Annonce
Ugeavisen Vejen

UdvilingVejen: Frem med coronapasset

Ulrik Kragh, direktør i UdviklingVejen, opfordrer i sin klumme folk til at vise coronapasset frem uden opfrodring . Foto: Insero
Restauranter, frisører og sundhedsklinikker har ikke bedt om at være corona-politi for kontrol af coronapas. De bagvendte regler irriterer os, men lad os hanke op i os selv, og give det pressede frontpersonale et smil, de fortjener det for at holde samfundet åbent for os.

Det er forår, træernes blade er lysegrønne, vaccinerne er under udrulning, og de mest sårbare overfor covid-19 er ved at være i sikker havn. Den positive afledte konsekvens er genåbning af samfundet, dog stadig med forsigtighed, da covid-19 sygdommen stadig smitter voldsomt.

For at holde sygdommen i ave har Folketinget besluttet, at vi for at bevæge os frit til arrangementer, gå til frisør, på restaurant m.m. skal testes med mindst 72 timers mellemrum.

Restauranter, frisører og sundhedsklinikker er af Folketinget sat i en hel bagvendt position med opgaven, som Danmarks nye corona-politi. Det er i klar modsætning til almindelige retsprincipper, hvor samfundet har tillid til, at vi overholder reglerne, og vi personligt står til ansvar for vores handlinger.

Annonce

Når du sætter dig i en bil, forventer vi, du har kørekort, hvis ikke du har, er det en opgave for politiet og domstolene. Sådan var vores samfund inden covid-19 bygget på tillid. Den tillid er en kæmpe styrke. Vi bruger kræfterne på at skabe værdi i stedet for at kontrollere. Derfor skal de bagvendte regler også fjernes så hurtigt som muligt.

Frustrerede kunder

Desværre hører vi hos UdviklingVejen lige nu fra hoteller, restauranter og frisører, at der er kunder som i frustration overfuser virksomhedernes frontpersonale. Der er endda kunder som forsøger at få oplevelsesvirksomhederne til at se igennem fingrene med reglerne.

Det er til en vis grad forståligt, at det overdrevne og ofte ulogiske regelsæt frustrerer os som kunder. Men hvis ikke vi hanker op i os selv og selv holder coronapasset frem, så beviser vi over for de nidkære regelmagere i Folketinget, at de har ret i behovet for kontrol.

Covid-19 har givet et kæmpe økonomisk tab, vi skal slås med i mange år frem. Men det vil være et endnu større tab, hvis vi taber tillid til, at vi kan leve med frihed under ansvar.

Lad os stå sammen om, at det ikke sker, så frem med Coronapasset, og send så gerne et smil til frontpersonalet. Det har de fortjent, for at holde samfundet åbent for os under vanskelig forhold.Desværre hører vi hos UdviklingVejen lige nu fra hoteller, restauranter og frisører, at der er kunder som i frustration overfuser virksomhedernes frontpersonale.

Ulrik Kragh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Indbrud i Rødding

Ugeavisen Vejen

Corona satte en midlertidig stopper for nye venskaber hos Børns Voksenvenner: Flere børn i Vejen Kommune savner en ekstra rollemodel

Ugeavisen Vejen

Rikkes positive tilgang til livet stammer fra opvæksten i Askov: Har sjældent oplevet så meget venlighed som i Dagli´Brugsen i Askov

Annonce