Annonce
Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Finn Pedersen fra Syd- og Sønderjyllands gav 700 elever den barske virkelighed i hovedet. Omkring 25 procent af de tilskadekomne i trafikken er mellem 15 og 24 år. Pressefoto: Vejen Kommune
25 procent af de tilskadekommende i trafikken er mellem 15 og 24 år. Derfor sætter Vejen Kommune fokus på oplysning.

Vejen: 700 elever fra Vejen Kommunes 8. og 9. klasser fik smidt den barske virkelighed lige i hovedet, da de var inviteret til den årlige trafikcafé i Troldesalen i Vejen. Omkring 25 procent af de tilskadekomne i trafikken er nemlig mellem 15 og 24 år, skriver Vejen Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor sætter kommunen fokus på at oplyse de unge, hvordan de skal færdes i trafikken.

Finn Pedersen fra færdselsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi fortalte om de ulykker, som han og hans kolleger kommer ud til i trafikken hver dag.

Annonce

Det er i trafikken, han møder ofrene og i værste fald de efterladte, der får deres liv ændret på få sekunder. Ofte er det på grund af andre, der er påvirket af spiritus, narko eller kører alt for stærkt.

Brug nu hjelm

De unge skulle også svare på spørgsmål som "hvor mange bruger mobiltelefonen når I cykler," "hvor mange synes, at det ser dumt ud, når I kører med cykelhjelm," og "kan man blive straffet for at køre fuld på cykel."

En håndsoprækning i salen viste også, at der er mange af de unge, der kører på knallert.

Lige præcis det emne optog Finn Pedersen. Han pointerede, at knallertkørerne skal huske at overholde færdselsreglerne. Politiet ser alt for mange på knallert, der kører alt for stærkt og ikke bruger hjelm.

Samtidig er der rigtig mange af de unge, der ejer en knallert, hvor bremserne ikke virker. Generelt møder politiet alt for mange ulykker med knallerter, der ikke kan bremse. Finn Pedersen pointerede også, at de unges adfærd kan ændre deres liv:

- Hold jer fra hash, lightergas og andre euforiserende stoffer. Kør ikke påvirket og kør ikke for stærkt. Tænk over, hvordan du opfører dig overfor andre - ikke bare i trafikken, men også i skolen, i din fritid, og når du går i byen, sagde Finn Pedersen.

Annonce

Karina brækkede ryggen

19-årige Karina Andersen er ambassadør for SikkerTrafik Live. Hun var bare 19 år, da hun kørte galt sammen med sin veninde.

Karina Andersen havde glemt at tage sikkerhedssele på. Hun blev derfor slynget ud af forruden af sin bil, da hun ramte en træstub i vejkanten.

Karina Andersen brækkede blandt andet ryggen og er lam fra skuldrene og ned. Hun sidder derfor i kørestol. Hun fortalte ærligt og åbenhjertigt om sit liv både i forhold til selve ulykken, tiden på sygehuset, om at miste sine venner, om selvmordstanker, om sexliv og om det fantastiske i at blive mor.

Annonce
Ugeavisen Vejen

Aldi har kig på tidligere møbelbutik: Beliggenheden er perfekt

Annonce
Ugeavisen Vejen

Dyrevenner vil have kommunen til at hoste op: - Det er rimeligt, at Vejen Kommune betaler foderet for os

Annonce
Ugeavisen Vejen

Boligåret 2021 blev en super årgang

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Corona satte skub i Mariannes salg på nettet: - Det har sikret fremgangen i min julehandel

Ugeavisen Vejen

Julehandel overraskede: - I fremtiden er det ikke nok kun at holde den fysiske dør åben

Ugeavisen Vejen

Nyt stort uddannelsescenter kan stå klar om to år: Men det kræver salg af handelsskolens domicil

Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Annonce