Annonce
Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Af børnekulturkonsulent Gitte Højmark Pedersen


Mørket falder over os tidligere og tidligere disse dage. Vanter og huerne er fundet frem, og vi går stille og venter på, at juledagene skal begynde med deres ræs og jag. Mange af vi voksne kommer ikke i rigtig julestemning før om et par uger, mens børnene har været klar længe.

Jeg husker tydeligt som barn at krybbe ind i mine forældres seng om morgenen og hygge, mens vi kl. 6.50 lyttede til Rasmus Radiomus på P3. Han var en fræk lille størrelse, som levede af båndsalat sendt ind af landets børn, og som sjældent gav sine medværter en chance for at tale. Rasmus Radiomus havde også sin egen kalenderhistorie hver december i radioen, og mine små ører lyttede lystig med.

Annonce

Julekalenderhistorierne var imidlertid ikke kun i radioen. Mine lærer læste dem også højt i timerne: Her mødte jeg blandt andet Agent 00 Nisse, som hjalp sine venner og julemanden med at finde forsvundne ting. Og som de fleste andre, så står DR’s tv-julekalender målrettet børn, nok som det tydeligste tegn på, julen nærmede sig.

Kalenderhistorierne kan noget, og på Vejen Kommunes Biblioteker har vi selvfølgelig også stakkevis af dem klar til jer med både små og store børn.

Er man en travl børnefamilie og har man allerede sved på panden over også at skulle finde tid til at læse kalenderhistorier for sine børn, så vil jeg anbefale at man vælger Julekalender for børn af Halfdan Rasmussen. Bogen består at 24 digte på rim om nisser, trolde og juleting. Det vil ikke tage mere end et par minutter over morgenmaden at læse op, og jeg kender flere børn som kan recitere de fine små julerim udenad.

Vil man gerne have lidt længere julehistorier, men helst ikke være bundet op på at skulle læse højt dagligt i december, så vil jeg anbefale Lasse-Leif: DM i æbleskiver (og andre historier fra jul og omegn) af Mette Finderup. Her møder vi den friske børnehavedreng Lasse-Leif og hans dukke Luske-Lise, som altid er på vej ud på sjove og tossede eventyr. Mange børn vil allerede kende figurerne fra de populære billedbøger om Lasse-Leif og vil elske at møde dem igen i en juleudgave.

Nogle børn er mere til monstre end til julemænd og til dem vil Julebestiariet: en julekalenderguide til vinterens monstre være en fantastisk oplevelse. Bogen er skrevet af Benni Bødker og illustreret af den fantastisk John Kenn Mortensen. Bogen fokuserer på alskens farlige vintervæsner, som kommer frem ved juletid. Man får både historisk fakta om monstrene og oplevelsestips, hvis man skulle være så uheldig at møde dem.

Siger ingen af disse tre bøger jer noget, så kom ned forbi os på dit lokale bibliotek, og vi skal finde den helt rigtige kalenderbog til dig og din familie. Og bare så I ved det, så findes der faktisk også kalenderhistorier til os voksne.


Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Kendt ansigt er tilbage i køkkenet: Nu overtager Linda delikatessen fra Inger

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Nytårsforsæt eller ej

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Kur uden ord - badet i lyd

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Fællesskabsfølelsen er udeblevet

Ugeavisen Vejen

Unge kvinder fra Vejen vinder regionsmesterskab: - Vi er helt i chok

Ugeavisen Vejen

Søger aktive foreningsfolk, der fortjener et klap på skulderen

Ugeavisen Vejen

Lokale biografer genåbner men mangler nye film: - Hvis der ikke er noget, de gider se, så bliver publikum væk

Ugeavisen Vejen

Juletræer blev en god gevinst

Ugeavisen Vejen

Nyudlærte autosvende

Ugeavisen Vejen

Boligsalget 2021 slog alle rekorder

Ugeavisen Vejen

Uretfærdighed kan få Laila op af stolen: - Nogen kan måske synes, at jeg bliver lidt irriterende, fordi jeg ikke bare lige giver op

Ugeavisen Vejen

Travetur i Langeskov Plantage

Ugeavisen Vejen

Konstituering: Ældrerådet i Vejen Kommune i perioden 2022 - 2025

Ugeavisen Vejen

Årets bøger: Det bedste vi læste i 2021

Ugeavisen Vejen

Hovborg har flere driftige virksomheder, der handler med hele verden

Ugeavisen Vejen

Borgmester erkender, at det gik for hurtigt med at fjerne dyr: - Vi har ikke lavet vores arbejde godt nok

Ugeavisen Vejen

Årets fedeste danse-event kommer til Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole

Ugeavisen Vejen

Mange bruger stadig naturen som skraldespand: Frivillige samlede næsten 500 kilo affald

Ugeavisen Vejen

Lions Brørup fandt en vinder

Ugeavisen Vejen

Mænd er bedre til at sparke dæk end til at sidde og hyggesnakke over en kop kaffe

Ugeavisen Vejen

KE Fibertec byder velkommen til ny salgsdirektør

Ugeavisen Vejen

Godt nytår

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Annonce