Annonce
Ugeavisen Vejen

Her er der absolut ingen ko på isen

Ups, isblokken brækkede pludselig i flere dele for femårige Johan Spanggaard, Gamst. - Men se, jeg har lavet en diamant, erklærede han stolt. Foto: Søren Dippel
15 børn fik lov til at boltre sig som isskulptører med knivskarpe stemmejern og iskolde isblokke på parkeringspladsen ved Brørup Bibliotek. Det skete under vejledning af billedhugger Søren Cip Nielsen fra Stepping.
Annonce

Brørup: Der var ingen ko på isen eller for den sags skyld is i maven, da Brørup Bibliotek onsdag inviterede børn og voksne til at forsøge sig som isskulptører ude foran på parkeringspladsen. Her havde billedhugger Søren Cip Nielsen fra Stepping linet borde, handsker, skarpe stemmejern og nogle solide firkantede isklumper op. Og så var det ellers bare om at gå i gang, bruge fantasien og lægge alle kræfter i med de kolde og genstridige isblokke.


Men se, jeg har lavet en diamant.

Johan Spanggaard, Gamst


- Det der med at prøve at forme isblokke til skulpturer er noget, vi i mindst et par år har drømt om at kunne få lejlighed til at prøve. Men med penge fra regeringens sommerpulje under colronakrisen, fik vi pludselig mulighed for, at drømmen kunne gå i opfyldelse, siger bibliotekar Hanne Davidsen, Brørup Bibliotek.

Jeppe Dokkedal Brandorff, Bække, ville lave en katteskulptur. Men det endte med et hul igennem isblokken til en kæp, for så ville han have en hammer af is. Foto: Søren Dippel

Her var det så billedhugger Søren Cip Nielsen, der har vundet flere internationale priser for sine isskulpturer, som hjalp drømmen på vej.

- Isen har jeg med hjemmefra Stepping, hvor jeg har tre ismaskiner og en stor fryser, siger Søren Cip Nielsen.

En af hans ismaskiner kan fremstille nogle af de største gennemsigtige isblokke i Europa - de er nogle moppedrenge med en vægt på 600 kilo.

Signe Spanggaard, Gamst, fik lejlighed til at se hvor utroligt klar en gennemsigtig isblok er. Foto: Søren Dippel

Så store var de isblokke, som børn og voksne fik lov at forsøge sig med i Brørup, dog ikke. Isblokkene, som han havde med, vejede tilsammen cirka 360 kilo, og der var 15 børn tilmeldt arrangementet.

Annonce

Sølvskinnende hjerte

Til at begynde med var isen 25 minusgrader, men efterhånden, som skulpturerne begyndte at tage form, var temperaturen måske steget til minus 12 grader, og inden onsdagen var omme, var is og skulpturer blevet til smeltevand. Forinden var børnenes skulpturelle anstrengelser blevet foreviget og uden tvivl blevet lagt på både Facebook og Instagram.

Signe Spanggaard, Gamst, udskar et hjerte og vendte isblokken på hovedet, så man kunne se et sølvskinnende hjerte inde i isblokken.

- Jeg vil forsøge at forvandle isblokken til en kat, lød det fra Jeppe Dokkedal Brandorff, men det ville isen ikke være med til, og så ombestemte Jeppe sig.

- Nu vil jeg i stedet for hugge et hul hele vejen igennem isklumpen og stikke en kæp i hullet. Og så har jeg jo en stor hammer.

Billedhugger Søren Cip Nielsen, Stepping, der har vundet flere internationale priser for sine isskulpturer, havde 360 kilo isblokke med til børnene. Foto: Søren Dippel

Signe Spanggaard ville lave sig en billedramme, og det lykkedes til fulde, da hun udskar et hjerte på den ene side af isblokken og vendte blokken på hovedet. Her kunne man gennem den klare is se et smukt sølvskinnende hjerte inde i isblokken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

VBC satser på grøn profil

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Cirkus på besøg i Holsted

Ugeavisen Vejen

Seniordans begynder igen

Ugeavisen Vejen

Et nyt klubår er begyndt

Ugeavisen Vejen

Vi skal turde tale om døden

Annonce