Annonce
Ugeavisen Vejen

Varieret udbud af byggegrunde skal trække nye borgere til

Byrådet i Vejen har vedtaget en ny strategiplan for boligudstykningen frem mod 2024. Det er målet at have et udvalg af grunde rundt i hele kommunen. Foto: Vejen Kommune
For Vejen Kommune er udvalget af byggegrunde rundt i hele kommunen et vigtigt element i forhold til at tiltrække nye borgere. 20 byggegrunde er der solgt i årets første fire måneder – på trods af corona.

Vejen Kommune: For dem, som går med en drøm om at komme i gang med opførelse af eget hus, er der rige muligheder for at vælge en byggegrund rundt i Vejen Kommune.

Vejen Byråd har netop godkendt den boligudstykningsstrategi, som skal være gældende for 2021-2024. Strategien tager udgangspunkt i Vejen Kommunes målsætning om at kunne tilbyde et bredt udbud af byggegrunde rundt i hele kommunen.

Strategien indeholder et mål om, at der i kommunens største byer i Vejen, Brørup, Rødding, Holsted og Jels er et varieret udvalg af ledige byggegrunde. Men samtidig er det byrådets hensigt, at der også i lokalbyerne er muligheder for at kunne sætte gang i nybyggeri.

Annonce

Strategien kom ikke i hus uden en række indlæg fra flere af byrådspolitikerne. Eksempelvis talte Niels Therkildsen (S) og Marion Mortensen (V) for et øget fokus på Gesten, som ifølge planen først er sat til at få igangsat lokalplan og erhvervelse af jord i 2022.

Kvalificeret grundlag

Frank Schmidt-Hansen (K) kredsede omkring boligområderne Solbakken og Rybnersvej i Rødding. I den nye strategiplan er der lagt op til, at etape 2 på Rybnersvej skal igangsættes i 2023.

Grundsalget i 2020

I de første fire måneder af 2021 er der solgt 20 byggegrunde.

Her er de solgt:

Jels 8

Vejen 6

Rødding 2

Brørup 1

Holsted 1

Hovborg 1

Bække 1

-Jeg er uenig i, at det er Rybnersvej, der er i planen. Jeg siger ikke, at der både skal udstykkes på Solbakken og Rybnersvej. Men jeg finder det eksempelvis mærkværdigt, at den dialog, som fra kommunens side føres med lokalrådene, mig bekendt ikke er foregået med Forum Rødding omkring udstykning af byggegrunde. Det ville ellers give mening for at få et mere kvalificeret grundlag at træffe den endelig beslutning på, mente Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

Gang i salget

Helt grundlæggende har der været pænt gang i salget af byggegrunde gennem de senere år. I 2017 blev der solgt 32 grunde, i 2018 var antallet oppe på 26 grunde, og i 2019 blev der solgt 31 grunde. Pr. 1. maj er tallet allerede oppe på 20 grunde. To tredjedele af disse grunde er solgt i Vejen og i Jels med henholdsvis et salg på seks og otte grunde.

Ifølge strategien er det etape 1 på Vejen Syd (stenninggård), Glejbjerg (Borgergade) og Læborg (Læborgvej), der står først for i 2021 med udarbejdelse af lokalplaner samt erhvervelse af jord.

I 2022 gælder det Brørup med etape 2 på Tuesager, Gesten samt Hovborg (Kroskoven).

Det helt store ryk er planlagt i 2023 med Vejen Syd etape 2 (Stenninggård), Rødding (Rybnersvej), Holsted (Overmarken) og endelig Jels og Sdr. Hygum. I de to sidstnævnte byer skal der igangsættes undersøgelse om ny lokalitet for nye byggegrunde.

Vejen Kommune har i sin investeringsoversigt hvert år afsat 5,6 millioner kronet til byggemodning af boligområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

70 år

Annonce