Annonce
Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Skvalderkål skal være mad - ikke en plage

Naturvejleder Morten Vinding sætter skvalderkål på menuen. For ham er planten først og fremmest en lækker og gratis grøntsag.

Annonce
  • Inden skvalderkålen skal plukkes, viser Morten Vinding et af de unge skud, som deltagerne opfordres til at spise rå. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Naturvejleder Morten Vinding håber på, at skvalderkålen bliver mindre hadet og spist mere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • De to veninder, Katrine Kruse Riber og Anne Thomsen, i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skvalderkålen skylles grundigt inden brug. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Alt skal hakkes, så der var fuld gang i foodprocessorerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza og boller bages i stenovnen. - Her har vi to ekstra krydderier, frisk luft og røg, siger Morten Vinding. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Mmm, skvalderkålspizza. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Anne Thomsen steger skvalderkålsfrikadeller over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Så forskelligt kan to tærter med skvalderkål se ud - som det eneste mad blev de bagt i ovnen i huset, dog blev dejen forbagt i stenovnen. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Susanne Jessen fra Esbjerg i færd med at plukke. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pesto lavet på skvalderkål kommer i burgerne sammen med skvalderkålsfrikadellerne, dertil serveres kartofelsalat med skvalderkål. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Madlavning over åben ild. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Pizza med skvalderkål i både dejen og som topping sammen med ost. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Bollerne bliver sammen med skvalderkålsfrikadellerne til burgere. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Maden tilberedes så vidt muligt udendørs. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Morten Vinding smager på planten skovmærke, der også vokser i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Skovmærke i skovbunden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Friskplukket skvalderkål - det er kun bladene, ikke stænglerne, der bruges i maden. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Deltagerne plukker selv den skvalderkål, der skal bruges til retterne. Foto: Karina Øhlenschlæger
  • Der er skvalderkål i massevis ved den Gl. Skovgfogedbolig i Sdr. Plantage. Foto: Karina Øhlenschlæger
Ugeavisen Varde

Hov! Pludselig manglede der 50 millioner kroner

Annonce
Ugeavisen Varde

Resultatet er klar: Se hvor mange kilo affald og nikotinposer, der blev samlet op i Varde Kommune

Annonce
Ugeavisen Varde

40 års jubilæum: I 27 år læssede Henning lastbiler på køkkenfabrikken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Varde

Kræftsyg drengs ord har sat et evigt aftryk i Brian: Derfor prøver han altid at gøre sit bedste

Ugeavisen Varde

Hovedvej 11? Ja – er vi klar?

Ugeavisen Varde

Idrætstalentlinjen skal fortsætte uændret

Ugeavisen Varde

Unge betaler prisen for Putins krig mod Vesten – skal nu uddannes til krig, om de vil det eller ej

Ugeavisen Varde

Nabo opdagede brand: Ild i campingvogn meget tæt på bygning

Ugeavisen Varde

Sådan skete sammenstød på hovedvej: Både personskade og stor materiel skade

Ugeavisen Varde

Lokalt håndværkerfirma i stor handel: Dette kommer også med i aftalen

Ugeavisen Varde

Dagbog fra Borgen: En lokal mand rykker ind

Ugeavisen Varde

Campinggigant har haft et større overskud, end den selv forventede: Familiefirmas formue er øget

Ugeavisen Varde

Storegade og Torvegade i Ølgod bliver spærret i seks timer fredag aften

Ugeavisen Varde

Baronessen kører for fuld udblæsning

Ugeavisen Varde

Nu åbner ølbaren, der måtte udskyde sin åbning i sidste øjeblik

Annonce