Annonce
Ugeavisen Vejen

Fjerde kapitel: NDI runder milliarden

Flex1One, som levere udstyr til dækbranchen, giver NDI en højere grad af selvforsyning. Datterselskabet blev stiftet i 2006 i det tidligere mejeri i Brørup. Foto: NDI
Dækkoncernen i Brørup fylder 50 år i år, men festen er gemt til næste år. Perioden fra 2000 til 2010 bød bl.a. på udvidelsen med Flex1One og forsøget med et byggemarked.

BRØRUP:

2001

Vi hjælper landmændene med at få forretningen til at rulle på den rigtige måde. Et udklip fra en artikel fra annonceavisen Maskinbladet, der fortæller historien om, hvordan NDI hjalp en dansk landmand med at spare mere end 10 procent brændstof, opnå en bedre acceleration, få reduceret støjniveauet til et minimum og få en bedre beskyttelse af afgrøderne. Landmanden opnåede dette alene ved at skifte dækkene på sin gyllespreder med hjælp og rådgivning fra en af NDI’s specialister.

Annonce

2002

Yderligere udvidelser i norden. I 2002 udvidede NDI yderligere i Norge og åbnede en afdeling i Trondheim. Dette var kulminationen på fem års kraftig vækst i Norge, og i løbet af de næste 10 år udvidede man yderligere i Tromsø, Bergen, Haugesund, Noresund og Oslo. 18 år senere i 2020 besluttede man hos NDI at samle og modernisere lagrene i Norge, så lagrene i Noresund, Oslo og Spydeberg erstattes med ét stort lager i Vestby Syd for Oslo. Det 22.000 kvadratmeter store, nye lager skal efter planen stå færdigt i sommeren 2022, og byggeriet går efter planen i gang i januar 2021.

Annonce

2003

NDI får kundernes ferie til at rulle. I 2003 købte NDI den lille virksomhed, Caravan Center Nord i Harreslev, Nordtyskland. Et firma, der sælger og udlejer campingvogne og autocampere til folk, som nyheder friheden og fleksibiliteten ved at holde ferie på hjul. Siden overtagelsen af denne lille forretning er den vokset stødt. ”Det var meget tilfældigt, at vi kom i gang med det, men jeg havde det sådan, at hvis vores direktør i virksomheden kunne klemme dette ind i forretningen med dæk, så var det okay. Jeg ser lyst på tilværelsen og har ikke været så forsigtig. Det har ind imellem givet øretæver, men flere gevinster,” fortæller Benny Kristensen, grundlægger og dengang direktør af NDI, om beslutningen.

Annonce

2004

Fra dæk til værktøj. En anden, ny forretningsidé blev realiseret, da NDI åbnede Netto-build – et byggemarked i Brørup. Denne del af virksomheden blev en midlertidig station på en lang rejse, for det viste sig snart, at NDI’s muligheder og succes lå i et andet forretningsområde relateret til værktøj: udvikling og produktion af innovativt udstyr til bilværksteder. Et marked, som man senere gik ind på gennem datterselskabet Flex1One. I dag driver Davidsen med succes byggemarkedsvirksomhed på samme adresse, hvor Netto-build tidligere lå. På den måde har NDI’s forretningsidé fra 2004 hjulpet med at bidrage med noget positivt i lokalsamfundet, da Davidsen tog over og siden har drevet deres specialiserede forretning med succes til stor værdi for de lokale.

Annonce

2005

NDI rammer milliarden. 35 år efter at virksomheden blev etableret i Holstebro i en privat garage som ”Holstebro Dæklager,” ramte NDI en milliard i omsætning for første gang. Jydske Vestkysten citerede Benny for følgende: “At virksomheden vokser er ikke noget, man tænker over til daglig. Vi er her for at gøre et godt stykke arbejde, og heldigvis gjorde vi det godt nok til at opleve vækst år efter år.” På dette tidspunkt beskæftigede NDI 651 medarbejdere i 5 lande, men sulten efter at opnå mere var stadig til stede.

Annonce

2006

Et mere bekvemt og sundere arbejdsmiljø. I 2006 overtog NDI en gammel mejeribygning i Brørup, som blev istandsat og moderniseret, så den kunne danne rammen om det nye, voksende datterselskab, Flex1One. Dette firma var specialiseret i at producere, importere og sælge værktøj og udstyr til dæk- og autoværksteder, og i løbet af 00’erne begyndte virksomhedens vækst for alvor at tage fart. På denne måde kunne Flex1One hjælpe mekanikere i deres daglige ofte fysisk krævende arbejde og holde deres forretning sikkert og bekvemt kørende med topmoderne udstyr.

Annonce

2007

NDI går ind i dækhotel-branchen. Da mange bilejere i norden af sikkerhedsmæssige årsager skifter mellem sommer- og vinterdæk, kan det være en udfordring for bilejerne – særligt i storbyerne – at opbevare og håndtere dækkene uden for sæsonerne. Derfor realiserede man hos NDI i 2007 en ny forretningsidé med at drive dækhoteller og byggede den første, store opbevaringshal for at holde kundernes dæk sikkert og ordentligt opbevaret. I dag, 13 år senere, driver NDI Group A/S med succes dækhotelkæden Tyretrust – som ejer Danmarks største dækhotel i Køge.

2008

Ny udvidelse på 19.000 kvadratmeter. Hjertet bag NDI’s nuværende logistiksystem blev skabt i 2008. Med en ny logistikhal styrkede man virksomhedens transport- og logistiksystem yderligere for at sikre, at man stadig kunne være lige så tæt på kunderne og levere alle slags dæk-, fælg- og hjulløsninger hurtigt og bekvemt, selvom NDI efterhånden var vokset til at være en stor virksomhed.

Annonce

2009

Jobskabelse og uddannelse til borgerne. I 2009 modtog Kenneth Kristensen, søn af grundlæggeren af NDI, Benny Kristensen og dengang direktør i Flex1One A/S, en erhvervspris fra UdviklingsCentret for Erhverv og Turisme i Vejen. Grunden til, at Flex1One vandt prisen var blandt andet virksomhedens etablering af et uddannelsescenter, der var det eneste af sin slags i Nordeuropa, samt det, at Flex1One også havde skabt arbejdspladser for mange lokale borgere. 2010. En ny generation tager over. I 2010 fejrede man hos NDI 40-årsfødselsdag. Samme år overtog René Kristensen, som er søn af grundlæggeren af NDI, Benny Kristensen, rollen som direktør, mens Benny Kristensen fortsatte som formand for bestyrelsen hos NDI Holding A/S. I mange årtier har familien været aktivt involveret i forretningen og i dag er NDI fortsat en 100 procent familieejet virksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce