Annonce
Ugeavisen Vejen

Folkefesten i Skibelund Krat skal afvikles i juni 2021

Folkefesten skal afvikles på forskellige pladser rundt i Skibelund Krat - her monumentet Modersmaalet. Foto: Jørgen Schultz
Der arbejdes i øjeblikket på højtryk for at få stort set det samme program stablet på benene, som skulle have været afviklet i næste måned. Folkefestens nye dato er søndag den 6. juni.
Annonce

Vejen: Økonomiudvalget har på sit seneste møde haft udsættelsen af folkefesten i anledning af 100-året for Genforeningen på dagsordenen.

Søndag den 14. juni var folkefesten programsat i år, men så kom der en coronavirus i vejen, og festlighederne, hvor der var forhåbninger om op mod 8.000 gæster, er udsat til 2021. Ny dato bliver i stedet søndag den 6. juni 2021.

Det bliver fortsat Skibelund Krat, som skal være kulisse omkring folkefesten, og også programmet ventes at blive stort set det samme.

I øjeblikket bliver der arbejdet på højtryk for at flytte aftalerne, så mest muligt at folkefestens program kan realiseres til juni næste år. Det tegner rigtigt fornuftigt og ser ud til kun at kræve mindre justeringer. De medvirkende har fuld forståelse for, at det er nødvendigt at rykke festen et år, og de udtrykker glæde over, at folkefesten trods alt gennemføres om end på et senere tidspunkt.

- Vi er mange, der havde set frem til folkefesten som en af Vejen Kommunes store markeringer af Genforeningen. At den bliver udskudt er ærgerligt - men nødvendigt, og jeg er glad for, at vi allerede nu har en dato på plads i juni 2021. Jeg er sikker på, at mange borgere, både lokalt og regionalt, vil bakke op om den festlige dag, og det er da fantastisk, at vi kan præsentere stort set samme program som oprindeligt planlagt, siger borgmester Egon Fræhr i en pressemeddelelse.

Vi er mange, der havde set frem til folkefesten som en af Vejen Kommunes store markeringer af Genforeningen. At den bliver udskudt er ærgerligt - men nødvendigt, og jeg er glad for, at vi allerede nu har en dato på plads i juni 2021.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Dronningebesøg

Egentlig skulle festlighederne i anledning af 100-året for Genforening være afsluttet i juli i år med dronning Margrethes rundtur i det sønderjyske. Der var også planlagt et arrangement i Skibelund Krat og på Askov Højskole.

På grund af coronakrisen har Det Sønderjyske Præsidium omkring genforeningsjubilæet i samråd med en række nøgleaktører besluttet at sætte en ny ramme for jubilæumsarrangementerne, så den officielle markering forlænges ind i efteråret og udvides med et kompakt sommerprogram i 2021. Sekretariatet fortsætter under de tilpassede forhold for at sikre den nødvendige koordinering og afvikling.

I forlængelse heraf har sekretariatet oplyst, at det forventes, dronningebesøget vil finde sted i dagene omkring den 15. juni 2021. Derfor er kommunerne blevet bedt om at placere større genforeningsarrangementer i perioden 1. maj til 13. juni 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce