Annonce
Ugeavisen Vejen

Samarbejde i detailhandlen: Danske Handelsbyer opruster for at sikre levende bymidter i fremtiden

Handelsbyen Vejen har været med i netværket Danske Handelsbyer siden starten for fire år siden. Citymanager Flemming Simested glæder sig over det nye samarbejde med Dansk Erhverv, der giver større politisk gennemslagskraft. Pressefoto
Handelsbyen Vejen har været med i samarbejdet Danske Handelsbyer siden starten for fire år siden.
Annonce

Fra 1.februar 2021 bliver netværket for Danske Handelsbyer, tidligere kendt som Citychefer.dk, styrket ved at indgå i et samarbejde med WEAR, der er en brancheforening under Dansk Erhverv.

Danske Handelsbyer repræsenterer for nuværende 60 danske handelsbyer, som gennem flere år har arbejdet for at fremtidssikre vores byer med handel, service og oplevelser.

Danske Handelsbyer har spillet en aktiv rolle i regeringens partnerskab for levende bymidter, som netop sætter fokus på at fastholde og understøtte udviklingen i de små og mellemstore byer.

2020 var et meget udfordrende år for handlen i bymidterne. Ved at stå sammen i netværket og dele udfordringer og erfaringer, står flere af byerne stærkere og mere konkurrencedygtige i dag.

Eksempelvis har flere byer inspireret hinanden til at tage nye digitale redskaber i brug, der bidrager til at fastholde den lokale handel og tiltrække nye kunder.

Det er dog tydeligt, at mange handelsbyer har et udviklingspotentiale, og det skal en øget professionalisering af netværket være med til at løfte.

Annonce

Styrket samarbejde

WEAR påtager sig sekretariatsrolle for Danske Handelsbyer, og der etableres ligeledes en styregruppe, bestående af syv-ti citychefer/repræsentanter, der skal løfte midtbyernes udfordringer op på et landspolitisk niveau.

Der skal især arbejdes for at sikre en stærkere politisk bevidsthed om den sammenhængskraft, som midtbyerne repræsenterer, så detailhandlen kan gøres endnu stærkere.

- Det er vigtigt med et stærkere og tættere samarbejde blandt bymidterne i hele landet. En organisering af vores handelsbyer på tværs af landet kan både hjælpe os til at skærpe kundernes bevished om, hvor vigtigt det er med en levende bymidte, men også være med til at sikre en lokalpolitisk opmærksomhed på, at bymidten er forudsætningen for en velfungerende by, siger formand for styregruppen Anders Baagland, Middelfart, i en pressemeddelelse.

- Ser man alene på udvalgsvarehandlen, så viser tal fra Dansk Erhverv, at den i 2019 repræsenterer en omsætning på 90 mia. kr. fordelt på mere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer. De tal viser med alt tydelighed, hvor vigtig detailhandlen er for byudviklingen, tilføjer Anders Baagland.


Ser man alene på udvalgsvarehandlen, så viser tal fra Dansk Erhverv, at den i 2019 repræsenterer en omsætning på 90 mia. kr. fordelt på mere end 13.700 forretninger, som beskæftiger 82.300 personer. De tal viser med alt tydelighed, hvor vigtig detailhandlen er for byudviklingen.

Anders Baagland, formand for styregruppen


Annonce

Samarbejde på tværs

Hos WEAR ser man frem til samarbejdet.

- Coronakrisen har vist os, at vi skal være bedre til at samarbejde på tværs af handel, service, kultur og kommune for at sikre levende handelsbyer, siger Nikolai Klausen, direktør for WEAR og nu også sekretariatsleder for netværket Danske Handelsbyer.

Handelsbyen Vejen har været med i samarbejdet siden starten for godt fire år siden.

-  I starten var fokus i netværket mest omkring udveksling af gode idéer samt håndtering af lokale udfordringer i byerne. Ved at indgå i samarbejdet med Dansk Erhverv får vi nu løftet netværket og får med ét slag meget større politisk gennemslagskraft. Det er fantastisk positivt for udviklingen af Danske Handelsbyer i en tid, hvor mange af butikkerne i byerne er pressede af både digital udvikling og helt aktuelt af corona-nedlukningen, siger citymanager Flemming Simested.


Ved at indgå i samarbejdet med Dansk Erhverv får vi nu løftet netværket og får med ét slag meget større politisk gennemslagskraft.

Flemming Simested, citymanager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce