden har flere måske mødt hende som instruktør i gymnastikforeningen og i fitness.

Også hun har været en del af pakkeholdet under Varde giv det videre.

- Jeg blev helt vildt glad, da de spurgte, om jeg ville give et ekstra nap med, for det er et supervigtigt projekt, der gør en kæmpe forskel for nogle folk, siger Maja Bertram og tilføjer:

- Det er et dejligt lavpraktisk eksempel på, hvordan man med en lille indsats kan gøre en stor indsats.

Hun fremhæver også nærheden:

- Det er lokalt forankret. Det er lokale, der hjælpe lokale. Familierne går i de sammen omgivelser, som vi selv gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Seje piger og seje drenge!

Annonce