Annonce
Ugeavisen Varde

Vibeke fra Varde Engroslager: Her køber du min helt personlige stil

Efter mange år med engros manglede Vibeke Kristensen et sted, hvor hun kunne præsentere hygge. Nu har hun en butik på 400 kvadratmeter. – Engroskunder efterspurgte ofte lidt særligt brugskunst, jeg begyndte med lanterner, og nu har vi alt muligt, tilføjer hun med et smil. Foto: Malene Wonsbek
En stor drøm gik i opfyldelse for Vibeke Kristensen, da der i det nye domicil på Jeppe Skovgårdsvej i Varde blev mulighed for at indrette en helt særlig brugskunstforretning – Living by Vibe. Varde Engroslager er meget mere end engros og lager.

Varde: Det er ikke så sært, at folk er i tvivl, for navnet – Varde Engroslager – skaber forvirring. Alle kan handle i Varde Engroslager. Man behøver hverken at have CVR-nummer eller være momsregistreret. Forretningen på Jeppe Skovgårdsvej er for alle - og sådan har det været siden 2008.

- Det er lidt sjovt, for på vores ugentlige personalemøder taler vi stadig ofte om, hvordan vi får flere private kunder, siger 57-årige Vibeke Kristensen med et stort smil.

Silkeblomster i alle mulige farver, størrelser og variationer er et hit, dem er der godt salg i, Vibeke Kristensen, indehaver. Foto: Malene Wonsbek


Annonce

Vi har en bekendt, der i 00’erne arbejde ved Lego. Han sagde, at webshop var fremtiden. Derfor var vi meget tidlig ude. 40 procent af vores omsætning får vi fra webshoppen.

Vibeke Kristensen indehaver af Varde Engroslager


Sammen med sin mand, Kjeld Kristensen, ejer hun forretningen, der indtil for to år siden havde adresse på Gellerupvej. Der havde de 600 kvadratmeter, men når succes i en væsentlig grad udfordrer de fysiske rammer, må man tænke i nye baner.

- Alt i butikken skal matche hinanden. Her er ikke én eneste ting, jeg ikke kan lide. Jeg bruger gerne tid på at finde helt særlige leverandører, siger 57-årige Vibeke Kristensen, der i forbindelse med butikken har oprettet webshoppen Linvingbyvibe. Foto: Malene Wonsbek

- Selvom vi privat bor i Næsbjerg, så er Varde bare verdens navle. Vi ville gerne udvide forretningen, men det skulle være i Varde. Vi havde mange tanker i spil, men endte med at købe grunden ved siden af Hjortshøj Partyservice og bygge helt nyt - 1600 kvadratmeter i alt. Vi har boet her i to år – et almindeligt år og et med corona. Godt vi ikke vidste, der var en pandemi på vej, så havde vi nok ikke turde kaste os ud i dette projekt, indrømmer Vibeke og tilføjer, at de dog er kommet ok igennem året.

- Hyggetrangen er over os. Ikke bare indenfor. Den er også flyttet med ud i haven, på terrassen, i orangeriet, drivhuset, i shelter eller under halvtag. En hygge der er inspireret af naturens råvarer og farver, siger Vibeke Kristensen. Foto: Malene Wonsbek

Vibekes verden

Der er to indgange. Den ene fører ind til engroslageret. En stor åben hal med direkte lys, hvor stålreoler fra gulv til mandshøjde, bugner med service, engangsartikler, lys, duge servietter og alt tænkeligt til køkken og fester.

Hygge og afslappethed med stil. Foto: Malene Wonsbek

I den anden dør skyder glaspartiet op til en verden af hygge og finurligheder. En butik på 400 kvadratmeter, hvor hver en ting er indkøbt med hjertet. Velkommen til Vibekes verden.

- Webshoppen er nærmest eksploderet i de seneste ti år, vi har tre medarbejdere der udelukkende arbejder med den. Et andet forretningsben er sommerhuspakninger, hvor vi har aftaler om levering af alt køkkenudstyr til nyopførte feriehuse, fortæller Vibeke Kristensen, der her står i engrosafdelingen. Foto: Malene Wonsbek

Historik Varde Engroslager

I 1998 købte Vibeke og Kjeld Kristensen fra Næsbjerg PC Trading på Gellerupvej. Dengang solgte firmaet primært glas, porcelæn og askebægre til virksomheder og erhvervskunder. Virksomheden skiftede senere navn til Varde Engroslager.

Siden 2008 har private kunnet handle i forretningen, der i dag hviler solidt på fire ben: Webshoppen, erhvervskunder, sommerhuspakninger, butik/private kunder.

I 2018 købte Vibeke og Kjeld Kristensen grund på Jeppe Skovgårdsvej og byggede et nyt domicil på 1600 kvadratmeter. De har over 20.000 forskellige varer på lager.

Foruden ejerparret er der ti fuldtidsansatte.

Yderligere info på livingbyvibe.dk og vardeengroslager.dk

- På Gellerupvej var der nærmest ingen plads til at vise alle de kreative ideer, vi har. Så en stor drøm gik i opfyldelse, da jeg fik ”min” butik. Allerhelst gik jeg på loppemarkeder i Frankrig og købte sjove ting til butikken, men det er der ikke tid til. I stedet jagter jeg bæredygtig brugskunst. Unika som man ikke finder alle mulig andre steder. Der er ikke en ting i butikken, jeg ikke selv kan lide. Dette er min personlige stil, siger Vibeke Kristensen.

I butikken er der altid eksempler på en fem-seks forskellige borddækninger. Her får man både inspiration og alt til festen – stort som småt. Foto: Malene Wonsbek
Annonce

To butikker under ét tag

Noget der minder om barndom, om sommerhus og bondehus. Vamsede tæpper, puder, bambus, kurve, glas og træ. Et lidt råt look, men frem for alt hyggeligt.

Vibeke Kristensen forhandler skind fra Varde-firmaet RumRum. Foto: Malene Wonsbek

- I engrosafdelingen er det primært køb-og-smid-væk, vi sælger – her i butikken værner jeg om upcycling, genbrug og bæredygtighed. Om det går lige op med hinanden i det store miljørigtige regnestykke, ved jeg ikke. Det er to forskellige butikker under samme tag, og private kan handle begge steder, tilføjer Vibeke og bytter lidt om på puder, lys og vaser. Det gør hun tit.

Konfirmation? Bryllup? Barnedåb? Høstfest? Fødslesdagsfest? - Engroslageret har specialiseret sig i at have alt til festen. Foto: Malene Wonsbek

Butikken, der også står med forslag til forskellige borddækninger, udstråler nemlig frem for alt personlighed.

- Hyggetrangen er over os. Ikke bare indenfor. Den er også flyttet med ud i haven, på terrassen, i orangeriet, drivhuset, i shelter eller under halvtag. En hygge der er inspireret af naturens råvarer og farver. Alt i forretningen er indkøbt med hjerte og intuition - ikke ud fra, hvad der hitter. Derfor hedder forretningen også Living by Vibe, for butikken er mit ”hjem”. Det er hygge, små sjove ting, unikke fund og så det helt almindelig brugskunst mikset imellem hinanden, fortæller Vibeke, der, når corona-restriktionerne tillader det, vil invitere alle, der har lyst indenfor til særlige arrangementer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce