Annonce
Heidi Foldager har udviklet nogle plakater med den tallerkeninddeling, hun arbejder med i sin forretning. Sådan skal maden gerne være fordelt, siger hun. OR foto
Ugeavisen Varde

Heidis bud på sund mad hele dagen

For at opnå gode madvaner, handler det meget om planlægning. Planlæg din uge så du ved, hvilke dage der giver anledning til hvilke måltider, og køb stort ind. Planlægger du dine måltider i din hverdag, så får du mere tid til andre ting. Spis mad for at leve, lyder Heidi Foldagers opfordring. Her er inspiration til en hel dags sund mad.
Annonce
  • Heidi Foldager har udviklet nogle plakater med den tallerkeninddeling, hun arbejder med i sin forretning. Sådan skal maden gerne være fordelt, siger hun. OR foto
  • Morgenmad:Scrambled eggs af to æg, som steges på panden. Salat af rucola, agurk, en kiwi, en halv avocado og lidt cashewnødder.Du kan sagtens supplere med et stykke rugbrød med smør. Du kan altid skifte rucola ud med spinat eller spidskål og variere din salat løbende. Brug gerne urtesalt og peber, som giver god smag. I stedet for scrambled eggs kan du spise to blødkogte æg.Privatfoto
  • Frokost:Prøv en bowle. Den kan varieres i uendeligheder, og du kan sagtens tilberede den i et glas med låg, som du kan tage med på dit arbejde. Denne bowle indeholder quinoa, halvdelen af bowlen fyldes med grønt, her er det spidskål, radiser, gulerødder og slikærter. Proteinkilden er laks, men den kan du sagtens skifte ud med for eksempel kylling, og fedtkilden er her en grøn pesto og lidt mandler. Det hele kan gøres klar aftenen inden. Quinoa er et frø, som du koger ligesom ris. Den er fuldt af næring og fås også i rød og sort. Du kan sagtens skifte quinoa ud med for eksempel ris.Privatfoto
  • Eftermiddagssnack:Tilbringer du eftermiddagen hjemme, så vil jeg gerne anbefale en smoothie. Langt de fleste af mine smoothies bliver tilberedt som en bowle eller grød. Det vil sige at den spises med ske. Jeg har forskellige toppings på. Denne smoothie indeholder brombær, ananas, en halv banan, avocado (fra frost), og væden er havremælk, men du kan også bruge vand. Som toppings har jeg her brugt en halv banan, chiafrø, hampefrø, valnødder og cashewnødder. Er du fortsat på arbejde om eftermiddagen så kan du for eksempel spise et stykke frugt samt en lille håndfuld mandler. Det giver fornyet energi og holder dit blodsukker stabilt, siger Heidi Foldager.Privatfoto
  • Aftensmad:Rigtig mange mangler forslag til deres aftensmåltider. Tiden er knap og det skal være nemt. Begynd med at finde ud af, hvad det grønne skal bestå af. Køb frisksnittet grønt, hvis det skal være ekstra nemt eller brug grønt fra fryseren. Det kan sagtens lade sig gøre, siger Heidi Foldager.Her er det kyllingefrikadeller med squash, løg, et æg, lidt havremel til at holde sammen med farsen, salt og peber. De steges på panden i smør. Skær gulerødder og rødbeder i stængler og sauter dem på panden i smør. Inden de serveres, drysses der med sesamfrø. Sesamfrø indeholder masser af kalk, og så ser det også godt ud. Du kan også nemt lave en salsa, som her består af avocado, agurk og slikærter i små stykker. Det er lækkert og giver god smag. Derudover har jeg kogt brune ris, som jeg har blandet med græskarkerner, som er en god omega-3 fedtkilde.Privatfoto
Ugeavisen Varde

Populær cafe solgt, indisk ejer i Blåvand, og ungt par i chok: Aprils historier på ét minut

Annonce
Ugeavisen Varde

Det Kongelige Teater for børn kommer forbi i en uge og åbner dørene for alle - helt gratis

Annonce
Ugeavisen Varde

Hov! Pludselig manglede der 50 millioner kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Claus og Henriette har købt populær cafe

Ugeavisen Varde

Resultatet er klar: Se hvor mange kilo affald og nikotinposer, der blev samlet op i Varde Kommune

Ugeavisen Varde

40 års jubilæum: I 27 år læssede Henning lastbiler på køkkenfabrikken

Ugeavisen Varde

Blåvandshuk Musikfestival er næsten udsolgt, selvom festivalen er blevet større i år

Ugeavisen Varde

Hovedvej 11? Ja – er vi klar?

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen skal fortsætte uændret

Ugeavisen Varde

Nabo opdagede brand: Ild i campingvogn meget tæt på bygning

Ugeavisen Varde

Sådan skete sammenstød på hovedvej: Både personskade og stor materiel skade

Ugeavisen Varde

Erik har boet i campingvogn i fem år: De ekstra værelser i hans hus stod jo alligevel bare tomme

Ugeavisen Varde

Butikker har meldt sig på banen: Nu åbner uddeling af gratis overskudsmad

Ugeavisen Varde

Hvis du bare begynder tidligt nok, kan du nå langt - det satser Malene og Markus på

Ugeavisen Varde

Kræftsyg drengs ord har sat et evigt aftryk i Brian: Derfor prøver han altid at gøre sit bedste

Annonce