Annonce
Ugeavisen Vejen

Otium skal nydes: Optikerpar siger farvel efter 35 år

Optiker Finn Heiredal og hustruen Anne Heiredal takker snart af efter 35 år i Profiloptik i Vejen og over 50 år på arbejdsmarkedet. Nu skal autocamperen ekstra i brug for det aktive par. Foto: Jacob Schultz
Finn og Anne Heiredal stopper efter 35 år i spidsen for Profil Optik i Vejen. Butikken på Søndergade overdrages til Mette Hoffmann. Finn Heiredal stopper også som formand for Handelsstandsforeningen ved generalforsamlingen i april.
Annonce

Vejen: Det skulle lige synkes en ekstra gang, da Anne Heiredal foreslog gemalen Finn, at det efter 35 år i spidsen for Profil Optik-forretningen i Vejen måske var tid til at stoppe.

-Nu kan jeg godt tale om det uden at få en klump i halsen. For jeg elsker mit arbejde, udfordringerne i faget, glæden ved at hjælpe andre og kontakten med kunderne. Og jeg har aldrig haft en dag, hvor jeg har været træt af at gå på arbejde, siger 68-årige Finn Heiredal.


Nu kan jeg godt tale om det, uden at få en klump i halsen. For jeg elsker mit arbejde, udfordringerne i faget, glæden ved at hjælpe andre og kontakten med kunderne.

Finn Heiredal


- Forretningen er jo vores tredje barn, tilføjer Anne Heiredal.

Blikket er allerede rettet mod nye projekter på privaten i de naturskønne omgivelser i Ådalen i Vejen.

- Som du kan se i indkørslen, har vi en autocamper, som tidligere kun er blevet brugt i ferierne, der var ”hellige”, siger Finn Heiredal.

Frankrig, Spanien, Italien og Kroatien har tidligere været yndede mål.

- Planen er nu at rejse op til to måneder ad gangen. Jeg vil gerne til Nordkap, som vi har fået anbefalet af venner, siger Finn Heiredal.

- Men så heller ikke længere tid ad gangen, tilføjer Anne Heiredal, der gerne vil til Italien.

- Der er rigtigt spændende omkring Napoli, siger hun.

Tiden til børn, børnebørn og netværk skal også prioriteres højt.

Annonce

Frem fra gemmerne

Finn Heiredal har også planer om en tilbygning på 25 kvadratmeter, hvor evnerne for finmekanik kan komme i brug og til nytte. Byggetilladelsen er på plads, tilbud skal indhentes, og arbejdet sættes i gang som noget af det første.

- Her skal der være en kæmpe modeljernbane. Märklin-togene har været pakket ned i 35 år, og det bliver et stort arbejde. Dengang var togene analoge. I dag er det hele digitalt, siger Finn Heiredal, der er ferm til finmekanik. Finlodning, slaglodning. Han kan det hele.

Anne Heiredal vil kaste sig over syning, strikning og hækling. Parret vil gøre lidt ekstra ud af golfen, og racercyklerne skal luftes lidt mere. Men kun i godt vejr.

- Vi har naturen lige om hjørnet. Og cykler vel 100 km om ugen, når vejret er til det, siger Anne Heiredal.


Vi har naturen lige om hjørnet. Og cykler vel 100 km om ugen, når vejret er til det.

Anne Heiredal


Som overmester i Odd Fellow-logen er Finn Heirdal også en del af et cykelhold bestående af logebrødre, der samler penge ind til fordel for børn og unge i Vejen Kommune.

- Vi cykler 50 kilometer hver gang og betaler 50 øre per kørt kilometer. Når vi ikke de 50 kilometer, er der bøder på 1 kroner per kilometer, vi ikke får kørt. Vi samler 7000-8000 kroner ind om året på den måde, fortæller Finn Heiredal.

Det er hver onsdag om sommeren og med nye ruter hver gang.

- Jels, Holsted, Brørup, Bække. Vi kommer godt rundt i kommunen og opdager også steder, vi ikke har været før, siger Finn Heiredal.


Jeg har gået meget op i, at det faglige lå på et meget højt niveau.

Finn Heiredal

En dag kom en kunde ind med en stor buket røde roser af glæde over blive hjulpet.

Anne Heiredal


Blå bog

  • Finn Heiredal er 68 år og stammer fra Aarhus.
  • Han er uddannet optometrist hos Paludan Optik i Aarhus. Herefter arbejdede han hos en optiker i Brande i fire år, inden han blev opfordret til at blive butikschef hos Synoptik i Sønderborg.
  • Efter otte i Sønderborg valgte han og hustruen Anne Heiredal at åbne egen optikerforretning. Parret købte bygningen på Søndergade 4 i Vejen, hvor butikken åbnede i 1986. Butikken hed dengang Vejen Optik og var en del af Optiker-Ringen, der senere skiftede navn til Profil Optik.
  • Finn Heiredal blev 16. august 1975 gift med Anne (nu 67 år), der er butiksuddannet og også arbejder i butikken i Vejen.
  • Finn og Anne Heiredal ejede selv optikerforretningen indtil 2007, hvor de solgte til Profil Optik. Begge fortsatte som ansatte i i forretningen – Finn i rollen som butikschef.
  • Finn Heiredal har i en årrække været en del af bestyrelsen for Profil Optik og har blandt andet været med til at udvikle et EDB-program, som i dag bruges af de fleste af landets optikere.
Optiker Finn Heiredal og hustruen Anne Heiredal har på hver sin vis haft indlydelse på synet og brillemoden i Vejen og omegn. Nu takker de af i Profil Optik, og så skal Nordkap opleves. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce