Annonce
Ugeavisen Vejen

Sidste kapitel: Familien Kristensens livsværk

Familien Kristensen har med NDI skabt en megasucces i Brørup. Foto: NDI
Dækkoncernen i Brørup har i anledning af sit 50 års jubilæum fundet højdepunkterne fra hvert eneste år. Her er det sidste årti:
Annonce

BRØRUP: Held i uheld!

Det kan man vist godt kalde Worning Centrets fallit i Brørup for godt 40 år siden.

Konkursen betød nemlig, at ejendommen ved Brørup Korsvej stod ene og forladt tilbage, og den havde lige den størrelse som Benny Kristensen var på jagt efter. Tilfældigvis så han en dag et til salg-skilt ved bygningen, da han kørte forbi. Kort efter havde han skrevet under på slutsedlen og flyttede virksomheden fra de daværende lokaler i Holstebro.

Det har siden resulteret i tusindvis af arbejdspladser i Brørup og rundt om i landet og udlandet, hvor NDI's dækcentret servicerer bilisterne.

Sådan gik det i meget kort træk til, at en uheldig fallit først meget godt med sig. Firmaet har været i arkivet for at finde den store historie frem. Avisen har tidligere bragt de første fire kapitler. Her følger det sidste - årtiet 2010-2020.

Annonce

2010

En ny generation. I 2010 fejrede NDI 40 års fødselsdag og foretog et generationsskifte, da René Kristensen, søn af Benny Kristensen, blev ny direktør for NDI, mens Benny blev formand for bestyrelsen i NDI Holding. Virksomheden fortsatte derefter sin vækst i de følgende år, hvor man inden længe nåede næste milepæl: en omsætning på 2 milliarder.

Annonce

2011

NDI fuldendte ambitionen om at være til stede i alle de nordiske lande, da man åbnede en ny afdeling i Masku nær byen Turku i Finland. Det skete, da NDI opkøbte virksomheden ProAgri OY. Nogle måneder senere udvidede man yderligere i byen Sievi længere nordpå, da NDI overtog Somero Trading. Denne virksomhed var ejet af Arto Somero, som i dag er direktør i det finske datterselskab, NDI Finland OY.

Annonce

2012

På besøg hos Hankooks dækfabrik i Ungarn. Der var fuld fart på den sydkoreanske dækvirksomhed, Hankook, der vandt mange markedsandele i Europa op gennem 00’erne. Som resultat af dette opførte Hankook et topmoderne fabriksanlæg med en kapacitet til at producere op til 18.000 dæk om dagen.

Siden da har virksomheden udvidet fabrikken flere gange, og dækfabrikanten blevet en af de store spillere på det europæiske dækmarked og sågar skubbet selveste Michelin af tronen som dækleverandør til den hastigt voksende, elektriske motorsport, Formel E.

Annonce

2013

NDI fejrer en klassiker. Gennem historien har NDI haft mange mennesker og forskellige organisationer på besøg ved hovedkontoret i Brørup. I 2013 var NDI vært for en Fiat 500 klub, der kom forbi med deres fine, gamle, men yderst velholdte biler og delte deres passion for den ikoniske, lille bil med virksomhedens medarbejdere.

Annonce

2014

NDI hjælper folk med særlige behov tilbage på arbejdsmarkedet. Det var med stor glæde, at NDI i starten af 2014 modtog en mangfoldighedspris som resultat af arbejdet med at med at tilbyde job- og jobtræning til mennesker, der havde udfordringer med at komme ind på arbejdsmarkedet i tæt samarbejde med Vejen kommune.

Annonce

2015

Nogle gange må man være lidt kreativ. I 2015 kom militæret i knibe, da man havde købt to store varevogne, som skulle transporteres med fly til udlandet, hvor det danske militær havde brug for assistance. Det viste sig dog inden længe, at de to varevogne var for høje til at være inde i det transportfly, der var bestilt. Man kontaktede derfor NDI, som reagerede hurtigt og fik produceret og leveret et sæt af otte, meget små, specialfremstillede hjulløsninger, som gjorde, at varevognene endte med akkurat at kunne komme ombord og sendes afsted.

Annonce

2016

Fokus på kvalitet. I 2016 begyndte regummieringsvirksomheden hos NDI, Euroband, et partnerskab med en østrigske leverandør af slidbaner, Kraiburg. Med Kraiburgs fokus på sikkerhed, kvalitet og bæredygtighed var leverandøren det perfekte match for NDI.

I dag arbejder NDI fortsat sammen med Kraigburg og producerer mange tusinde regummierede dæk om året af en høj kvalitet. Selvom markedet ikke er så stort, som det var engang, har de stadig sin berettigelse – særligt ud fra et bæredygtighedsperspektiv, da man kan genbruge dækkenes karkasser op til fire gange fremfor at kassere brugte dæk, når de er slidt ned i mønsteret første gang.

2017

Sikrere og hurtigere dækskifte. Den såkaldte Easy Gripper 2400-2T var navnet på en ny opfindelse i 2017, som NDI udviklede sammen med virksomheden Just Easy Tools for at gøre det hurtigere og sikrere at skifte store dæk. Med transportfirmaer, der står over for hårdere og hårdere konkurrence med stigende krav til en gennemoptimeret oppetid, blev det i stigende grad vigtigt at være effektiv. Derfor kunne NDI byde ind med opfindelsen som en ny måde, hvorpå transportvirksomheder kunne få forretningen til at rulle hurtigt og sikkert igen efter nedbrud.

2018

Mindre fysisk belastning ved dækhåndtering. NDI’s datterselskab, FLEX1ONE, lancerede i 2018 et nyt, unikt produkt: Wheel Trolley Easy Lift. Dette effektive redskab kunne hjælpe værkstedsfolk med at undgå tunge løft af dæk og dermed reducere risikoen for arbejdsrelaterede skader og overbelastninger. Et produkt, der snart blev populært og var med i finalerne af Danish Design Awards året efter.

2019

De sidste udvidelser og en ny, digital tidsalder. NDI gennemførte den sidste, fysiske ekspansion i Brørup, da man færdiggjorde opførelsen og indretningen af et nyt 12.500 kvadratmeter stort dæklager i 2019. Derudover planlagde man opførelsen af en ny facade, et nyt indgangsparti med tilhørende kantine og showroom, som skulle stå færdig året efter.

Der var nu kun et år til 50-års jubilæet og særligt i det sidste årti op til denne markering, var der sket mange forandringer. For at være på forkant med udviklingen og sikre NDI’s fremadrettede vækst, udviklede man hos NDI i 2019 en 2024-strategi for at gøre virksomheden klar til en fremtid med mange nye forandringer.

2020

2020 blev et særdeles krævende år for NDI, der ligesom mange andre virksomheder blev sat under stort pres som følge af COVID-19 pandemien. Trods et dækmarked, der blandt andet blev udfordret af nedlukninger af fabrikker, lykkedes det at komme styrket ud af 2020 med et større overskud og styrket soliditet i ejerselskabet bag NDI, NDI Holding A/S.

Derudover kunne man i 2020 slå dørene op til en ny kantine til medarbejderne, indvie en ny facade og showroom i Brørup foruden udvidelser af lageret hos datterselskabet i Finland og en underskrevet kontrakt om opførelsen af et nyt, stort dæklager hos NDI Norge.

50 år efter, at NDI begyndte som et hobbyprojekt i en garage i Holstebro, kunne man således i 2020 se tilbage på et efter omstændighederne godt år og en fremtid, der tegner lovende for NDI.


50 år efter, at NDI begyndte som et hobbyprojekt i en garage i Holstebro, kunne man således i 2020 se tilbage på et efter omstændighederne godt år og en fremtid, der tegner lovende for NDI.


NDI i Brørup fylder 50 år - sidste kapitel. Foto: NDI
NDI i Brørup fylder 50 år - sidste kapitel. Foto: NDI
NDI i Brørup fylder 50 år - sidste kapitel. Foto: NDI
NDI i Brørup fylder 50 år - sidste kapitel. Foto: NDI
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce