Annonce
Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Livets gang!

Når man nu er en årgang 53, har man oplevet det meste af sit liv... men hvor klog er man så blevet?

Der er tre ting, som irriterer mig i den alder, jeg har nået:

”Jeg husker ikke så godt”.

Annonce

”Jeg hører ikke så godt”.

Æhhhh og ”Jeg husker ikke så godt”.

Nr. 2 er lidt mærkeligt. Min kone siger, at jeg ikke hører godt, når hun siger noget, og at jeg trænger til høreapparat. Og når jeg siger noget, hun ikke hører… så mumler jeg! Ja, livets gang er ikke nemt.

Og det med hukommelsen er jo nok et spørgsmål om, hvad vil jeg huske? Er det min barndom? Er det min ungdom? Er det vores bryllup, eller er det, hvornår naboen sidst gav en kold øl på terrassen?

Vi prioriterer det selv – det der med, hvad vi gerne vil huske. Jeg synes, der er meget i livet, der er værd at husk, og det er det nok også for de fleste, og dem, der ikke vil huske noget – lever nok ikke længere! Men i vores alder er der jo også nogle regler og restriktioner, som vi ikke kan huske fra vores barn- og ungdom. Her tænker jeg ikke på noget i forbindelse med covid-19.

Vi må ikke sige ”sorte” eller negerboller! Men hvorfor må vi sige hvid-løg? Vi må ikke sætte et drivhus eller en pavillon op på 12 kvm uden at søge offentlige myndigheder om det! Men vi må gerne lade hunden tisse i naboens have… blot han/hun ikke ser det. Sådan er livets gang.

Da vi var børn, måtte vi gerne lege på høloftet – bygge huler i halmen og kysse naboens datter, uden at Mee-Too kom i bevægelse! Den går ikke mere… Sådan er livets gang.

Vi kunne bade i åen uden risiko for at få diverse faretruende sygdomme – nu er der risiko for at bade i Vesterhavet… Man ved aldrig, hvad der kommer glidende på vandoverfladen. Sådan er livets gang!

Men der var også en større forsamling af børn og unge på fortov og gader. Hvor mange spil har vi ikke kunnet spille, uden at mor eller far kom råbende, at vi skulle komme væk fra gaden? I dag tør man næsten ikke gå på fortovet, fordi der pludselig kommer en knallertlist fræsende – og selvom den bliver på vejen, lyder det som om, at motoren er en stor kværn fra USA. Men sådan er livets gang!

Bare man var to på vejen, gik der ikke lang tid, før mange andre dukkede op og bare det, at vi kunne finde et stort træ at klatre op i, så var vi i gang. Og kunne vi her om efteråret snuppe et par æbler i naboens have, så var lykken gjort. Det går ikke i dag – Uha, de kan være fyldt med alle mulige tilsætningsstoffer. Sådan er livets gang!

Og i ungdommens vår, hvor amorinerne rigtig fik fat, gik vi til bal på kroen/hotellet og dansede pardans! I dag ved man jo ikke, hvem der danser med hvem. Sådan er livets gang. Og kunne man holde pigen i hånden og bare følge hende hjem til gadedøren, var man jordens lykkeligste ungersvend. Det går ikke i dag – da skal man jo helst helt med ind første gang… Sådan er livets gang!

Senere i livet blev pigen, man elskede, jo den man ville leve med til døden os skiller. Nå, ja fra den tid var der sikkert også ægteskaber, der ikke nåede så langt, men intentionerne var der. Og kom der uoverensstemmelser, så forsøgte man at tale sig til rette. Man gav og tog noget – og så var parforholdet igen på plads. I dag går man hårdere til værks, og det kan ende med de grimmeste ting og vold. Sådan er livets gang. Tålmodigheden er ikke så høj? Eller er der mig, der er en gammel årgang 53`er? Nå, sådan er livets gang!

Mon der er nogle, som læser denne klumme, der kan huske bybudene og flaskedrenge – for ikke at snakke om morgen-avisbude? Der var jo de drenge og piger, som cyklede rundt med varer fra købmanden, boghandleren eller tøjhandleren – det gør man ikke mere. Fordi det er for dyrt, eller de ikke findes længere i byerne? Nej, nok fordi at man jo bare sætter sig foran iPad – Pc'en og bestiller varerne lige til døren af diverse fragtfirmaer. Og morgenavisen behøver man ikke længere – det hele kommer jo på de sociale medier, så hvem gider gå ud til postkassen og hente avisen og endda få sorte sværte fingre. Nå, sådan er livets gang!

Tankevækkende? Min klumme har sikkert rørt nogle tanker – det var da meningen. Men kan læserne huske, hvor mange gange jeg skrev ”Sådan er livets gang”? Nå ikke, men sådan er livets gang. Mange gange læses noget, og man er forarget – en time senere har man glemt, hvad det handlede om. Men reaktionen kommer hurtig på diverse sociale medier… Sådan er livets gang!

Mange gange læses noget, og man er forarget – en time senere har man glemt, hvad det handlede om. Men reaktionen kommer hurtig på diverse sociale medier….Sådan er livets gang!

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Vild i Vejen: Vild med ukrudt

Annonce
Annonce
Ugeavisen Vejen

Peter Præst kan opleves i Gesten

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Vejen

Julefrokosttid: Sæt dig ikke bag rattet, hvis du har drukket

Ugeavisen Vejen

Bukettur gennem Jels

Ugeavisen Vejen

Mange sagde farvel - og tak - til borgmesteren

Ugeavisen Vejen

Beboere har fået nyt fælleshus

Ugeavisen Vejen

Flot donation fra Tryg Fonden til UngeVejen

Ugeavisen Vejen

Vejen Frem: Julemåneden om 25 år

Ugeavisen Vejen

Kom i julestemning på Studioscenen

Ugeavisen Vejen

Vild med dans i Vejen: Vejen Danseforening blev forgyldt ved DM i Køge

Ugeavisen Vejen

Skader efter brand lukker bagerbutik på 10. døgn: - Jeg står og tripper for at komme i gang igen

Ugeavisen Vejen

Mor til fem bager til hele landsbyen: Dropper nattesøvnen for at stå med fingrene i dejen

Ugeavisen Vejen

Klumme: Vild med mørket

Ugeavisen Vejen

Nyt fra biblioteket: Kalenderhistorier

Ugeavisen Vejen

Apotek tilbyder gratis høretest

Ugeavisen Vejen

Møder gav trist nyt: Byens Brød og Cafe åbner tidligst på tirsdag

Ugeavisen Vejen

- Hold jer fra hash, lightergas og euforiserende stoffer: 700 elever fik den barske virkelighed lige i hovedet

Ugeavisen Vejen

Bliv klogere på Vejen Kommunes kommende borgmester

Ugeavisen Vejen

Ny uddeler Hovborg: Flinke kommiser har flest købelystne kunder

Ugeavisen Vejen

Duo spiller julekoncert i Askov Kirke

Ugeavisen Vejen

Indefodboldstævne er tilbage for 32. gang

Ugeavisen Vejen

Julen er tilbage på Sønderskov

Ugeavisen Vejen

65 boliger skal moderniseres for 81 millioner kroner

Annonce