Annonce
Ugeavisen Vejen

Frivillig forening vender ryggen til mobning

46-årige Viora Elnore Kjærgård besluttede sig for at oprette den frivillige forening Den Seje Familie tilbage i december sidste år. Foto: Mia Bentzen
Den frivillige forening Den Seje Familie vil den 20. juni i år stable et arrangement på benene, hvor de sammen vil vende ryggen til mobning. Foreningen håber på stor opbakning fra de lokale Vejen-borgere.

Vejen: - Jeg har flere borgere, som kæmper med angst, der er relateret til tidligere mobning, siger Viora Elnore Kjærgård.

Hun er stifter af og formand for den frivillige forening Den Seje Familie, hvor mennesker med særlige behov kan mødes i et fællesskab med henblik på at finde styrken i sig selv.

Gruppen har taget kontakt til Nicolai Laursen Aagaard, der har tourette, og som i år vil gå Danmark rundt baglæns for at sætte fokus på mobing. Den 20. juni kommer han til Vejen Kommune, og i den forbindelse vil Den Seje Familie byde ham velkommen i Skoleskoven.

Annonce

Den Seje Familie

Gruppen Den Seje Familie blev stiftet tilbage i december af Viora Elnore Kjærgård.

Målgruppen er mennesker med særlige behov, men alle er velkomne.

I øjeblikket ser ugeprogrammet for Den Seje Familie således ud:

Onsdag i ulige uger: Gåtur fra klokken 15:30 til 16:30.

Onsdag i lige uger: Der afholdes klub i hytten fra klokken 18:30 til 21.

Fredag i lige uger: Gåtur fra klokken 15-16.

Søndag i lige uger: Her står den på kreative projekter fra klokken 11-16.

Hvis man er interesseret i at blive medlem, kan man rette henvendelse til Viora Elnore Kjærgård på telefon 50 70 24 40.

- Mobning er rigtig mange ting, det er jo følelsen af at være forkert. Mine borgere er jo godt klar over, at folk ofte mobber, fordi de er uvidende, og det er også noget af det, jeg gør meget ud af at fortælle dem. Vi kan ikke vælge, hvordan andre ser tingene, men vi arbejder meget med, hvad vi selv kan gøre, siger Viora Elnore Kjærgård.

Et nyt fællesskab

Den Seje Familie er en forholdsvis nystartet frivillig forening. Det var Viora Elnore Kjærgård, som tilbage i december sidste år stiftede gruppen. Der er på nuværende tidspunkt 37 medlemmer i Den Seje Familie, og det koster 100 kroner om året at være medlem.

Der er ingen regler for, hvem der kan blive en del af foreningen, for man vurderer selv, hvornår man har et behov, som Viora Elnore Kjærgård siger. Gruppen mødes flere gange om ugen, hvor de laver alt fra at gå en tur til at tage billeder af naturen eller restaurere gamle møbler.


Mobning er rigtig mange ting, det er jo følelsen af at være forkert. Mine borgere er jo godt klar over, at folk ofte mobber, fordi de er uvidende, og det er også noget af det, jeg gør meget ud af at fortælle dem. Vi kan ikke vælge, hvordan andre ser tingene, men vi arbejder meget med, hvad vi selv kan gøre.

Viora Elnore Kjærgård


- Gennem mit arbejde oplevede jeg, at der var rigtig mange mennesker, som havde brug for et fællesskab, der kunne styrke dem. Et sted, hvor de i trygge omgivelser kunne lære at være sociale, for jeg mærkede, at de godt kunne få nogle knubs, når de skulle ud og være sociale i den almindelige verden, forklarer Viora Elnore Kjærgård, der både er selvstændig, og som også er tilknyttet Vejen Kommune som ekstern samarbejdspartner. Her arbejder hun med mennesker, der har brug for støtte til at finde vejen i livet, som hun siger.

Annonce

Håber på stor opbakning

Den Seje Familie håber på, at arrangementet den 20. juni vil møde stor opbakning fra Vejen-borgerne, hvis corona-situationen tillader det. Foreningen inviterer alle, som har lyst, til at deltage. Den Seje Familie har tænkt sig at bygge en scene af paller, hvor Nicolai Laursen Aagaard kan fortælle sin historie, og hvor foreningen også vil takke ham for indsatsen. Desuden vil folketingsmedlem Troels Ravn være til stede, mens Viora Elnore Kjærgård blandt andet har fået en aftale i hus med den lokale Rema 1000, som vil donere friske grøntsager til de pandekager, der vil være til arrangementet. For Viora Elnore Kjærgård har det her projekt nemlig stor betydning.

- Vi vil sætte fokus på, at alle er gode nok lige præics, som de er, siger Viora Elnore Kjærgård.

På et tidspunkt i løbet af dagen vil medlemmerne i Den Seje Familie desuden gå en runde med Nicolai Laursen Aagard i Skoleskoven for at vise, at de vender ryggen til mobning sammen med ham. Foreningen håber på, at så mange som muligt vil gå med dem, og så vil man efterfølgende modtage et lille diplom som tak.

46-årige Viora Elnore Kjærgård sidder her i Den Seje Families klubhus. Det er den lille træhytte Hyggely, som foreningen har fået lov til at låne af kommunen. Foto: Mia Bentzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce