Annonce
Ugeavisen Varde

Vardekort med verdenskunst

Annonce
  • 16 VIKTOR GRACHEV: ”DREAM”, 2019 Udført i hvid Carrama-marmor af den svensk/russiske billedhugger. Kroppens bevægelser og dens karakter formidles i skulpturen.
  • 17 JEFF KOONS: ”BALLOON RABBIT” (VIOLET), 2019 En lilla porcelænskanin udført af den kontroversielle amerikanske provo-kunstner Jeff Koons. Inden han kunne leve af sin kunst, arbejdede han som børsmægler på Wall Street. Skulpturen er inspireret af en snoet ballon-kanin, og den findes i et begrænset oplag.
  • 14 HELLE RASK CRAWFORD: ”KRIGENS SKYGGE”, 2015 Skulpturen bærer titlen ”Krigens Skygge” og er udført af billedhugger Helle Rask Crawford. Hun arbejder i bronze. Kunstneren refererer ofte til klassiske myter i sine skulpturer, der er ekspressive, dynamiske, sensuelle og fulde af fortællinger.
  • 5 JESPER NEERGAARD: ”WHISTLEBLOWER”, 2011 Jesper Neergaard er en af Danmarks mest internationalt aktive kunstnere. Han laver såkaldte messenger-skulpturer. På de i alt 40 relieffer er der indgraveret over hundrede navne på forsvundne og akut truede svampe- og plantearter. I alt er der godt 1.000 håndskårne bogstaver.
  • 15 KELD MOSEHOLM: ”KVINDETORSO”, 1989 Kvindetorso er udført i patineret massiv bronze monteret på en sokkel af sort sten. Gennem et vedvarende arbejde med menneskekroppen – børn, unge, voksne eller gamle – giver han menneskelivet et levende udtryk og en skulpturel form.
  • 13 VIVI LINNEMANN: ”STARSTRUCK”, 2020 Vivi Linnemann arbejder med skulptur- og installationskunst i akrylglas. Hun har lavet adskillige større værker og udsmykninger. I 2016 havde hun et arbejdsophold i Kunsthal vARTe .
  • 12 STEEN BENDT LANGVAD: ”ULVETIDER”, 2020 Skulpturgruppen her er lavet af Steen Bendt Langvad, der oprindelig er uddannet smed og har en baggrund som tegner og illustrator.
  • 10+ 11 BØRGE JØRGENSEN: UDEN TITEL, 1997 og ”LIVET”, 1994 Børge Jørgensen var en anerkendt dansk autodidakt billedhugger. I årenes løb udførte han en del større udsmykningsopgaver, og hans værker findes i dag flere steder i det offentlige rum, hvor hans skulpturer udnytter det blanke ståls spejlinger.
  • 8 CARSTEN FUN JENSEN: UDEN TITEL Bronzeskulptur på sokkel af cortenstål af billedhuggeren, der er fra Frederiksberg.
  • 7 PER SOMMER: ”OMEGA”, 2018 Hvor ”Væksten” var et af de tidligste værker, er “Omega” en af de senere skulpturer fra kunstneren. Den blev udført i 2018. Omega (Ω) er et græsk bogstav, der har form som skulpturen.
  • 6 PER SOMMER: ”VÆKSTEN” Per Sommer er en bornholmsk billedhugger. Han er oprindelig uddannet klejnsmed med speciale i rustfri stål. Skulpturen er udført i rustfrit stål på sokkel af cortenstål. ”Væksten”, som er titlen på denne skulptur, var den første store skulptur kunstneren lavede.
  • 4 JENS INGVARD HANSEN: VINDROSEN, 2020 Jens Ingvard er oprindelig uddannet værktøjsmager. Som billedhugger er han autodidakt. Værket er en bestillingsopgave fra Poul Erik Bech Fonden. Vindrosen kan også købes i en mindre bronzeudgave på Kunsthal vARTes hjemmeside.
  • 3 JUN-ICHI INOUE (ingen titel) Skulpturen er udført af den japansk/bornholmske billedhugger Jun-Ichi Inoue. I 1973 mødte han sin første danske kone, derfor rejste han til Danmark. Den bornholmske natur med sten, klipper, vandløb, granit og sandsten, fik stor betydning for hans kunstneriske udtryk.
  • 2 MIA EDELGART: ”PATTEDYR”, 2019 Vandskulpturen omhandler øko-feministiske tematikker og problemstillinger. Hendes kunst er inspireret af ammens rolle gennem forskellige tider og kulturer. Skulpturen består af tæt flamingo med et lag solid fiberbeton udenpå, og så har den et indbygget sprinklersystem.
  • 1 JöRG PLICKAT: ”SEABRIDGES I OG II”, 2018 Jörg har studeret kunst i Kiel og har deltaget på over 300 udstillinger. Han er repræsenteret med omkring 100 større skulpturer i det offentlige rum i hele verden og har modtaget flere prestigefyldte priser for sin kunst.
  • 18 PETER SCHUDDE: ”ARTIFICIAL INTELLIGENCE”, 2019 Peter Schuddes kunstneriske rødder stammer fra den underjordiske subkultur i de tidlige 1990’ere. Han er autodidakt. Kunstværket henviser til en fremtidig tilstand, hvor teknik er integreret i vores kroppe og hjerner og vi bliver en blanding af natur og teknik.
  • 9 HARVEY MARTIN: ”SLÆDEN” Kunstneren Harvey Martin var en af Danmarks første minimalister. En lignende skulptur af samme kunstner er for nylig blevet doneret af Poul Erik Bech Fonden til Ølgod.
Ugeavisen Varde

Lokalt håndværkerfirma i stor handel: Dette kommer også med i aftalen

Annonce
Ugeavisen Varde

Dagbog fra Borgen: En lokal mand rykker ind

Annonce
Ugeavisen Varde

Joan og Marianne udgiver kort med helt særlige væsner på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Asfaltfirma har fået nok: Bilister blæste på skiltning, afspærring og helt nyanlagt asfalt

Ugeavisen Varde

Fri ældresektor er et længe ventet ønske

Ugeavisen Varde

Derfor rykkede brandvæsen til butikscentrum: Der var røg i en smøge

Ugeavisen Varde

Derfor er spisested ved landevejen lukket - restauratørpar opløser selskab efter 11 år som ejer

Ugeavisen Varde

Edith er stadig på Primo - men på deltidsefterløn

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen er en vej til sundhed og udvikling for Varde Kommunes elever

Ugeavisen Varde

Politikerne i Varde kommune bør kæmpe for Uber-vækst

Ugeavisen Varde

Lisbeth har mistet sin nære veninde: - Jeg vil komme til at savne Else meget

Ugeavisen Varde

Har du styr på familiens følelsesøkonomi?

Ugeavisen Varde

Tre kammerater har brugt bunker af timer og penge på campingplads – bare for byens skyld

Ugeavisen Varde

Børnene elsker ham: Maarten med uldsokkerne vinder fornem pris

Ugeavisen Varde

Tre dages intensiv konkurrence kulminerede med en medalje: Camilla er den bedste til sit fag

Annonce