Annonce
Ugeavisen Vejen

Formand for nystartet DSU-afdeling: - Vi elsker alle Mette Frederiksen

Maja Pedersen er ny formand for DSU Vejen, som netop har holdt stiftende generalforsamling. Foto: Louise Lauritsen
I de seneste år har Vejen ikke haft sin egen afdeling af ungdomspartiet DSU, men det har en gruppe studerende fra Vejen Gymnasium og HF nu lavet om på.
Annonce

Vejen: Det er cirka fem år siden, Vejen sidst havde sin egen afdeling af DSU, men i sidste uge genopstod Danmarks Socialdemokratiske Ungdom her i byen, da der var indkaldt til stiftende generalforsamling.

Som formand er 18-årige Maja Pedersen valgt. Hun går i 3. g på Vejen Gymnasium og HF, hvor også mange af de øvrige medlemmer går i skole. Lige nu er der cirka 20 medlemmer, hvoraf de 10 er aktive.

- Det det har været et mål i flere år at starte en lokalforening op igen, og det er fedt, at det nu er lykkedes, siger Maja Pedersen.

Hun mærker en øget politisk interesse blandt sine jævnaldrende, og det var blandt andet derfor, foreningen startede op nu.

- Det har været en meget naturlig proces at starte foreningen, og nu glæder vi os til kommunalvalget, hvor vi vil arbejde for, at der bliver valgt så mange socialdemokrater til byrådet som muligt. Vi håber at få de unges stemmer, siger Maja.

Hun har ikke planer om at stille op, men det afholder hende ikke fra at have holdninger.

- Der er brug for meget mere action på klimapolitikken i Vejen Kommune, og så er der brug for bedre offentlig transport til byerne i kommunen.

Annonce

Meld dig ind

Maja har været medlem af DSU siden hun var 15 år, og hun håber, at mange unge fra Vejen og byerne omkring har lyst til at blive en del af fællesskabet i den nystartede forening.

- Vi har rigtig mange aktiviteter både med politikudvikling og debatter med andre ungdomspartier. Vi har fede fester, spilaftner og filmaftner, og så lærer man en masse om samfundet og at tage stilling til sager ved at være med her, forklarer Maja Pedersen.

Uanset politisk overbevisning så anbefaler hun, at man melder sig ind i det parti eller ungdomsparti, man bedst kan identificere sig med.

- Det er vigtigt at engagere sig i politik, og jeg har her i corona-tiden oplevet, at folk har en mening om, hvad der foregår i samfundet. Og vil man have indflydelse, skal man melde sig ind, siger Maja Pedersen.

Hun er stor fan af Mette Frederiksen, som de fleste andre i DSU.

- Vi elsker alle Mette F. Hun er gammel DSU'er, og jeg har mødt hende fire-fem gange, senest i august, da DSU holdt landskongres her i Vejen Idrætscenter.

Bestyrelsen for DSU Vejen. Fra venstre ses næstformand Sofie Thyregod Jensen, Calle Vibild, kasserer Stefanie Larsen og formand Maja Pedersen. Privatfoto


Det er vigtigt at engagere sig i politik, og jeg har her i corona-tiden oplevet, at folk har en mening om, hvad der foregår i samfundet. Og vil man have indflydelse, skal man melde sig ind.

Maja Pedersen, formand, DSU Vejen


DSU Vejen

Foreningen blev startet i sidste uge.

I bestyrelsen sidder: Maja Pedersen , Sofie Thyregod Jensen, Stefanie Larsen og Calle Vibild.

Formanden kan kontaktes på mail: maja6049@gmail.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce