Annonce
Ugeavisen Vejen

Jul i fare: Vejen Garden vil ikke vende publikum ryggen

Vejen Garden julekoncerter er tæt på en aflysning med mindre politikerne ændrer reglerne. Orkestret nægter nemlig at sidde med ryggen til sit publikum. Foto: Steen Rasmussen
Regeringens nye coronarestriktioner betyder, at amatørmusikere - modsat professionelle - skal sidde med ryggen mod tilhørerne, og det nægter Vejen Garden.

VEJEN: Danmarks bedste Vejen Garden vender ikke ryggen til publikum.

Det fastslår gardens formand Sten Mortensen, og dermed er gardens julekoncerter i fare for at blive aflyst:

- Politikerne siger, at de vil holde kulturlivet åbent, men coronarestriktioner risikerer at lukke en væsentlig del af kulturlivet ned. Når Vejen Garden holder koncerter, er der risiko for coronasmitte, men når de profesionelle gør det samme, smitter corona åbenbart ikke!

- Vi var forberedt på, at publikum og musikere skal bruge mundbind, mens de finder på plads, at vi skal bruge rigeligt med håndsprit, og at der skal være god afstand mellem publikum, og at der derfor er et reduceret antal billetter til salg, men nu viser det sig, at Vejen Garden kun må spille julekoncerter, hvis de vender ryggen til publikum.

- Og det gør vi naturligvis ikke, fastslår Sten Mortensen, som siger, han er vred over de nye regler.

- Sådanne restriktioner giver ikke mening for os, og hvis julekoncerterne må aflyses, er det ikke Vejen Garden, der aflyser, men de ansvarlige politikere. De kan jo ikke både påstå, at de vil holde kulturlivet åbent, og så underlægge os sådanne meningsløse restriktioner. Så må de stå ved, at coronasituationen desværre er så alvorlig, at vi må lukke kulturlivet ned.

- Vi har i Vejen Garden forberedt et brag af en julekoncert. De, der oplevede vores julekoncerter sidste år, vil have store forventninger, og i år er der forberedt en ny koncert, der vil tage Vejen Gardens koncertperformance til et nyt niveau.

Regler skal ændres

- Harmoniorkesteret har nu i flere måneder indøvet et nyt, svært, underholdende og storslået musikalsk repertoire, og i år har vi investeret i mere lysshow, røgkanoner og scenografi, og det har vi ikke gjort for at sidde med ryggen til publikum.

- Hvis ikke restriktionerne bliver ændret, så bliver der ingen julekoncerter med Vejen Garden i år. Restriktionerne er at latterliggøre et orkester, der nu har forberedt sig seriøst i flere måneder, og det vil vi ikke stå model til, ligesom publikum, der har betalt for at få en stor musikalsk oplevelse og få julestemningen slået an, selvfølgelig ikke skal mødes af et orkester, der vender ryggen til, siger Sten Mortensen.


Hvis ikke restriktionerne bliver ændret, så bliver der ingen julekoncerter med Vejen Garden i år. Restriktionerne er at latterliggøre et orkester, der nu har forberedt sig seriøst i flere måneder, og det vil vi ikke stå model til.

Sten Mortensen, formand for Vejen Garden


- Vi viser respekt for publikum. Havde politikerne i stedet indført et afstandskrav mellem orkester og publikum f.eks. 10–12 meter, så ville vi kunne forstå det, men det har de ikke gjort. Vi skal bare vende ryggen til.

- Og det vil vi ikke.

JydskeVestkysten har bedt folketingsmedlemmerne Troels Ravn (S) og Anni Matthiesen (V) om en kommentar - og et bud på, hvad de vil gøre ved sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Sådan husker du mig-tiden: Fem gode råd til dig, der glemmer at prioritere dig selv

Ugeavisen Vejen

Linda P kommer til Vejen

Annonce