Naturvejleder Morten Vinding sætter skvalderkål på menuen. For ham er planten først og fremmest en lækker og gratis grøntsag.
Copy link address
Karina Øhlenschlæger , kao@ugeavisen.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Naturvejleder Morten Vinding håber på, at skvalderkålen bliver mindre hadet og spist mere. Foto: Karina Øhlenschlæger -
De to veninder, Katrine Kruse Riber og Anne Thomsen, i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Skvalderkålen skylles grundigt inden brug. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Alt skal hakkes, så der var fuld gang i foodprocessorerne. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Pizza og boller bages i stenovnen. - Her har vi to ekstra krydderier, frisk luft og røg, siger Morten Vinding. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Mmm, skvalderkålspizza. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Anne Thomsen steger skvalderkålsfrikadeller over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Så forskelligt kan to tærter med skvalderkål se ud - som det eneste mad blev de bagt i ovnen i huset, dog blev dejen forbagt i stenovnen. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Susanne Jessen fra Esbjerg i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Madlavning over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Pizza med skvalderkål i både dejen og som topping sammen med ost. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Bollerne bliver sammen med skvalderkålsfrikadellerne til burgere. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Maden tilberedes så vidt muligt udendørs. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Morten Vinding smager på planten skovmærke, der også vokser i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Skovmærke i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger -
Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger